EUROLYGA 2023

R.Seibutis: „Buvo padrikas žaidimas“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana (Slovėnija)

R.Seibutis pelnė 7 taškus.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
R.Seibutis pelnė 7 taškus.<br>A.Laurinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 15, 2013, 9:33 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:27 AM

Kai D.Motiejūnas trečiajame kėlinyje galingai krovė į krepšį ir neišlaikęs pusiausvyros visu kūnų krito ant parketo, prie jo pribėgo beveik visi Lietuvos rinktinės žaidėjai.

Trečiojo kėlinio pabaigoje į baudos aikštelę subėgo visi Ukrainos rinktinės žaidėjai – jie suskubo padėti po grumtynių su J.Valančiūnu ant parketo kritusiam ir už galvos susiėmusiam V.Kravcovui. Vėliau šis užsidirbo nesportinę pražangą, kai kietai sustabdė L.Kleizą.

Sekmadienio vakarą „Stožice“ arenoje Lietuvos ir Ukrainos rinktinės pliekėsi iš širdies. Didesnę širdį parodė lietuviai, kurie varžovus palaužė 70:63 ir be pralaimėjimų įveikė antrąjį pirmenybių etapą.

„Ukrainiečiai žaidžia tokiu stiliumi. Jie – agresyvesni ir fiziškai stiprūs. Gynėjai – augaloti vyrai, „lipa ant lentos“. Visada reikia būti aktyviam, keistis, kad jų nepražiopsotume jų įkirtimų ir atkovotų kamuolių po krepšiu. Pirmojoje mačo dalyje per dažnai leidome jiems pelnyti lengvus taškus“, – po mačo sakė Renaldas Seibutis.

„Pirmus tris kėlinius buvo padrikas žaidimas, neradome savo žaidimo. Sutvarkius tą sistemą, pagal kurią turėjome žaisti, viskas susistatė į savo vietą. Sunkios rungtynės buvo, belieka  pasidžiaugti, kad laimėjome“, – sakė gynėjas, pelnęs 7 taškus.

– Savojo žaidimo nepavyko rasti dėl varžovų gynybos ar dėl pačių kaltės? - žurnalistai paklausė R.Seibučio.

– Reikia pagirti ir ukrainiečius, jie tikrai žaidė gynyboje. Pirmus tris kėlinius neradome savo žaidimo, jie neleido mums lengvai žaisti. Tačiau paskutiniame ketvirtyje susikaupėme ir per lemiamas minutes išplėšėme pergalę.

– Rungtynių pabaigą visada sužaidžiate sėkmingai. Ar tai suteikia pasitikėjimo savimi?

– To anksčiau kažkaip nepastebėjau. Stengiamės žaisti visas 40 minučių, bet ne visada pavyksta. Rungtynės buvo įtemptos, išeikvojome daug energijos.

– Ar turėjote šiose rungtynėse asmeninių užduočių?

– Didžiausia užduotis buvo sustabdyti E.Jeterą ir S.Gladyrą. Reikėtų klausti trenerių, ar pavyko tai įgyvendinti.

– Ar buvo motyvacijos šiam susitikimui?

– Visoms rungtynėms yra motyvacija. Galbūt iš šalies žiūrint atrodo, kad jos nėra, bet tai netiesa. Čempionatas yra nenuspėjamas, visos komandos yra pasiruošusios, turi gerus žaidėjus ir išanalizuoja varžovus. Nenorėkime, kad prieš visus 20 taškų skirtumu laimėtume. To norėtųsi mums patiems, bet ne visada taip pavyksta.

- Kurią komandą palaikysite rungtynėse tarp prancūzų ir serbų?

– Iš tikrųjų nežinau visos situacijos, jūs ją turbūt geriau žinote. Kaip bus, taip bus, varžovų tikrai nesirenkame, čia jau ne mums spręsti. Padarėme tai, kas nuo mūsų priklauso – antrame etape pasiekėme tris pergales

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.