EUROLYGA 2023

„Kibirkštis“ Baltijos lygoje antrąsyk nusileido „Olimpija“ ekipai

Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komanda Baltijos lygoje (BWBL) patyrė antrą nesėkmę.

Lemiamas BWBL čempionato rungtynes dėl kelialapio į finalo ketverto varžybas „Kibirkštis“ žais kovo 25 dieną namuose su Kijevo „Tim-Scuf“ ekipa.<br>A. Didžgalvis
Lemiamas BWBL čempionato rungtynes dėl kelialapio į finalo ketverto varžybas „Kibirkštis“ žais kovo 25 dieną namuose su Kijevo „Tim-Scuf“ ekipa.<br>A. Didžgalvis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 12:38 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:34 AM

Vilnietės savo aikštėje po permainingos kovos 58:62 (14:12, 14:16, 18:18, 12:16) turėjo pripažinti Gardino „Olimpia“ komandos pranašumą. Baltarusės antrame BWBL etape dar nepatyrė pralaimėjo kartėlio, o lietuvės per keturis mačus laimėjo dusyk.

Rungtynių pradžioje nei vienai komandai nepavyko susikrauti solidaus pranašumo. Komandos keitėsi tiek taikliomis atakomis, tiek nesėkmingais metimais. Po dvidešimties minučių kovos rezultatas buvo lygus (28:28).

Antrą rungtynių dalį „Kibirkšties“ merginos pradėjo energingiau, spurtavo 7-0 ir nutolo septynių taškų persvara (35:28). Tačiau viešnios iš Baltarusijos nesudėjo ginklų ir dar iki ketvirčio pabaigos išlygino rezultatą. Viskas sprendėsi per paskutines dešimt minučių.

Likus penkioms minutėms „Kibirkšties-VIČI-IKI“ ekipa atidūrė atsiliekančiųjų vaidmenyje ir vijosi varžoves. Nors po Vitos Kuktienės ir Rimos Valentienės tolimų metimų rezultatas aptirpo, tačiau paskutinę minutę komandos skyrė du taškais. Lemiamos Vilniaus klubo atakos buvo netikslios, o „Olimpia“ sėkmingai realizavo baudų metimus.

„Varžovės įmetė 62 taškus, tai gynyba buvo nebloga, tačiau pačios merginos nesugebėjo užpulti, - po mačo teigė „Kibirkšties“ komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Nesugebėjome pataikyti savo metimų, neįmetėme iš po krepšio, vidurio puolėjos vėl žaidė prastai. Po dviejų kėlinių varžovės turėjo tik tris pražangas, tai rodo, kad tik aplink tritaškio liniją visos lakstė.

Gerai, kai pataikome tolimus metimus, tačiau šiandien jų nepataikėme ir buvo bėdų. Antroje dalyje pradėjome žaisti aktyviau, tačiau tas aktyvumas buvo toks, jog žaidėjos įsiveržia ir trenkiasi į varžoves. Atrodėme geriau nei paskutinėse Lietuvos čempionato rungtynėse, tačiau dar trūksta“.

Rezultatyviausiai vilniečių komandoje žaidė po 12 taškų surinkusios Vita Kuktienė (2/6 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 6 atk. kam., 4 kld.) ir Natasha Morris (4/10 dvitaškiai, 3 rez. per.). Eglė Šniokaitė (4/9 dvitaškiai), Rima Valentienė (2/5 tritaškiai, 3 rez. per.) ir Kristina Vengrytė (4 kld.) įmetė po 8 taškus, Lina Pikčiutė (8 atk. kam.) ir Ieva Prėskienytė po 4, Kristina Alminaitė – 2 (11 atk. kam., 3 blk.).

Šįkart „Kibirkšties“ komandai dėl ligos negalėjo padėti Mantė Kvederavičiūtė ir Indrė Dudėnaitė, o dėl peties traumos Greta Šniokaitė.

„Olimpia“ komandoje 20 taškų surinko Marija Papova, o po 13 pridėjo Marija Filončyk ir Liubova Alioškina.

Lemiamas BWBL čempionato rungtynes dėl kelialapio į finalo ketverto varžybas „Kibirkštis“ žais kovo 25 dieną namuose su Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina) komanda.

B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

 

1. Gardino „Olimpija“ (Baltarusija) 5 0 10

2. Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“ 2 2 6

3. Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina) 1 2 4

4. Gardino „Viktorija“ (Baltarusija) 0 4 4

Trečiadienį vykusiose A grupės rungtynėse Minsko „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) komanda svečiuose 64:57 (13:15, 17:12, 22:9, 12:21) nugalėjo Minsko „Horizont“ (Baltarusija) penketuką.

 

A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

 

1. Minsko „Horizont“ (Baltarusija) 4 1 9

2. Minsko „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) 3 0 6

3. Talino ECLEX (Estija) 1 4 6

4. Borisovo „Berezina-RCOR“ (Baltarusija) 0 3 3

 

Po dvi stipriausias grupių komandas pateks į balandžio 19-21 dienomis vyksiantį finalo ketverto turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.