EUROLYGA 2023

„Caja Laboral“ strategas Ž. Tabakas nedramatizuoja mačo svarbos

Ketvirtadienį Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas su Vitorijos „Caja Laboral“ ekipa. Vyriausiasis treneris Žanas Tabakas gyrė būsimų Eurolygos varžovų, Kauno „Žalgirio" ekipą, jos žaidimo tempą. Strategas, neseniai prisijungęs prie Ispanijos komandos, teigė, jog naujiems pokyčiams daug laiko nebuvo, bet Ispanijos komanda bandys pademonstruoti gerą krepšinį.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Nov 22, 2012, 10:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:04 AM

Lietuvos čempionai ir Ispanijos ekipa Eurolygos antrojo rato 7-ojo turo rungtynes žais lapkričio 23-iąją Kauno „Žalgirio“ arenoje. Pirmojo rato susitikimą Vitorijoje 77:71 laimėjo žalgiriečiai. Už prastus komandos rezultatus iš Vitorijos klubo atleistą ilgametį vyriausiąjį trenerį juodkalnietį Duško Ivanovičių pakeitė buvęs J. Plazos kolega – 42-ejų kroatas Ž. Tabakas.

Krepšinio specialistas teigė, jog bus kiek keista sutikti buvusį kolegą, „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį, Joaną Plazą kitoje barikadų pusėje.

„Taip, žvelgiant iš emocinės pusės, kiek keista bus susitikti su buvusiu kolega. Tačiau sunkiausia per trumpą laiką palikti Lenkiją, įsilieti į naują komandą ir ją paruošti svarbioms rungtynėms.

Laiko dideliems pokyčiams nebuvo, kažką pakeisti per 48 valandas yra sudėtinga, tiesiog analizavau, kas gerai, kas blogai komandoje.

Mes kartu su J. Plaza dirbome keletą metų, buvome viename trenerių štabe, aš jį gerai pažįstu. Tai geras specialistas ir puiki asmenybė. Lietuvoje turbūt tai jau pastebėjote“.

Strategas gyrė Kauno ekipos žaidimą bei trenerio J. Plazos įtaką komandos braižui: „Vadovaujant jam, „Žalgiris“ tapo viena geriausiai besiginančių ekipų Europoje, sėkmingai rungtyniauja visuose turnyruose, kad ir kur ji bežaistų. „Žalgiris“ stengiasi palaikyti aukštą tempą.

Žinau labai gerai trenerio braižą, jo filosofiją, bet ne čia slypi esmė. Jeigu nesitreniruojama kiekvieną dieną šia kryptimi, negali tinkamai žaisti prieš tokį stilių. Stengsimės parodyti daugiau, nei komanda pademonstravo per pastarąsias kelias savaites. Matysime, kaip seksis“.

Treneris Ž. Tabakas galbūt bandė atsiriboti nuo ekipą slegiančios atsakomybės, atsakydamas, jog šis mačas nėra „gyvybės ar mirties“ reikalas.

„Nemanau, jog tai mums lemiamos rungtynės. Žinoma, svarbu laimėti, mes sieksime tą padaryti, tačiau situacijos šitaip nedramatizuočiau“, - oro uoste teigė Vitorijos „Caja Laboral“ strategas Žanas Tabakas.

„Caja Laboral“ ekipa Eurolygos C grupės dugne, šeštoje vietoje (1 pergalė ir 5 pralaimėjimai).

Ž. Tabakas su Splito klubu tris sezonus iš eilės – 1989, 1990 ir 1991 m. – iškovojo Europos klubų čempionų taurę, su Kroatijos nacionaline komanda – 1992-ųjų Barselonos olimpiados sidabro ir 1993-iųjų Europos čempionato bronzos medalius, o 1995-aisiais su „Rockets“ tapo NBA čempionu. Pastaruoju metu kroatas treniravo Sopoto „Trefl“ (Lenkija) krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.