EUROLYGA 2023

B.Matkevičius: „Nuo Akropolio taurės turnyro italai nepasikeitė“

Dar pasiruošimo cikle Lietuvos rinktinė 79:63 Atėnuose nugalėjo Italijos rinktinę. Tuomet Jono Kazlausko auklėtinių pergalė nekėlė abejonių.

B.Matkevičius pabrėžia, kad lietuvių ir italų poroje nėra favorito.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
B.Matkevičius pabrėžia, kad lietuvių ir italų poroje nėra favorito.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 12:21 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:31 AM

„Tada nežaidė Luigi Datome, bet iš esmės jų žaidimas nepasikeitė“, – trečiadienį vakarinėje rinktinės treniruotėje sakė J.Kazlausko asistentas Benas Matkevičius.

Ar tai reiškia, kad vėl galima tikėtis lengvos lietuvių pergalės? Nė velnio. Italai Europos čempionate demonstruoja gražų ir, kaip įvardijo ne vienas, unikalų žaidimą, ir Simone Pianigiani kariauna yra pasirengusi iš pasalų perkąsti lietuviams gerkles.

„Italijos komanda yra labai unikali. Ji žaidžia mažu penketu. Jie labai gerai puola vienas prieš vieną, turi gerus snaiperius. Tiesa, jie nesišvaisto tritaškiais. Išlaukia perdavimo ir meta paruoštus metimus. Tokį mažą penketą sunku sugaudyti“, – priešininkus apibūdino B.Matkevičius.

– Daug italų žaidėjų nėra matę tokio aukšto lygio turnyro. Kur slypi jų paslaptis?

– Italai dar praėjusią vasarą gerai žaidė atrankoje. Tai – susižaidusi, savimi pasitikinti komanda. Italai tikrai verti žaisti ketvirtfinalyje.

– Kuo komandos dar gali nustebinti varžovus?

– Nemanau, kad jų filosofija pasikeis ir mus kažkaip nustebins. Turime žaisti savo žaidimą ir gerai gintis vienas prieš vieną. Neturėtų būti siurprizų. Viskas spręsis mačo eigoje.

– Ar lietuvius galima laikyti favoritais?

– Ketvirtfinalyje nėra favoritų. Galbūt nebent ispanai. Bet italai žaidžia gerą krepšinį, todėl nėra ryškaus favorito. Galbūt lažybų centruose bus favoritų, bet ką tai domina. Nemanau, kad yra favoritų.

– Kokį prieš juos turime pranašumą?

– Turime ūgio pranašumą. Jei tuo pasinaudosime, išeis į naudą, bet dėl to nesame favoritai. Komandos – labai skirtingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.