EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ komandą rūkas lydėjo ir kelionėje, ir žaidime

Specialiai LR, Vroclavas (Lenkija)

„Lietuvos ryto” krepšininkus Lenkijoje palaikė iš Vilniaus atvykę sirgaliai.<br>R. Kazilionis
„Lietuvos ryto” krepšininkus Lenkijoje palaikė iš Vilniaus atvykę sirgaliai.<br>R. Kazilionis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:02 PM

Tik vieną kėlinį iš keturių padoriai sužaidęs „Lietuvos rytas” 78:86 svečiuose pralaimėjo Jungtinės lygos rungtynes Lenkijos čempionato lyderiams Zgoželeco „Turow” krepšininkams.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Per paskutinę minutę vilniečiai galėjo išsikapstyti ar bent jau išplėšti pratęsimą. Tačiau „Turow” krepšininkai už netaiklius metimus ir priverstines pražangas svečius baudė savo pergalingais taškais.

Jungtinės lygos A grupėje „Lietuvos rytas” po 15 mačų turi 8 pergales ir užima 5-ąją vietą tarp 10 klubų. Į atkrintamąsias varžybas pateks 6 komandos.

Scenarijus. Darius Maskoliūnas stengėsi palaikyti didelę spartą, todėl vien per pirmąsias dešimt minučių aikštėje pasirodė 10 „Lietuvos ryto” krepšininkų. Bet nuo to nepagerėjo nei puolimas, nei gynyba – per kėlinį vilniečiai praleido net 26 taškus, o patys įmetė 17.

Antrajame kėlinyje tempas ėmė duoti dividendų Vilniaus ekipai. Trumpesnį atsarginių suolą turinčio „Turow” nuovargį išdavė daug netaiklių metimų iš patogių padėčių.

Tuo pasinaudojęs „Lietuvos rytas” iki pertraukos atsidūrė priekyje 39:36 ir atrodė, kad toliau plauks ant bangos.

Bet ne. Trečiajame kėlinyje iniciatyva vėl priklausė Zgoželeco komandai ir labiausiai dėl to, kad Vilniaus krepšininkai tarsi savo valia sutriko: akivaizdžiai sulėtino tempą, vieną po kitos darė klaidas, nepataikė.

Prieš paskutinį ketvirtį „Lietuvos rytas” atsiliko 54:59 ir trauktis nebeturėjo kur.

Tačiau „Turow” toliau sėkmingai naudojosi mirtinu ginklu iš krepšinio pradžiamokslio – deriniu dviese prieš du palyginti nesunkiai rinko taškus.

Likus žaisti 2 min. šeimininkai pirmavo 76:69. Po Janio Blūmo ir Renaldo Seibučio metimų atgijusią vilniečių viltį pasivyti užgesino šaltakraujiškesni „Turow” žaidėjų veiksmai lemiamomis akimirkomis.

Rūkas. „Lietuvos ryto” komandos kelionė į Lenkiją nebuvo sklandi.

Ankstų šeštadienio rytą pakilę į Varšuvą ir iš ten netrukus turėję skristi į Vroclavą vilniečiai net septynioms valandoms įstrigo Lenkijos sostinėje. Dėl Vroclave tvyrančio rūko buvo atšaukti rytiniai reisai.

Dauguma krepšininkų Varšuvos oro uoste laiką stūmė miegodami tiesiog ant grindų.

Rungtynių miestą „Lietuvos rytas” pasiekė pavakare, kai orai kiek pagerėjo. Dėl to teko pavėlinti vakarinę treniruotę.

Savi. „Lietuvos ryto” ekipą vakar palaikė šešios dešimtys sirgalių iš Vilniaus.

„Turow” daugumą VTB lygos rungtynių žaidžia 170 km nuo Zgoželeco esančiame Vroclave, nes savo mieste turi tik 1400 vietų areną. „Hala Orbita”, kurioje vyko vakarykštė dvikova, telpa 3000 žiūrovų.

Dvikovą Vroclave iš viso stebėjo maždaug 500 žiūrovų, bet lietuvių balsai ir būgnai užgožė „Turow” gerbėjus iki tol, kol nenuaidėjo pralaimėjimo nuosprendį paskelbusi finalo sirena.

Ateitis. Kitas VTB jungtinės lygos rungtynes „Lietuvos rytas” žais savo aikštėje kovo 4 d., kai į Vilnių atvyks Rimo Kurtinaičio treniruojamas „Chimki” klubas, šį sezoną sėkmingai žaidžiantis Eurolygoje.

Jungtinė lyga

A grupė. Zgoželeco „Turow” – Vilniaus „Lietuvos rytas” 86:78 (26:17, 10:22, 23:15, 27:24). „Turow” daugiausia taškų pelnė: D.Jacksonas 19, M.Chylinskis ir R.Robinsonas po 14; D.Ivanovas 14 (9 atk. kam.), R.Seibutis 13, J.Blūmas 12, N.Nedovičius 10, T.Zubčičius ir P.O’Bryantas po 6.

„Astana” – „Doneck” (D.Songaila 22) 96:90 (po pratęsimo), Samaros „Krasnyje krylja” (T.Lydeka nežaidė) – Sankt Peterburgo „Spartak” 75:70, Mariupolio „Azovmaš” (S.Serapinas 5) – Kazanės „Uniks” 71:78.

A grupės rikiuotė: 1. „Krasnyje krylja” – 11 pergalių ir 3 pralaimėjimai, 2. „Uniks” – 11 ir 4, 3. „Chimki” – 10 ir 4, 4. „Spartak” – 10 ir 4, 5. „Lietuvos rytas” – 8 ir 7, 6. „Astana” – 8 ir 6, 7. „Doneck” – 5 ir 9, 8. „Turow” – 4 ir 11, 9. Talino „Kalev” – 3 ir 11, 10. „Azovmaš” – 2 ir 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.