EUROLYGA 2023

M. Grigonis bronzinei jaunimo rinktinei rašytų dešimtuką

Lietuvos jaunimo (iki 19 m.) rinktinė grįžo į Vilnių. Be fanfarų, orkestrų, tačiau su bronzos medaliais ant kaklo.

M. Grigonis pasaulio čempionate rinko vidutiniškai po 13 taškų.<br>D. Umbraso nuotr.
M. Grigonis pasaulio čempionate rinko vidutiniškai po 13 taškų.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jul 8, 2013, 7:36 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:47 PM

Pravėrę oro uosto atvykimo salės duris, krepšininkai kukliai šypsojosi su ant kaklo žibėjusia bronza. Vėliau visi žaidėjai trumpam susibūrė spaudos konferencijoje ir atsisveikinę tvirtais rankos paspaudimais, pažymėjusiais puikų drauge praleistą laiką, išsiskirstė.

„Visi vieni kitiems nusibodome. Dabar tikrai nebendrausime kokią savaitę“, - juokavo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas Marius Grigonis.

Nepaisant individualiai sėkmingo pasirodymo bei gerų rinktinės rezultatų, M. Grigonis nepateko į simbolinį čempionato penketą, tačiau dėl to nė kiek nesikrimto.

Gynėjas tokį sprendimą priėmė kaip ženklą, jog reikia dar labiau persitempti. O svarbiausia lietuviui tai, kad jo šalies atstovai lipo ant žemiausios, bet toli gražu ne nereikšmingos nugalėtojų podiumo pakilos.

„Tokiai mažai šaliai kaip Lietuva, pasirodymą vertinu tikrai sėkmingai. Viskas pavyko ir tikrai yra, kuo didžiuotis. Jeigu pasirodymą reiktų įvertinti pažymiu, neabejodamas rašyčiau dešimtuką“, - tikino M. Grigonis.

Lietuvos rinktinės narys atskleidė, kad prieš išvažiuodama į Prahą, komanda tikėjosi aukštų rezultatų.

„Tikrai tikėjome, kad būsime stipriausiųjų ketverte. O dėl medalių galvojome taip – kaip bus, taip bus“, - apie pateisintus lūkesčius pasakojo M. Grigonis.

Kokia buvo didžiausia bronzinės komandos stiprybė?

„Kaip ir minėjau, neturėjome lyderio. Bet kurią dieną, bet kuris iš mūsų galėjo įmesti 20 taškų. Varžovai nežinojo, kurį lyderį reikia gaudyti aikštėje, todėl teko vaikytis visus dvylika“, - vaizdingai stipriausią jaunimo rinktinės savybę apibūdino M. Grigonis.

Pernai iškovotas Europos čempionato sidabras, šiemet – planetos pirmenybių bronza. Kitąmet Senojo žemyno pirmenybėse reikės užpildyti apdovanojimų kolekciją visų spalvų medaliais?

Tiek rinktinės treneris Tomas Masiulis, tiek M. Grigonis apie tai dar negalvoja. Tačiau dideli ne tik sirgalių, bet ir LKF lūkesčiai.

„Tikimės, kad kitais metais Europoje bus auksas“, - prie vaišių stalo sakė LKF direktorius Paulius Motiejūnas.

Tačiau santūrumu pasižymintis T. Masiulis, kaip jam būdinga, visus ramina: „Dabar reikia džiaugtis šiuo pasiekimu, o kas bus po metų, pamatysime. Viskas gali labai pasikeisti.“

Pasaulio čempionato pusfinalyje Lietuvos krepšininkai 60:100 nepasipriešino amerikiečiams, bet rado savyje tiek fizinių, tiek psichologinių jėgų, ir kovoje dėl bronzos po pratęsimo palaužė Australiją 106:100.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.