EUROLYGA 2023

Pirmoji pergalė – parkritusįjį kėlė nebe vienas, o keli komandos draugai

Antrąją Europos čempionato dieną jau teisinga koja iš lovos išlipusi Lietuvos rinktinė 75:67 palaužė Makedonijos rinktinę ir suvedė su ja sąskaitas už 2011-uosius. Tarsi du viename: kerštas ir pergalė, rašo „Lietuvos rytas“. 

M.Kalnietis antrą dieną iš eilės pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias.<br>AP nuotr.
M.Kalnietis antrą dieną iš eilės pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Sep 6, 2013, 8:43 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:03 PM

Revanšas už pralaimėjimą 2011 metų Europos čempionato ketvirtfinalyje (65:67) Makedonijai yra saldus, bet dar svarbiau, kad Lietuvos krepšininkai atidarė savo pergalių sąskaitą Slovėnijoje.

Nors ir nėra garantijų, tačiau trys pergalės grupės varžybose suteiktų geras galimybes iškopti į antrąjį etapą, kur pateks trys geriausios grupės komandos.

Po dviejų turų Serbija ir Latvija turi po dvi pergales, Lietuva ir Juodkalnija – po vieną, o Bosnija ir Hercegovina bei Makedonija nelaimėjo nė vieno mačo.

Emocijos. Tai buvo kitokia Lietuvos rinktinė nei mače su Serbija. Šįsyk – emocinga, darni, kovinga.

Donato Motiejūno riksmas po sėkmingos atakos turėjo girdėtis Alpių viršukalnėse. Jonas Mačiulis vogė iš makedonų kamuolius lyg profesionalus kišenvagis. Krepšininkai nuolat ragino vieni kitus ir penkis šimtus patrakusių žalių sirgalių, o parkritusį Robertą Javtoką kėlė ne vienas, o iškart trys komandos draugai.

„Man patiko, kad mes vienas kitą pakėlėme nuo žemės, palaikėme, kai nesisekė.

Manau, tai buvo vienas svarbiausių raktų į pergalę”, – pabrėžė 17 taškų vakar pelnęs Mantas Kalnietis.

„Dar yra ką taisyti, bet buvome labiau užsidegę ir palaikėme vienas kitą kaip tikra komanda”, – sakė D.Motiejūnas, prie pergalės pridėjęs 11 taškų.

Lyderiai. Jų Lietuvos rinktinė šįkart turėjo kelis.

M.Kalnietis parodė, jog turi geležinius nervus. Jis ne tik buvo rezultatyviausias žaidėjas, bet ir pelnė taškus svarbiu momentu – dvitaškį likus minutei ir 3 baudas iš 4 likus 40 sek.

J.Mačiulis dažnai atsidurdavo po krepšiu ir žaisdamas lyg vidurio puolėjas rinko taškus. Viso jų pelnė 14.

Kitaip nei pirmajame čempionato mače, 56:63 pralaimėtame Serbijai, Lietuvos rinktinė vakar ieškojo ir surado J.Valančiūną.

Aukšti perdavimai, ilgos Jono rankos ir dėjimas į krepšį – tai buvo mirtinas nuodas makedonams rungtynių pradžioje.

Pražangos. Jonas Kazlauskas buvo nubaustas technine pražanga, kai užriko ant teisėjo, ir tai nebuvo į naudą Lietuvai – prieš pat pertrauką makedonai sumažino lietuvių pranašumą iki 6 taškų (39:33).

Tačiau emocijų nevaldė ir makedonai. Tatuiruoto Makedonijos milžino Pero Antičiaus keiksmažodis likus žaisti 40 sek. padėjo Lietuvos rinktinei pridėti taškų nuo baudų linijos.

Skaičius. Tik 2 tritaškius vakar pataikė Lietuvos rinktinė ir abu įmetė D.Motiejūnas.

Gimtadienis. M.Kalniečiui šiandien sueina 27 metai. Būtų smagu, kad jo bendražygiai šįvakar Mantui padovanotų ne kaklaraištį ar rašiklį, o pergalę prieš latvius.

Iš mačo protokolo

Lietuva – Makedonija 75:67 (20:15, 19:18, 18:17, 18:15). M.Kalnietis 17, J.Mačiulis 14, D.Motiejūnas ir J.Valančiūnas po 11, R.Seibutis 9, D.Lavrinovičius 6, M.Pocius 4, T.Delininkaitis 2, R.Javtokas 1/V.Ilijevskis 13, P.Antičius 12, B.McCalebbas 11, T.Gečevskis ir P.Samardžiskis po 8, V.Stojanovskis 6, Dž.Čekovskis 5, D.Stojanovskis 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?