EUROLYGA 2023

Repeticija pavyko – Lietuva užtikrintai nugalėjo būsimus varžovus Europos čempionate

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasistengė, kad ketvirtadienio vakaras lietuvių namuose praeitų be didesnių emocijų proveržių. Jono Kazlausko auklėtiniai Akropolio taurės turnyro finiše 94:73 (27:24, 25:16, 20:13, 22:20) pranoko Bosnijos ir Hercegovinos ekipą.   

M.Kuzminskas ne tik buvo tarp rezultatyviausių, bet ir atkovojo daugiausiai kamuolių.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
M.Kuzminskas ne tik buvo tarp rezultatyviausių, bet ir atkovojo daugiausiai kamuolių.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 7:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:14 PM

Graikijoje nacionalinė komanda pasiekė dvi pergales iš trijų. Lietuviai be bosnių dar nugalėjo italus (79:63), bet turėjo pripažinti šeimininkų graikų pranašumą (62:80).  

J.Kazlauskas ištesėjo pažadą, kad šis mačas bus visiškai kitoks nei su graikais. Lietuvos rinktinė užtikrintai pirmavo nuo pat mačo pradžios, iki pabaigos.

Rezultatyviausi. Lietuva: L.Kleiza, M.Kuzminskas (8 atk. kam.) ir J.Valančiūnas – po 14, D.Motiejūnas (6 atk. kam.) – 11, R.Javtokas ir M.Kalnietis – po 10, R.Seibutis – 7, M.Pocius (7 atk. kam.) – 4, J.Mačiulis – 3, D.Lavrinovičius – 2. 

Bosnija ir Hercegovina: Z.Wrightas – 22, E.Kikanovičius – 17, N.Gordičius – 14, M.Sutalo – 10.

Neregistravo. Šiose rungtynėse J.Kazlauskas ant suolo nutarė palaikyti Kšyštofą Lavrinovičių ir Vytenį Čižauską. 

Rungtynės. Jau pirmosiomis susitikimo minutėmis lietuviai susikrovė net 16 taškų persvarą (18:2), tačiau bosniai greitai pabudo iš miego ir žaibiškai panaikino nepadorų deficitą (24:27). Tiesa, antrajame kėlinyje pavyko vėl atitrūkti. Iš rezultatyviausiai per pirmąsias 10 minučių žaidusio D.Motiejūno estafetę perėmė L.Kleiza. Jis per 7 minutes pelnė 11 taškų ir labiausiai prisidėjo prie to, kad po pirmos mačo dalies J.Kazlausko auklėtiniai pirmavo 52:40.

Po pertraukos lietuviai nesunkiai laikė turėtą persvarą. Varžovų lyderiai Z.Wrightas ir E.Kikanovičius per trečią kėlinį savo sąskaitas papildė atitinkamai tik 4 ir 2 taškais, todėl bosniai negavo svarios jų paramos puolime. Tuo pasinaudoję lietuviai sugebėjo atitrūkti ir prieš lemiamą mačo dalį užtikrintai pirmavo 72:53.

Pražangos 2. Tris pražangas susirinkęs per pirmąsias septynias minutes, J.Valančiūnas pernelyg nedelsė išnaudoti pražangų limito. Vėliau trumpesnėmis atkarpomis pasirodęs aikštėje, penktą pražangą vidurio puolėjas užsidirbo ketvirto kėlinio viduryje. Pražangų limitą J.Valančiūnas išnaudojo per 13 minučių. Pagrindinis nacionalinės komandos „centras“ spėjo pasižymėti 8 taškais.

Šou. Trečiajame kėlinyje netrūko šou elementų. L.Kleiza pademonstravo įžaidėjo sugebėjimus. Greitos atakos metu driblinguodamas kamuolį puolėjas nežiūrėdamas į R.Javtoką nutarė jam švystelti kamuolį abiem rankomis per save. Jį sugriebęs rinktinės kapitonas įmetė iš po krepšio. Epizodas sulaukė ne tik ant atsarginių suolo sėdėjusių komandos draugų, bet ir negausiai į OAKA areną susirinkusių graikų plojimų. 

Žvaigždė. Pirmą kartą į aikštę L.Kleiza įžengė tik antrame kėlinyje. Tačiau puolėjas iškart privertė bosnius įsidėmėti jo numerį. Savo reidais, verpstėmis ir metimais iš įvairių padėčių, L.Kleiza varė į neviltį priešininkų gynybą. Vien per septynias antro kėlinio minutes jis surinko 11 taškų. Tiesa, lietuviams nesėkmingai sekėsi stabdyti natūralizuotą bosnių amerikietį Z.Wrightą, kurio sąskaitoje jau buvo 16 taškų. 

Šauliai. Abi komandos rungtynių pradžioje turėjo du puolime itin išsiskyrusius krepšininkus. Lietuvių gretose žibėjo D.Motiejūnas, kuris per 7 minutes sugebėjo surinkti 9 taškus. Tiesa, bosniai turėjo dar rezultatyvesnę taškų mašiną. E.Kikanovičius pirmajame kėlinyje spėjo įmesti net 13 taškų.

 Kalneliai. Pirmasis kėlinys priminė amerikietiškus kalnelius. Lietuviams mačo pradžia buvo įspūdinga. Pirmąją keturių minučių atkarpą J.Kazlausko auklėtiniai laimėjo net 18:2. Tiesa, bosniai greitai atsitiesė ir vedami net 13 taškų per pirmą kėlinį pelniusio E.Kikanovičiaus milžiniškais žingsniais ėmė artėti. Lietuvos rinktinė išbarstė net 16 taškų pranašumą ir po dešimties minučių turėjo tenkintis jau tik trijų taškų persvara  – 27:24. 

Pražangos. J.Valančiūnas ne pirmą kartą sunkiai kontroliavo asmeninių pražangų skaičių. Per pirmąsias 7 minutes pagrindinis nacionalinės komandos vidurio puolėjas užsidirbo tris greitas pražangas. „Centras“ buvo spėjęs pelnyti 6 taškus. 

Penketas. Rungtynėms J.Kazlauskas pasirinko tokį starto penketą – Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?