EUROLYGA 2023

R.Seibutis: „Duok Dieve, kad tokios rungtynės nebūtų vienos“

Specialiai lrytas.lt, Liubliana (Slovėnija)

R.Seibutis ne tik uoliai dirbo prižiūrėdamas T.Parkerį, bet ir spėjo atakuoti. Jis pelnė 15 taškų ir buvo rezultatyviausias rinktinėje.<br>AP nuotr.
R.Seibutis ne tik uoliai dirbo prižiūrėdamas T.Parkerį, bet ir spėjo atakuoti. Jis pelnė 15 taškų ir buvo rezultatyviausias rinktinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Sep 12, 2013, 1:35 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:25 AM

Renaldas Seibutis ginantis daugiausia prisidėjo prie to, kad prancūzų lyderis Tony Parkeris liktų šešėlyje. Bet jėgų liko ir puolimui – prametęs vos dukart iš 6 bandymų ir pataikęs visas 6 baudas jis su 15 taškų buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje 76:62 laimėtame mače prieš Prancūziją.

– Renaldai, kas lėmė pergalę?  - žurnalistai paklausė R.Seibučio.

– Aikštėje buvo visai kitoks vaizdas. Pirmiausia – kitoks mūsų kovingumas, užsivedimas, vienas kito palaikymas. Įvykdėme gynybinius sumanymus – nuo pat rungtynių pradžios žaisti agresyviai ir neduoti įsibėgėti jų lyderiams. Pavyko.

– Esate tas, kuris sustabdė Tony Parkerį.

- Nenorėčiau prisiimti visų nuopelnų sau. Vienam sustabdyti – man ar bet kuriam kitam žaidėjui – tokio lygio varžovą kaip T. Parkeris būtų sudėtinga. Visa komanda žinojome, ką daryti, stengėmės vienas kitam padėti.

Prancūzijos rinktinės treneris sakė, kad priartėjusią jo komandą skaudžiausiai paveikdavo lietuvių tritaškiai. Kaip pats vertinate tas situacijas?

– Kai vejiesi varžovą, dirbi gynyboje, atiduoti visas jėgas ir jau atrodo, kad priartėjai, praleisti metimą – skaudu. Visiškai suprantamas ir žinomas jausmas. Psichologiškai tai žlugdo. Labai gerai, kad šįsyk tokie metimai krito mums.

– Per poilsio dieną komanda tarsi iš esmės pasikeitė. Koks tai lūžis – psichologinis ar tiesiog pradėjote žaisti taip, kaip reikalauja treneris?

– Mes suprantame, kad į antrą etapą patekome ne lengviausiu būdu. Turėjome sunkių rungtynių, dukart pralaimėjome. Esame žmonės ir tikrai nenorime taip žaisti toliau.

Buvo tam tikras susirinkimas – kad suprastume, ko mes čia atvažiavome ir ieškotume savo žaidimo. Labai džiaugiuosi už visą komandą, kad tą žaidimą šiandien pavyko parodyti. Ne tik laimėjome, bet ir krepšinis buvo gražus akiai.

– Ar tai yra būtent toks krepšinis, kurį ir norėtumėte žaisti?

– O kaip jums atrodo? Svarbiausia yra laimėti – ar žaidi gražiai, ar ne. Bet manau, kad einame teisinga linkme į tą pergalingą ir kartu gražų akiai krepšinį. Duok Dieve, kad tokios rungtynės nebūtų vienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.