EUROLYGA 2023

50-metį švenčiantis Ch. Barkley: „Mano gyvenimas - neįtikėtinas“

Praėjusį savaitgalį krepšinio pasaulis sutiko vieną jubiliejų - 50-metį minėjo Michaelas Jordanas, o vos po kelių dienų tokią pat sukaktį pasitiko ir kita NBA legenda - Charlesas Barkley.

Ch. Barkley laikomas vienu unikaliausių krepšininku NBA lygos istorijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Ch. Barkley laikomas vienu unikaliausių krepšininku NBA lygos istorijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-21 20:58, atnaujinta 2018-03-11 08:41

Seras Charlesas laikomas vienu unikaliausiu visų laikų NBA žaidėju, kuris, net nebūdamas 2 metrų ūgio, tapo vienu geriausiu kovotojų dėl kamuolių. 198 cm ūgio Ch. Barkley per savo karjerą atkovodavo po 11,7 kamuolio, o 1986/1987 metų sezone vidurkis siekė po 14,6 kamuolio.

Geriausiais karjeros metais Ch. Barkley rinkdavo net po 28,3 taško per rungtynes. Ch. Barkley yra vienas iš keturių žaidėjų per visą NBA lygos istoriją, kuriam pavyko pelnyti daugiau nei 20 tūkstančių taškų, atkovoti 10 tūkstančių kamuolių ir atlikti 4 tūkstančius rezultatyvių perdavimų.

„Philadelphia 76ers“, „Phoenix Suns“ ir „Houston Rcokets“ klubams atstovavęs Ch. Barkley 11 kartų žaidė NBA Visų žvaigždžių rungtynėse, kartą tapo naudingiausiu NBA reguliaraus sezono žaidėju (1992/1993), du kartus su JAV rinktine tapo olimpiniu čempionu, bet per savo karjerą nėra laimėjęs NBA čempiono žiedo.

- Charlesai, jums sukako 50 metų. Kokia akimirka labiausiai didžiuojatės pažvelgęs į savo praeitį?

- Neturiu vienos tokios akimirkos, nes visas mano gyvenimas yra tiesiog neįtikėtinas. Kai esi gimęs ir užaugęs Lidse, Alabamoje, negalvoji, kad gyvensi tokį gyvenimą, koks teko man. Nemanau, kad galėčiau išskirti vieną momentą.

- O koks jūsų gyvenimas?

- Jis nuostabus. Vien ką reiškia krepšinis, kai NBA lygoje kovoji su tokiais krepšininkais kaip Michaelas Jordanas, Larry Birdas, Magicas Johnsonas, Patrickas Ewingas, Karlas Malone'as. Po krepšininko karjeros esu televizijoje. Net nerandu žodžių apibūdinti, koks puikus yra mano gyvenimas.

- Ar nepavargote nuo palyginimų tarp Michaelo Jordano ir LeBrono Jameso?

- Ne, nepavargau. LeBronas yra puikus, puikus, puikus. Turiu galvoje, jis neįtikėtinas. Bet, mano nuomone, norėdami lyginti L. Jamesą su M. Jordanu reikia sulaukti, kol L. Jamesas laimės 4 ar 5 NBA čempionų žiedus. Taip, jis didesnis, galingesnis, bet nemanau, kad galima pradėti tokius palyginimus, kol L. Jamesas nelaimėjo bent daugiau nei vieno čempiono žiedo.

- Kai L. Jamesas paliko „Cavaliers“, jūs teigėte, kad jis daro klaidą. Bet su „Miami Heat“ jis laimėjo NBA čempionatą. Ar vis dar laikotės tokios nuomonės?

- Taip. Esu įsitikinęs, kad jeigu jis NBA čempiono žiedą būtų laimėjęs su „Cleveland Cavaliers“, šio klubo aistruoliams tai reikštų daugiau nei dabar reiškia aistruoliams Majamyje. Privalai stengtis sukurti savo palikimą. Jis du kartus tapo MVP. Jeigu aš būčiau du kartus tapęs MVP žaisdamas gimtosios valstijos komandoje, niekur nebūčiau išvykęs.

- Ką manai apie tai, kad žmonės balsuoja, kuris yra geresnis - MJ ar LBJ?

- Michaelui Jordanui yra 50 metų, žmogau. Tai kvailystė.

- Žmonėms patinka jūsų komentavimas. Ar jums tai pavyksta natūraliai?

- Kartais tenka žaidėjus sukritikuoti, kad būtų linksmiau ir įdomiau. Noriu, kad jiems visiems sektųsi, bet kai jie padaro kažką kvailo, nesistengiu jų nužudyti, tik noriu juos pralinksminti.

- Ar jie yra dėl to įsižeidę?

- Su vaikinais bendrauju nuolat. Jie žino, kad esu nuoširdus ir sąžiningas. Tikiu, kad jie mane gerbia, kad neturiu kažkokių standartų. Visus žaidėjus vertinu vienodai ir visiems stengiuosi būti sąžiningas.

- Kaip atšvęsite savo 50-ąjį gimtadienį?

- Greičiausiai atsipalaiduosiu su keliais savo draugais. Neketinu daryti kažko beprotiško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.