EUROLYGA 2023

Prieš čempionus triumfavę prancūzai liaupsino Lietuvos rinktinę ir jos sirgalius

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Prancūzijos krepšininkai palaužė Ispanijos rinktinę ir antrus metus iš eilės žais Europos čempionato finale.<br>AP nuotr.
Prancūzijos krepšininkai palaužė Ispanijos rinktinę ir antrus metus iš eilės žais Europos čempionato finale.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 21, 2013, 1:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:25 PM

„Ei, sveikinu!!!“, - po ilgo bendravimo su žurnalistais savo komandos draugą Nicolas Batumą apkabino „mix zonoje“ jį išvydęs Tony Parkeris.

Prancūzijos krepšininkų emocijos liejosi per kraštus - jie po dramatiško Europos čempionato pusfinalio, kuriame prireikė ir pratęsimo, 75:72 palaužė čempionės titulą praradusią Ispanijos rinktinę ir finale žais su Lietuvos komanda.

T.Parkerio rekordas

„Pagaliau! Pagaliau mes tai padarėme“, - po mačo triumfavo Prancūzijos rinktinės puolėjas N.Batumas. Prancūzai ne kartą jautė ispanų skriaudą - prieš dvejus metus Lietuvoje jie pralaimėjo čempionato finale, o praėjusiais metais nusileido olimpiados ketvirtfinalyje.

Pergalė prancūzams „Stožice“ arenoje neatrodė lengvai pasiekiama - per įnirtingą mačą jie pirmavo vos keletą minučių, tačiau rado jėgų ir valios sugrąžinti intrigą ir galiausiai pačiupti pergalę.

Ispanai iššvaistė 14 taškų pranašumą ir nesustabdė Tony Parkerio, pelniusio 32 taškus.

„Tai gražiausia pergalė per visą Prancūzijos krepšinio istoriją. Mes įveikėme geriausią Europos komandą. Mes norime titulo“, - sakė T.Parkeris, kuris po šių rungtynių aplenkė Dirką Nowitzki ir tapo antru pagal rezultatyvumą žaidėju per visą Europos čempionatų istoriją, nusileisdamas tik graikui Nickui Galis.

Ryškiausia Europos čempionato Slovėnijoje žvaigždė sekmadienį bandys pralaužti Lietuvos rinktinę, kurios jėgą Slovėnijoje jau pajuto (šių komandų akistatą E grupėje laimėjo lietuviai 77:62 - red.), o pastaruosiuose dviejuose čempionatuose triumfavę ispanai dėl bronzos kovos su Kroatija.

Komplimentai Lietuvos rinktinei

Nuo pergalės pusfinalyje apsvaigę prancūzai negailėjo pagiriamųjų žodžių Lietuvos rinktinei.

„Dabar jau galvoje apie rungtynes su Lietuva - tai labai rimta komanda, todėl turime rimtai joms nusiteikti“, - sakė Prancūzijos rinktinės gynėjas Antoine'as Diotas.

„Nuostabu žiūrėti, kaip jie žaidžia. Puikus treneris, puikūs aukštaūgiai žaidėjai, puikūs gynėjai - jie tikra komanda. Be to, jie turi nuostabų palaikymą, gerus aistruolius, ko gero, geriausius pasaulyje. Bus labai geros rungtynės“, - kalbėjo N.Batumas.

„Portland Trail Blazers“ puolėjas šiame čempionate vidutiniškai pelno po 12 taškų ir atkovoja po 5,6 kamuolio, tačiau pusfinalyje surinko tik 3 taškus. Tiesa, pasibaigusias rungtynes krepšininkas nori pamiršti - kaip ir prieš savaitę vykusią akistatą su Lietuvos rinktine.

„Kas buvo - jau praeitis. Mes juos nugalėjome praėjusiais metais Londono olimpiadoje, taip pat prieš dvejus metus Europos čempionate, kuris vyko jų šalyje. Tos rungtynes - jau praeityje. Laukiame naujų.

Krepšinis nėra vienodas ir tai nebus kitos rungtynes - tai bus finalas.

Abi komandos nori aukso medalių, o mes tikrai negalvojame, kas buvo praėjusiose rungtynėse, prieš metus, ar dvejus. “, - kalbėjo N.Batumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.