EUROLYGA 2023

Bosniai savo krepšininkus sutiko kaip čempionus

Makedonijoje ir Juodkalnijoje – nusivylimas, Bosnijoje ir Hercegovinoje – pasididžiavimas. Tokie jausmai apėmė krepšinio mėgėjus trijose Balkanų valstybėse, kurių rinktinės viltis užimti aukštą vietą Europos čempionate paliko Jesenicėse. Šių šalių komandos praleido į priekį Lietuvos, Latvijos bei Serbijos krepšininkus ir nepateko į antrąjį etapą. Makedonai žemyno pirmenybėse iškovojo vieną pergalę, juodkalniečiai – dvi, bosniai – tris.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 11, 2013, 12:14 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:15 AM

Lūkesčių nepateisino

„Makedonijos rinktinė nepateisino lūkesčių“, - trumpą, bet tikslią išvadą po paskutiniųjų Makedonijos komandos rungtynių padarė padarė „Nova Makedonija“ dienraštis.

Makedonai dėl nepateisintų lūkesčių turėjo rimtą pasiteisinimą ir net čempionatui pasibaigus nepamiršo jo pradžioje patirtos skriaudos.

„Anot visų specialistų, prastą Makedonijos rezultatą labiausiai lėmė pralaimėjimas Juodkalnijai pirmose rungtynėse, kuriose teisėjai pergalę padovanojo juodkalniečiams. Po to rinktinėje susidarė nervinga aplinka, - rašė „Nova Makedonija“. – Skaudų ir netikėtą smūgį Makedonijai sudavė ir pralaimėjimas ketvirtajame ture Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei“.

Nors prieš paskutinę dvikovą su Latvijos ekipa Makedonijos krepšininkai dar turėjo galimybių patekti į kitą etapą, psichologiškai jie jau buvo sugniuždyti. „Alešo Pipano auklėtiniai po pralaimėjimo Bosnijai ir Hercegovinai atrodė praradę motyvaciją“, - pastebėjo MRT televizijos interneto svetainė.

Motyvaciją prarado net ir makedonų sirgaliai. Jei iki tol tribūnas nudažydavo apie du tūkstančiai raudonų ir geltonų aistruolių, paskutinę dieną šis skaičius sumažėjo keturis kartus. „Jesenicėse likę 500 makedonų sirgalių pamatė dar vienas blankias rinktinės rungtynes“, - rašė dienraštis „Dnevnik“.

Vis dėlto pabaiga buvo logiška. „Makedonija nenusipelnė patekti į antrąjį etapą, nes su Latvija žaidė katastrofiškai. Trūko stabilios gynybos, puolimas buvo dezorganizuotas, kovoti norėjo tik jauni krepšininkai. Buvome ne komanda, o banda“, - nusprendė dienraštis „Utrinski vesnik“.

„Makedonijos rinktinė į Slovėniją išvyko su didelėmis ambicijomis ir tikėjosi apginti ketvirtąją vietą, kurią užpernai iškovojo Lietuvoje, tačiau stipriai nuvylė“, - taškus sudėliojo dienraštis „Večer“.

Nuvylė vidurio puolėjai

Juodkalnijos rinktinė galimybes patekti į antrąjį etapą prarado ketvirtajame ture pralaimėjusi Lietuvos komandai.

Juodkalniečiams trūko nedaug, jie nusileido tik per pratęsimą, o Juodkalnijos žiniasklaida net ir po nesėkmingai pasibaigusio mačo rado jėgų pagirti krepšininkus.

„Garbingas atsisveikinimas“, - po pralaimėjimo Lietuvai tvirtino dienraščio „Dan“ antraštė. „Sprendžiantis būti ar nebūti, Lukos Pavičevičiaus komanda prieš favoritę Lietuvą sužaidė puikias rungtynes“, - pamiršęs galutinį rezultatą krepšininkus pagyrė „Dan“.

Juodkalniečių nuotaiką pataisė ir pergalė nieko nelėmusiose rungtynėse su principine varžove Serbija.

„Gaila, kad buvo paleistos ir neįvykdytos ambicijos – patekti į antrąjį etapą. Paskutinės rungtynės, kurių rezultatas nieko nelėmė, parodė, kad tikslas buvo pasiekiamas rašė dienraštis „Pobjeda“.

„Nors laukėme geresnio rezultato, netgi tikėjomės, kad komanda gali kovoti dėl medalio, Juodkalnija baigė varžybas pirmajame etape. Daugiausiai tikėjomės iš vidurio puolėjų, apie kurių jėgą po krepšiais kalbėjo visos Europos krepšinio visuomenė. Ypač iš dviejų NBA žaidėjų Nikolos Pekovičiaus ir Nikolos Vučevičiaus. Tačiau pirmasis visai nekeliavo į Slovėniją, o N.Vučevičius aikštėje praleido labai mažai laiko“, - nesėkmės priežasčių ieškojo Juodkalnijos radijo ir televizijos (RTCG) interneto svetainė.

Sutiko kaip čempionus

„BH krepšininkų didvyriška Pyro pergalė prieš Lietuvą“. Taip straipsnį apie paskutines Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkų rungtynes Europos čempionate pavadino dienraštis „Dnevni avaz“.

Bosniai įveikė lietuvius, bet nepakankamu skirtumu, kad iškovotų kelialapį į kitą etapą.

Bosnija ir Hercegovina vis vien didžiavosi savo komanda. „Nukelkime kepures prieš čempionus!“ - tituliniame puslapyje ragino „Dnevni avaz“.

„Jie yra mūsų sporto didvyriai, Bosnijos ir Hercegovinos pasididžiavimas. Jiems nesisekė, bet jie aikštėje paliko širdį, kaip ir žadėjo. Pirmadienį, kai jie nugalėjo Europos krepšinio milžinę Lietuvą, mes visi buvome vieningi, visi jais didžiavomės“, - rašė „Dnevni Avaz“.

Jei Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai būtų lietuvius įveikę reikiamu skirtumu, jų tautiečiams tai būtų tikras stebuklas.

„Stebuklas vos neįvyko – vienu metu ketvirtajame kėlinyje pirmavome 16 taškų skirtumu, bet jo neišlaikėme, - rašė dienraštis „Oslobodženje“. – Aco Petrovičius išvakarėse pažadėjo kovą ir kovą matėme. Ypač paskutines dešimt minučių, kai išgyvenome viską nuo laimės ir euforijos iki nevilties“.

„Vėl moraliniai nugalėtojai“, - savo krepšininkams už kovingumą, valią ir narsą dėkojo apie sportą nedaug rašanti „Slobodna Bosna“ interneto svetainė.

Sirgaliams taip pat nesivertė liežuvis tarti blogus žodžius apie trejas iš eilės rungtynes laimėjusią komandą. Krepšininkams grįžus namo Sarajevo oro uoste juos pasitiko kelių šimtų sporto aistruolių plojimai ir skanduotė „Čempionai!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją