EUROLYGA 2023

„Unicaja” trokšta M. Kuzminsko, tačiau sutartis dar nepasirašyta

Vienas „Žalgirio” lyderių Mindaugas Kuzminskas kitą sezoną gali užsivilkti Malagos „Unicaja” aprangą, bet sutartis su šiuo Ispanijos klubu dar nepasirašyta.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas")

May 20, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:14 PM

Žaisdamas Žemutiniame Naugarde M. Kuzminskas artėja prie Malagos.

VTB jungtinės lygos rungtynėse Kauno „Žalgirio” krepšininkai vakar išvykoje 66:59 palaužė „Nižnij Novgorod” ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 3:1.

Tarp šeštadienį ir sekmadienį Rusijoje vykusių rungtynių Malagos dienraščio „Diario Sur” portalas pranešė, kad M. Kuzminskas jau sukirto rankomis su „Unicaja”.

„Tai nėra tiesa, – „Lietuvos rytui” vakar tvirtino M. Kuzminsko agentas Arturo Ortega. – Juo domisi kelios komandos, bet jis vis dar priklauso „Žalgiriui” ir turi dar metus galiojančią sutartį.”

Sandoris aptartas Londone

M. Kuzminskas nėra pasirašęs kontrakto su „Unicaja”, bet iki sutarties trūksta nedaug.

„Lietuvos ryto” šaltinių teigimu, 23 metų puolėjui atstovaujantis A. Ortego prieš savaitę Eurolygos finalo ketverto turnyre Londone buvo susitikęs su „Unicaja” atstovais aptarti M. Kuzminsko perėjimo galimybės.

Pats A. Ortego to nepatvirtino nenorėdamas plačiau komentuoti M. Kuzminsko ateities, kol „Žalgiris” tęsia kovas VTB jungtinėje lygoje.

Bet, „Lietuvos ryto” žiniomis, konkretus Ispanijos klubo pasiūlymas 205 cm ūgio puolėjui yra pateiktas, o pliusų padėti parašą yra daugiau nei minusų.

Domina ir kitus ispanų klubus

„Unicaja” vadovai labai nori įsigyti lietuvį, kuris šįmet Eurolygoje į jų komandos krepšį įmetė 14 ir 15 taškų. Andalūzijos klubas net pakeitė savo įprastą taktiką renkantis žaidėjus.

Įprastai „Unicaja” vasaros rinkoje veikia lėtai, bet šįkart andalūzai skuba. Jie jaučia, jog talentingo krepšininko medžioklėje nėra vieni.

„Valencia” buvo pateikusi pasiūlymą M. Kuzminskui pavasario pradžioje, kai „Žalgiryje” kilus finansinei sumaiščiai ėmė strigti algos.

Eurolygoje po 7,7 taško rinkęs ir per „Top 16” etapą pražydęs puolėjas taip pat sudomino Madrido „Real” ir Vitorijos „Caja Laboral” klubus.

Malagoje atsidurs ir J. Plaza?

„Unicaja” galimybes privilioti M. Kuzminską stiprina ne tik siūlomas solidus atlyginimas, bet ir dar du dalykai.

Kitą sezoną „Unicaja” vėl žais Eurolygoje, o tai svarbus masalas viliojant krepšininką.

Be to, jau du mėnesius Ispanijoje verda kalbos, kad Malagos ekipą kitą sezoną treniruos „Žalgirio” strategas Joanas Plaza.

Nors kroato Jasmino Repešos treniruojama „Unicaja” viena pergale aplenkė „Žalgirį” Eurolygos „Top 16” grupėje, Ispanijos lygoje „Unicaja” liko vos devinta. Vakar pralaimėjusi lemtingą mačą Barselonoje ji nepateko į atkrintamąsias kovas.

Po paskutinių reguliariojo čempionato rungtynių „Unicaja” per 48 valandas turi teisę pratęsti sutartį su J. Repeša, bet vargu ar taip bus.

Jei J.Plaza norėtų grįžti dirbti į Ispaniją, realiausia, kad jis atsidurtų Malagos klube, kuris jau domėjosi „Žalgirio” treneriu prieš porą mėnesių.

Kituose Ispanijos superklubuose trenerių kėdės nesvyruoja – „Real” patenkinti Pablo Laso, „Caja Laboral” pratęsė sutartį su Žanu Tabaku, o Xavieras Pasqualis prie „Barcelona” vairo, regis, stovi amžinai.

Jei J. Plaza pasirinktų Malagos klubą, tai paveiktų ir M. Kuzminsko pasirinkimą, nes „Žalgirio” puolėjas ne kartą yra pabrėžęs, koks dėkingas yra treneriui už pasitikėjimą šį sezoną.

