EUROLYGA 2023

Įdomiausi faktai apie Pirėjo „Olympiakos“

Penktadienį startuoja Eurolygos finalo ketvertas. Londono „O2“ arenoje Eurolygos pusfinaliuose susitiks Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Komandų treneriai narsto varžovų žaidimus, krepšininkai kalba apie sunkias kovas, o sirgaliai laukia gražių krepšinio spektaklių.

Martynas Gecevičius yra vienas iš dešimties krepšininkų, laimėjusių Eurolygos ir Europos taurės trofėjus.<br>EPA-ELTA
Martynas Gecevičius yra vienas iš dešimties krepšininkų, laimėjusių Eurolygos ir Europos taurės trofėjus.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-10 18:06, atnaujinta 2018-03-06 22:44

Belaukiant lemiamų Eurolygos kovų, lrytas.lt savo skaitytojams pateikia įdomiausius faktus apie finalo ketverto dalyvius.

Šiame tekste - faktai, kurių galbūt nežinojote apie Pirėjo „Olympiakos“.

Ar žinojote, kad...

Tai aštuntasis „Olympiakos“ komandos „Final Four“ etapas? Pastarieji trys kartai buvo per ketverius metus – 2009-aisiais, 2010-aisiais ir 2012-aisiais. „Olympiakos“ dabar turi progą laimėti trečiąjį Eurolygos titulą.

„Olympiakos“ mėgina apginti Eurolygos titulą? Tai yra padariusios tik Milano „Olimpia“ (1987, 1988 m.), „Split“ (1989, 1990, 1991), Tel Avivo „Maccabi” (2004, 2005).

Vassilis Spanoulis yra dukart gavęs naudingiausio (MVP) „Final Four“ žaidėjo titulą? Jis apdovanojimą laimėjo pernai su „Olympiakos“ komanda ir 2009 metais, kuomet žaidė Atėnų „Panathinaikos“ komandoje. Daugiausia „Final Four“ MVP yra gavęs Toni Kukočas, kuriam atiteko trys apdovanojimai.

Stratos Perperoglou yra vienas iš dviejų krepšininkų šių metų „Final Four“ etape, kuris praėjusiame sezone žaidė su kita komanda? Praėjusiame sezone S. Perperoglou ir Šarūnas Jasikevičius žaidė „Panathinaikos“ komandoje.

Dešimt esamos sudėties „Olympiakos“ krepšininkų pernai laimėjo Eurolygą?

Martynas Gecevičius yra vienas iš dešimties krepšininkų, laimėjusių Eurolygos ir Europos taurės trofėjus? M. Gecevičius Europos taurėje triumfavo kartu su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda 2009-aisiais, o Eurolygoje triumfavo pernai.

„Olympiakos“ su CSKA komanda susitiks pirmą kartą nuo praėjusio sezono finalo? Abejose komandoje vis dar rungtyniauja penkiolika krepšininkų, kurie žaidė ir pernai. Tuomet „Olympiakos“ paskutinėmis sekundėmis 62:61 nugalėjo CSKA ekipą.

Giorgi Šermadinis yra vienintelis Gruzijos krepšininkas „Final Four“ etape?

V. Spanoulis yra rezultatyviausias šiame sezone iš „Final Four“ etape žaidžiančių krepšininkų? Jis pelno po 14,7 taško. Antrasis – S. Weemsas (13,7 taško), o trečiasis – N. Krstičius (13,63 taško).

V. Spanoulis šiame sezone atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų? Jis per 29 mačus atliko 162 tokius perdavimus. Tačiau jis pirmauja pagal klaidas (99).

Kyle Hinesas puolime atkovoja daugiausia kamuolių? Jis per 29 mačus atkovojo 76 kamuolius. Jis yra trečias pagal blokuotus metimus (33).

V. Papanikolaou pirmauja pagal pataikytų tritaškių procentą? Jis iš 93 metimų pataikė 49 (52,7 proc.).

V. Spanouliui trūksta 36 taškų, kad jis taptų tryliktuoju žaidėju, perkopusiu 2 tūkstančių taškų ribą Eurolygoje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.