EUROLYGA 2023

Ispanijos žiniasklaidoje linksniuojamas T.Parkeris ir kalbama apie rinktinės klaidas

„Dar viena pabaiga, kurią reikia pamiršti“ ,- tokia antrašte savo skaitytojus pasitinka vienas populiariausių Ispanijos portalų marca.com. Penktadienį Europos čempionai ispanai po pratęsimo 72:75 pralaimėjo Prancūzijos komandai ir užleido vietą varžovams Senojo žemyno turnyro finale.

Ispanijos rinktinė kovos dėl bronzos medalių.<br>AP archyvo nuotr.
Ispanijos rinktinė kovos dėl bronzos medalių.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-21 15:30, atnaujinta 2018-02-21 23:03

Kaip į pastaruosius metus krepšinio madas diktavusių ispanų pralaimėjimą reagavo jų žiniasklaida?

Sutartinai ispanai pabrėžė tai, kad iki šiol jų rinktinė aštuonis kartus paeiliui yra nugalėję prancūzus. „Po aštuonių pralaimėjimų prancūzai laimėjo. Geriausia savo šalies žaidėjų karta, kuri nuolat atsimušdavo į kaimynų sieną, pagaliau atkeršijo. Už tai jie dėkingi Tony Parkeriui, pelniusiam 32 taškus“, - rašo marca.com.

„Keturiolikos taškų pranašumą turėję ispanai jį ir vėl iššvaistė bei pabaigoje pasirodė silpnokai. Po trijų iš eilės aukso medalių jie kovos dėl bronzos. Tai nėra blogas medalis, tačiau palyginus su pastarųjų metų laimėjimais...“, - toliau rašoma portale.

As.com portalas skaitytojams pateikė tokią antraštę: „Tony Parkeris nuvainikavo čempionus.“

Šis portalas taip pat aiškinosi pralaimėjimo priežastis. Kaip vieną jų įvardijo žaidimą du prieš du.

„Tai buvo vienintelė žinutę, kurią per mačą patalpinau socialiniame tinkle „Twitter“: „Nekenčiu tos gėdos dėl žaidimo du prieš du“, - rašė apžvalgininkas Alfredas Julbe.

„Žaidimas du prieš du – puikus pasirinkimas, tačiau jis turi būti tik pasirinkimas. Dauguma atvejų šis derinys tapo vieninteliu puolimo variantu. Juk per treniruotes prieš šį variantą gintis mokomasi daugiausia, - rašė jis. - Turėjo būti daugiau variantų. Kai žaidėjai pasijusdavo nepatogiai, jie nebežinodavo net ką daryti.“

„Blogi sprendimai, eretiškos atakos, išprovokuotos nuostabius prancūzų gynybos, - Ispanijos rinktinės klaidas vardino elpais.com. - Prancūzijos komanda įkopė į savo Everestą. Ji nuvertė sieną, į kurią anksčiau nuolat atsitrenkdavo. T.Parkeris atrado savo kelią ir dabar gali siekti svajonės – aukso.“

„Ispanai blogiau kovojo dėl kamuolių, prasčiau mėtė iš toli ir prarado daugiau kamuolių“, - konstatavo elpais.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.