EUROLYGA 2023

R.Javtokas: „Man ir pačiam aišku, kas bus pagrindinis vidurio puolėjas“

Dvylika metų rinktinei atstovaujantis Robertas Javtokas džiaugiasi, kad nacionalinėje komandoje auga rimta ir talentinga pamaina. Autoritetą rinktinėje turinčiam 33-ejų 211 cm ūgio vidurio puolėjui jau penkerius metus patikėtas komandos kapitono raištis, tačiau jis neabejoja, kad pagrindinio vidurio puolėjo vaidmuo šią vasarą priklausys Jonui Valančiūnui.

R.Javtokas puikiai supranta, kad rinktinėje atėjo laikas J.Valančiūnui.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
R.Javtokas puikiai supranta, kad rinktinėje atėjo laikas J.Valančiūnui.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 12, 2013, 2:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 AM

„Visiems tai aišku. Ir man pačiam“, - nusišypsojo rinktinės senbuvis.

Nors jis, Renaldas Seibutis ir Kšyštofas Lavrinovičius nežaidė antrosiose draugiškose rungtynėse su Belgija Kauno sporto halėje, R.Javtokas, kaip ir visa komanda, priėmė trenerio kritiką dėl prasto ekipos žaidimo.

- Robertai, ar gavote nuo trenerio pylos po antrųjų draugiškų rungtynių su Belgija? - lrytas.lt paklausė R.Javtoko

- Žinoma, gavome. Gavome, priėmėme ir bandysime pasitaisyti. Aišku, rungtynių sąlygos, kaip treneris ir krepšininkai jau minėjo, buvo sudėtingos. Žaidėjas jau vien psichologiškai negali gerai nusiteikti žaidimui, nes saugosi traumų. Bet taip žaisti vis tiek nebuvo galima. Žiūrėjome rungtynių įrašą, dar žiūrėsime - yra dalykų, kuriuo reikia taisyti.

- Kaip vyksta pasiruošimas rungtynėms su Švedija?

- Švedija draugiškų rungtynių dar nežaidė, todėl varžovų neturime galimybės analizuoti. Žiūrime savo žaidimą, sprendžiame savo užduotis, taisykles.

Visi dirba gerai, su dideliu noru. Šlifuojame žaidimą, pratinamės vienas prie kito. Mūsų dar 15 - daug. Dirbame salėje, pastebime patys, kad ir klaidų mažiau darome. Treneris mažiau sprinto duoda (juokiasi).

- Praėjęs sezonas pačiam nebuvo iš lengvųjų - ilgai nežaidėte dėl traumos. Kaip dabar įvertintumėte savo sportinę formą?

- Pamatysime, rungtynių nebuvo daug (šypsosi). Manau, kad forma gerėja - ilgai nežaidžiau, susigrąžinti formą buvo sunku. Dabar sekasi lyg ir neblogai. Tikiuosi, kad ateityje seksis dar geriau.

- Kokį įspūdį pačiam palieka rinktinės aukštaūgiai?

- Įspūdis - labai geras. Jonas (J.Valančiūnas. - Red.) grįžo sustiprėjęs, noriai dirba. D.Motiejūnas - taip pat. Jauna karta kiekvienais metais grįžta su didesniu bagažu. Aš tik džiaugiuosi, matydamas, kad su jais žaisti vis sunkiau. Tai mūsų ateitis (šypsosi).

- Daug metų rinktinėje buvote pagrindinis rinktinės vidurio puolėjas. Kaip bus dabar?

- Aš džiaugiuosi, kad mane pakvietė, kad čia dalyvauju ir žaidžiu. Kiek galėsiu padėti, tiek padėsiu. Tai, kad Jonas bus pagrindinis (vidurio puolėjas. - Red.) yra visiems aišku. Ir man pačiam (šypsosi). Aš tuo tik džiaugiuosi. Kiek galėsiu, tiek jam padėsiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.