Kauno klubas nustebęs

„Žalgiriui” žinia apie M. Kuzminsko galimą susitarimą su „Unicaja” buvo netikėta.

„Pirmą kartą tai girdžiu, – lrytas.lt portalui sakė „Žalgirio” komunikacijos direktorius Almantas Kiveris. – Teoriškai jis turėtų informuoti klubą, tačiau dar nieko negirdėjau.”

Nors M. Kuzminsko kontraktas su „Žalgiriu” galioja iki 2014 metų vasaros, tai nebūtų kliūtis išeiti. Apie 4 mėnesių algas žaidėjams skolingas Kauno klubas pažeidė kontrakto sąlygas ir atrišo rankas žaidėjams.

Tiesa, net išsilaisvinę iš kontraktų krepšininkai išeidami turėtų raštu informuoti klubą. O „Žalgiris” turėtų teisę išlaikyti žaidėją, jei pagal sutartyje numatytas 72 valandas sumokėtų visas skolas – M. Kuzminsko atveju apie 400 tūkst. litų.

Apie 25 mln. litų krepšininkams skolingas „Žalgiris” teoriškai galėtų staiga surinkti sumą M. Kuzminskui iš bilietų prekybos ir bandyti išlaikyti žaidėją, kad gautų didesnę išpirką.

Tačiau, „Lietuvos ryto” žiniomis, toks žingsnis mažai tikėtinas. M. Kuzminskui nusprendus pereiti į Malagos klubą, visos trys šalys rastų džentelmenišką susitarimą.

Pusfinalyje – „Lokomotiv”

Sekmadienį M. Kuzminskas pelnė 15 taškų ir su Oliveriu Lafayette’u (19 taškų) labiausiai prisidėjo, kad „Žalgiris” įžengtų į VTB jungtinės lygos pusfinalį.

Ketvirtfinalyje dvejas rungtynes Kaune laimėjęs „Žalgiris” sužaidė du atkaklius mačus Žemutiniame Naugarde, kol laimėjo seriją 3:1.

Po apmaudaus pralaimėjimo šeštadienį 59:60 Lietuvos čempionai seriją baigė vakar, iškovoję trečiąją pergalę 66:59.

Likus žaisti 21 sek. rezultatas dar buvo lygus, bet tuomet Rimantas Kaukėnas pataikė labai svarbų tritaškį.

Baudų metimais pergalę įtvirtinęs „Žalgiris” VTB jungtinės lygos pusfinalyje iki trijų pergalių žais su Krasnodaro „Lokomotiv” klubu.

Pirmasis pasimatymas su Mantu Kalniečiu bei Simu Jasaičiu, kurie atstovauja Krasnodaro komandai, žalgiriečių laukia penktadienį Kaune.

VTB jungtinė lyga

Ketvirtfinalio 4-osios rungtynės. „Nižnij Novgorod” – „Žalgiris” 59:66. „Nižnij Novgorod” daugiausia taškų pelnė: S.Antonovas 18, E.Baburinas 12; „Žalgiriui”: O.Lafayette’as 19, M.Kuzminskas 15, K.Lavrinovičius 12, V.Lipkevičius 7, D.Lavrinovičius 6, R.Kaukėnas 5, R.Javtokas 2 (A.Juškevičius, M.Delašas). Serija 1:3.

Ketvirtfinalio 3-iosios rungtynės. „Nižnij Novgorod” – „Žalgiris” 60:59. S.Antonovas 13/O.Lafaytte’as 17, M.Kuzminskas 12, K.Lavrinovičius 10, R.Javtokas 9, R.Kaukėnas ir M.Delašas po 4, V.Lipkevičius 3 (A.Juškevičius, D.Lavrinovičius).

Ketvirtfinalio 4-osios rungtynės. Krasnodaro „Lokomotiv” – Kazanės „Uniks” 68:64. D.Brownas 14, ... M.Kalnietis 11 (S.Jasaitis nežaidė)/K.Kaimakoglou 16. Serija 3:1.

Ketvirtfinalio 3-iosios rungtynės. „Lokomotiv” – „Uniks” 65:68. N.Calathes 18, ... M.Kalnietis ir S.Jasaitis po 7; T.Lyday 15.

Ketvirtfinalio 3-iosios rungtynės. Rygos VEF – „Chimki” 60:82. A.Pasecnikas 14, ... D.Zavackas 6 (A.Kavaliauskas nežaidė)/J.Augustine’as 16. Serija 0:3.

Ketvirtfinalio 3-iosios rungtynės. Samaros „Krasnyje krylje” – Maskvos CSKA 50:49. O.Thomasas 14/A.Voroncevičius 15. Serija 1:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.