EUROLYGA 2023

Dvejais metais už varžovus jaunesnis brazilas nesileidžia būti stumdomas

Brazilijos jaunimo (iki 19 metų) rinktinei pasaulio čempionate Čekijoje atstovauja septyniolikametis Danielis Barbieri. Tačiau savo žaidimu jis beveik nesiskiria nuo geriausių turnyro žaidėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:29 AM

203 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas per vidutiniškai 24 minutes renka 8,5 taško ir sugriebia 6,5 atšokusio kamuolio. Brazilijos ekipoje pagal rezultatyvumą D. Barbieri nusileidžia tik vienam komandos draugui, o atkovotų kamuolių kategorijoje yra nepralenkiamas.

Tokie demonstruojami rezultatai grumiantis su dvejais metais vyresniais priešininkais leidžia galvoti apie pakankamai šviesią ateitį. Į ją brazilas ketina eiti ispanišku keliu.

Dar 2011 metais D. Barbieri pasirašė kontraktą su Vitorijos „Laboral Kutxa“ priklausančia komanda iš ketvirtos lygos.

„Ispanija šiais laikais yra viena geriausių vietų jaunam krepšininkui“, - neabejojo D. Barbieri.

Vos 15-os į Vitoriją iš Brazilijos persikėlė ir dabar „San Antonio Spurs“ žaidžiantis Tiago Splitteris. Dar du itin garsūs brazilai taip pat kėlėsi tiesiai į Ispaniją - Andersonas Varejao (2001 m., „Barcelona“) bei Marcelinho Huertas (2004 m., Badalonos „Joventut“).

2010 ir 2011 metais į Ispaniją atvykę brazilai Lucas Nogueira ir Raulis Neto šių metų NBA naujokų biržoje išgirdo savo vardą. Abu jie buvo rinktinės lyderiai 2011 m. vykusiame pasaulio jaunimo (iki 19 m.) čempionate Latvijoje, kuriame triumfavo lietuviai su Jonu Valančiūnu priešakyje.

„Prieš pora metų jie padarė didelį darbą. O mes norime turėti savo istoriją ir taip pat sėkmingai pasirodyti čempionate“, - vylėsi D. Barbieri.

Ispanijoje brazilas jau paliko pėdsaką. Jis buvo išrinktas naudingiausiu aštuoniolikmečių čempionato žaidėju.

Labiausiai jis dėkingas garsiam Vitorijos treneriui Inakiui Iriarte, kuris pagarsėjęs kaip puikus jaunų aukštaūgių specialistas. Būtent pro jo rankas praėjo ir T. Splitteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.