EUROLYGA 2023

Kroatai tikisi pasinaudoti D.Ivkovičiaus receptais

Kroatai prisimena, kad didžiuosiuose turnyruose dar niekada nenugalėjo Lietuvos krepšininkų, ir pripažįsta, jog mūsų šalies rinktinė sukomplektuota geriau. Nepaisant to, Kroatijos žiniasklaida viliasi, kad šiandien pavyks nuimti dar vieną užkeikimą, o kroatų treneris Jasminas Repeša pasinaudos iš Dušano Ivkovičiaus gautais receptais.

Kroatai neketina sustoti.<br>AP nuotr.
Kroatai neketina sustoti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 20, 2013, 6:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:35 PM

Portalas lrytas.lt pasižvalgė, ką artėjant Europos čempionato pusfinalio rungtynėms tarp Lietuvos ir Kroatijos rinktinių, rašo kroatų interneto svetainės.

hrsport.net:Lietuva mums visada buvo per aukštas barjeras. Bet iki vakar tai galėjome sakyti ir apie ketvirtfinalį“.

„Žvelgiant į praeitį, Kroatijos krepšinio rinktinei nėra nepatogesnio ir nepalankesnio varžovo negu Lietuva. Net aštuonis iš devynių kartų pergalė atiteko mūsų varžovams, o laimėjome tik sykį. Jei žiūrėtume į istoriją – Lietuva yra aiški favoritė. Bet dabartinė Kroatijos rinktinė jau sulaužė kelias nemalonias tradicijas. 18 metų negalėjome nugalėti Graikijos, 18 metų negalėjome laimėti ketvirtfinalyje.

Didžiuosiuose turnyruose dar niekada nenugalėjome Lietuvos. Tačiau dar niekada nebuvome laimėję aštuonerių rungtynių iš eilės., ar ne? Viskam ateina laikas...“

„Ketvirtfinalio rungtynėse Lietuva buvo favoritė ir tai patvirtino aikštėje. Lietuviai buvo labiau susitelkusi, geresnė ir kokybiškesnė komanda, todėl pusfinalyje Kroatijos lauks labai sunkus iššūkis“.

crosarka.com: „Pagaliau mums pavyko! Kovosime dėl medalių ir rimtai susikausime su Lietuva. Net jei nelaimėsime, Kroatija šį Europos čempionatą baigs kaip moralinė nugalėtoja.

18 metų laukėme, patyrėme visko, praleisdavome didžiuosius turnyrus, žaisdavome atrankoje, nepaisant didelių vilčių, pralaimėdavome ketvirtfinalius. Šešis kartus pralaimėjome ketvirtfinalyje. Turėjome laukti, kad septintas kartas nemeluotų. Septintas kartas nemelavo. Užkeikimas nuimtas ir tegul tai lieka, tegul Kroatija vėl atgaivina krepšinio euforiją, kurioje gyveno didžiųjų Draženo Petrovičiaus ir Krešimiro Čosičiaus laikais“.

„Per rungtynes su Lietuva mums reikės visų geriausių savybių. Praeitis turi būti pamiršta. Turi būti pamiršta viskas, kas mums gali trukdyti.

Lietuva yra normali komanda, išgyvenanti savo pakilimus ir nuosmukius. Dėl stiprios sudėties jie buvo laikomi vienais pagrindinių čempionato favoritų, bet pusfinalyje silpnų varžovų nebūna ir visi susilygina. Privalome pasimokyti iš Serbijos bei Bosnijos ir Hercegovinos. Jie turėjo vaistų prieš Lietuvą. Parodykime ir mes Balkanų charakterį ir laukime, kad krepšininkai mus vėl nudžiugintų, šįkart dar labiau nei anksčiau“.

sportske.jutarnji.hr: „Užkeikimas nuimtas. Kroatija po 18 metų pateko į Europos čempionato pusfinalį!“

„Tuo metu, kai Kroatija apie pusfinalį svajojo 18 metų, Lietuva didžiuosiuose turnyruose pedantiškai ir tiksliai pasižymėdavo kas trejus metus. Ir dabar tikisi pratęsti tradiciją.

Aišku, kad krepšiniu kvėpuojanti šalis laukia išpirkimo už šokiruojantį pralaimėjimą ketvirtfinalyje prieš dvejus metus. Pastarąjį medalį jie laimėjo Turkijoje vykusiame pasaulio čempionate, o Europos čempionais tapo lygiai prieš dešimt metų.

Skirtingai negu kai kurios kitos komandos, lietuviai į Slovėniją atvyko be didelių nuostolių sudėtyje. Kaip ir laukta, atsisveikino Darius Songaila ir Rimantas Kaukėnas, pailsėti nusprendė Šarūnas Jasikevičius, bet varžovams siaubą varo Linas Kleiza ir vienas geriausių vidurio puolėjų paketų: Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas ir Robertas Javtokas. Nepamirškime ir dvynių Lavrinovičių“.

„Lietuva turi galimai pažeidžiamą vietą. Tai įžaidėjo pozicija, kurioje monopolija ilgai priklausė Šarūnui Jasikevičiui, o dabar pirmuoju pasirinkimu tapo Mantas Kalnietis, kuris klube žaidžia antrojoje pozicijoje“.

„Kroatų treneris Jasminas Repeša iškart po rungtynių nuskubėjo pas Dušaną Ivkovičių. Pokalbio tema buvo viena: kaip įveikti Lietuvą? Serbų treneris buvo geriausias patarėjas, nes jo komanda būsimuosius kroatų varžovus prieš kelias dienas nugalėjo. „Žinome, kaip žaidžia Lietuva. Būsime pasirengę. Manau, kad pusfinalyje nesustosime“, - kalbėjo J.Repeša“.

vecernji.hr: „Receptą prieš Lietuvą J.Repeša skolinosi iš D.Ivkovičiaus“.

„Kroatija pusfinalyje žais su Lietuva, kuri treneriui J.Repešai buvo mažiau pageidaujama varžovė negu Italija. Pirmiausia dėl to, kad „mėlynieji“ yra geriau išnagrinėti (ir nugalėti grupės varžybose), o Lietuvos nematė iki ketvirtfinalio etapo.

O lietuviai yra komanda, turinti geriausius vidurio puolėjus Europos čempionate. Šį savo arsenalo ginklą jie puikiai panaudojo ketvirtfinalio rungtynių paskutiniame kėlinyje“.

hrt.hr: „Lietuviai yra drąsūs ir nenuspėjami“.

„Kita Kroatijos rinktinės varžovė Lietuvos komanda į Europos čempionatą atvyko kaip viena favoričių. Tačiau pirmose rungtynėse pralaimėjo Serbijai, su Juodkalnija žaidė pratęsimą ir patyrė didelį išgąstį per dvikovą su Bosnija ir Hercegovina. Vis dėlto patekę į antrąjį ratą lietuviai pakėlė savo žaidimo lygį. Jie nugalėjo Prancūziją, Belgiją ir Ukrainą, o ketvirtfinalyje pranoko Italiją.

Ir jie vakar kovojo su praeities demonais. Prieš dvejus metus jų aikštėje vykusio čempionato ketvirtfinalyje pralaimėjo Makedonijai.

„Lietuvos krepšininkai yra drąsūs ir nenuspėjami. Mums reikės būti kantriems, ypač atsižvelgiant į nuovargį. Lietuvos komanda yra geriau sukomplektuota, o ketvirtfinalyje prieš Italiją puikiai pasinaudojo savo aukštaūgiais“, - kalbėjo kroatų treneris Ivanas Sunara“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.