EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo rinktinės aukštaūgiui – palyginimai su Ch. Barkley

Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinės narys Denisas Krestininas sulaukė FIBA apžvalgininkų dėmesio. Puikiai dėl atšokusių kamuolių kovojantį lietuvį žurnalistai lygino su legendiniu 198 cm ūgio NBA žaidėju Charlesu Barkley.

D. Krestininas per vienerias LKL rungtynes yra sugriebęs 26 atšokusius kamuolius.<br>G. Šiupario nuotr.
D. Krestininas per vienerias LKL rungtynes yra sugriebęs 26 atšokusius kamuolius.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:39 PM

Straipsnyje rašoma, kad niekas nesupainios D. Krestinino su NBA garsenybe, tačiau juos sieja nepaprasta kova dėl kamuolių nepaisant nedidelio ūgio.

200 cm ūgio D. Krestininas pasaulio čempionate renka vidutiniškai 5,9 taško ir 6,6, atšokusio kamuolio. Praėjusį sezoną LKL pirmenybėse Vilniaus „Sakalų“ atstovas per rungtynes su „Palanga“ buvo atkovojęs net 26 kamuolius.

„Visi kalba, kad dvimetrinis sunkusis krašto puolėjas Europoje yra nieko vertas. Tačiau tos rungtynės visiems ir svarbiausia – man, įrodė, kad ūgis krepšinyje nėra svarbiausias faktorius“, - sakė tik dviejų kamuolių iki Žydrūno Ilgausko rekordo pritrūkęs D. Krestininas.

Puikia kova dėl atšokusių kamuolių aukštaūgis sieks padėti Lietuvos rinktinei iškovoti pasaulio čempionato medalius. Iki jų trūksta ne daug – Tomo Masiulio auklėtiniai jau pateko į pusfinalį.

Ko gero, pajėgiausias varžovas po krepšiu D. Krestininui buvo kroatų žvaigždė Dario Šaričius. Būtent šiai komandai lietuviai pralaimėjo antrajame etape.

D. Šaričius tada pelnė 14 taškų ir atkovojo 12 kamuolių.

„Jis – trigubų dublių finaluose meistras. Be to, tai – geras, labai talentingas ir itin protingas žaidėjas. Aikštėje D. Šaričius – labai ramus ir užtikrintas. Kartais atrodo, kad jo neįmanoma sustabdyti. Bet po akistatos su juo pačiu, manau, kad viskas įmanoma“, - įsidrąsino D. Krestininas.

Dar viena akistata su D. Šaričiumi D. Krestinino lauktų nebent turnyro finale arba kovoje dėl bronzos medalių.

„Jei su D. Šaričiumi susitiksime dar kartą, stengsimės jį uždengti kaip ir bet kurį kitą priešininką“, - teigė lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.