EUROLYGA 2023

Gerėjančių Kinijos jaunimo rezultatų receptas - daug turnyrų ir vyresni varžovai

Kinijos jaunimo (iki 19 metų) rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionate gali patekti į ketvirtfinalį. Su 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu antrajame planetos pirmenybių etape stipriausia Azijos komanda rikiuojasi trečioje vietoje.

Geriausias Kinijos jaunimo pasiektas rezultatas - devintoji vieta. Tiesa, tai įvyko prieš amžinybę - 1995 metais, kai rinktinę į priekį vedė vienas geriausių visų laikų Kinijos žaidėjų Z. Wangas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Geriausias Kinijos jaunimo pasiektas rezultatas - devintoji vieta. Tiesa, tai įvyko prieš amžinybę - 1995 metais, kai rinktinę į priekį vedė vienas geriausių visų laikų Kinijos žaidėjų Z. Wangas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:09 AM

Kinai dviem pergalėmis lenkia 5-6 vietas užimančias Rusijos ir Brazilijos ekipas. Taigi, nenukritę žemiau ketvirtos vietos, Kinijos krepšininkai įsirašys savo pavardes į šalies istoriją.

Geriausias Kinijos jaunimo pasiektas rezultatas - devintoji vieta. Tiesa, tai įvyko prieš amžinybę - 1995 metais, kai rinktinę į priekį vedė vienas geriausių visų laikų Kinijos žaidėjų ZhiZhi Wangas.

Be to, pasaulio jaunimo pirmenybėse Čekijoje kinai pirmą kartą nuo 1999-ųjų nugalėjo ne Azijos ar Afrikos rinktinę. Šiame turnyre Huayu Wango auklėtiniai parklupdė rusus, australus bei Dramblio Kaulo Krantą.

Kokia šios kinų kartos paslaptis? Jaunus kinus veždavo į tokius tarptautinius turnyrus, kuriuose tekdavo grumtis ne su bendraamžiais, o vyresniaisiais. Ir tai daroma dažnai.

„Mūsų federacija duoda jaunimui daugybę galimybių žaisti tarptautiniuose turnyruose, o mes taip kaupiame patirtį. Tai mums leidžia tobulėti ir tvirčiau jaustis aikštėje“, - sakė 9,2 taško renkantis gynėjas Ji Wei Zhao.

Be to, šios rinktinės branduolys ne kartą kovėsi ir jaunimo Eurolygos turnyruose, į kuriuos išskirtinai kviečiami ir Kinijos krepšininkai. Šalies krepšinio federacija investavo daug lėšų, kad jauni žaidėjai galėtų semtis patirties

„Tai jaunimui suteikia labai daug patirties, o progresas - akivaizdus“, - pridūrė treneris H. Wangas.

Pastaroji pergalė prieš australus Kinijos krepšinio ateičiai suteikė nemažai vilčių.

„Jaunimas tiki, kad ateityje gali pasiekti daug gerų rezultatų“, - sakė Kinijos jaunimo rinktinės treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?