EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas: „Kasdien dairausi, kiek komandos žaidėjų liko“

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ išvyko į Maskvą Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėms su Maskvos CSKA ekipa. Į Rusijos sostinę komanda išvažiavo nusiteikusi kovingai, bet vis labiau veikiama būgštavimų dėl padėties, kai vis daugiau krepšininkų gali išvykti žaisti į kitus klubus.

M. Kuzminską komandoje laiko galimybė žaisti.<br>L. Pileckas
M. Kuzminską komandoje laiko galimybė žaisti.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Mar 14, 2013, 5:06 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:14 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Pasiūlymo palikti „Žalgirį“ sulaukęs Mindaugas Kuzminskas neslėpė, kad panašių pasiūlymų turi ir kiti ekipos krepšininkai bei treneris Joanas Plaza.

„Bent jau aš nežadu niekur vykti. Tikiuosi, kad situacija pasitaisys. Gerai pradėjome sezoną, norisi bent panašiai pabaigti. Be to, asmeniškai man bent jau dabar yra geriau negauti uždarbio, bet žaisti, nei gauti atlyginimą, bet nežaisti. Be to, mano žaidimas pagerėjo pirmiausia trenerio dėka. Jei išvykčiau, būtų negražu nei prieš trenerį, nei prieš komandą, nei prieš mane palaikančius sirgalius“, – sakė M. Kuzminskas.

Jau ilgą laiką algos negaunantis „Žalgirio“ puolėjas tikino, kad per savo karjerą dar spės uždirbti pakankamai pinigų, net jei ir dabartinės klubo bėdos nebus išspręstos. Tuo pačiu puolėjas pripažino, kad „Žalgirio“ ateitis neaiškėja nė trupučio.

„Asmeniškai aš algos negavau jau labai ilgai“, – tikino M. Kuzminskas.

Padėtis slegia ir kitus komandos krepšininkus. Atlyginimų ilgą laiką negaunantys žaidėjai gali bet kada palikti komandą. Todėl kiekvienoje treniruotėje tenka apsidairyti, kiek krepšininkų susirinko ir lengviau atsikvėpti supratus, kad niekas neišvyko.

„Kasdien dairausi, kiek komandos žaidėjų liko“, – sakė M. Kuzminskas.

Prieš rungtynes su dukart šį sezoną įveikta CSKA ekipa M. Kuzminskas neslėpė nusivylimo dėl Tremello Dardeno išvykimo. Šio krepšininko netektis itin susilpnino „Žalgirio“ klubą ir nuliūdino komandą. Be to, jau pasirodė žinių, kad į Zagrebo „Cedevita“ ekipą viliojamas kitas amerikietis Oliveris Lafayette'as.

Situaciją dar labiau apsunkina ir traumos – jau aišku, kad Kauno ekipai Maskvoje padėti negalės blauzdos traumą patyręs Marko Popovičius.

„Galima su visais visur žaisti. Žinoma, bus labai sunku. Tremellas buvo labai svarbus žaidėjas, padėdavo tiek gynyboje, tiek puolime, o CSKA yra vieni favoritų laimėti Eurolygą. Bus labai sunku, bet ginklų nesudedam, atiduosime visas jėgas. Jei pavyko vieną kartą įveikti, tai galbūt pavyks ir antrą kartą“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.