EUROLYGA 2023

„Kibirkšties“ sudėtį sustiprino legionierė iš JAV

Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komanda šį savaitgalį tęs kovas Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Sostinės krepšininkės sužais dvejas rungtynes su pirmoje turnyro lentelės dalyje esančiomis komandomis. Jau penktadienį vilnietės namuose priims Klaipėdos „Fortūnos“ ekipą, o šeštadienį namuose lauks Kauno rajono „Sirenų“ ekipos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:48 AM

Vilniaus komanda prieš svarbiausias sezono kovas stiprina savo pajėgas. „Kibirkšties“ komandą papildė 24-erių metų legionierė iš Jungtinių Amerikos valstijų Natasha Morris. Į Lietuvą savaitės viduryje atvykusi 173 cm ūgio gynėja jau galės debiutuoti šio savaitgalio LMKL čempionato rungtynėse.

„Aš nekalbu lietuviškai, tačiau krepšinio kalba visame pasaulyje vienoda. Turiu greitai prisitaikyti prieš komandos rodomo žaidimo ir siekti gerų rezultatų“, - kalbėjo naujoji Vilniaus klubo legionierė. – Džiaugiuosi būdama Vilniuje. Susipažinsiu su naujais žmonėmis, darysiu tai ką labiausiai mėgstu ir dar už tai gausiu atlygį. Tai nuostabu“.

Praėjusiame sezone N.Morris vilkėjo Kipro ir Turkijos krepšinio lygų marškinėlius. Turkijos B lygoje atstovaudama „Izmirspor Konak Belediye Sporkulubu“ komandai ji per 10 rungtynių vidutiniškai pelnydavo po 15,5 taško.

Vasarą gynėja rungtyniavo Amerikos moterų „Blue Chip“ krepšinio lygoje, kur vilkėdama „Flint Monarchs“ komandos aprangą vidutiniškai pelnydavo 17,1 taško, atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir antrus metus iš eilės tapo šios lygos naudingiausia sezono krepšininke.

„Aš esu pasiruošusi padėti Vilniaus komandai, - tikina N.Morris. – Europoje žaidžiamas labai aukšto lygio krepšinis, todėl ir aš pati tobulėsiu, kaip krepšininkė. Vieną dieną stengsiuos keliauti į moterų NBA (WNBA), tikiuosi jog Lietuvos klubas man bus puikus tramplinas“.

„Mūsų komandos tikslas tapti čempione , - teigia „Kibirkšties“ komandos vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. - Traumą patyrus vienai svarbiausių komandos žaidėjų Gretai Šniokaitei, nusprendėme pasitelkti naują žaidėją, kuri, tikimės, komandai suteiks greičio ir agresyvumo. N.Morris gali žaisti ir gynėjos, ir įžaidėjos pozicijoje, tai tos pozicijos, kurias norime sustiprinti. Labai tikimės, kad naujokė pritaps prie komandos ir padės vilnietėms laimėti dar vieną trofėjų. Noriu pasidžiaugti, kad rėmėjai suprato mūsų situaciją ir suteikė mums galimybę sustiprinti sudėtį“.

Vilniaus klubo treneriai ir vadovai nusprendė ieškoti pastiprinimo, kai traumas patyrė „Kibirkšties“ komandos gynėjos G.Šniokaitė ir Vitalija Vaščiūnaitė.

Šio LMKL turo pirmoji Vilniaus klubo varžovė „Fortūnos“ ekipa, kuriai vilnietės šį sezoną jau pralaimėjo du kartus. Uostamiesčio klubas turnyro lentelėje rikiuojasi trečias, o rezultatyviausia komandos žaidėja yra vidutiniškai po 17,8 taško pelnanti Garkeiva Janice Council. Šeštadienį į sostinę atvykstančios Kauno rajono krepšininkės šią savaitę jau 67:62 palaužė Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ komandą ir turnyro lentelėje pasivijo Vilniaus krepšininkes. Tiesa, „Sirenos“ yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.