EUROLYGA 2023

LKF įsigali paveldėjimo teisė: A.Guoga savo postą skyrė T.Balaišiui-Sėklai, kėdė parūpinta ir M.Špokui?

Lietuvos krepšinio federacijoje - naujos rokiruotės. LKF generaliniu sekretoriumi bus dabartinis Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Tuo tarpu LKF Vykdomajame komitete Antaną Guogą pakeis Tomas Balaišis-Sėkla.

M.Špokas (kairėje) ir T.Balaišis-Sėkla dirbs LKF.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
M.Špokas (kairėje) ir T.Balaišis-Sėkla dirbs LKF.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 14, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:48 AM

Tai lrytas.lt patvirtino A.Guoga.

„Aš deleguoju Sėklą į savo poziciją LKF Vykdomajame komitete - ten seniai turėjo būti mūsų šeštasis žaidėjas, nes be sirgalių nebūtų tiek pergalių ir tiek malonumo. Tomas puikiai atliks šias pareigas. Jis protingas žmogus, verslininkas, tikiu, kad jo kandidatūra yra geriausia.

Sėkla yra protingas, išsilavinęs žmogus, jis myli krepšinį labiau negu bet kas kitas ir yra tinkamas atlikti tokias visuomenines pareigas. Džiaugiuosi, kad su juo susitariau ir jis perima mano pareigas Vykdomajame komitete“, - lrytas.lt sakė A.Guoga.

„Tokio darbo anksčiau nesu dirbęs, bet kalbų, kad sirgalių atstovas galėtų būti federacijoje, buvo jau seniai“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė T.Balaišis-Sėkla.

A.Guoga buvo deleguotas Nacionalinės moterų krepšinio lygos. Pastaroji nustebusi, kodėl jų pasirinktas A.Guoga į savo vietą skiria sirgalių lyderį, kuris gali jiems ir nepatikti.

A.Guogą į LKF vykdomąjį komitetą delegavo Nacionalinė moterų krepšinio lygą (NMKL). Jo įgaliojimai baigiasi spalio 20 dieną. 

Lrytas.lt pavyko sužinoti, kad M.Špokas dėl pareigų pakeitimo jau kalbėjosi su Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) atstovu. LPF generalinio sekretoriaus pareigas užimantis M.Špokas šiuo metu laukia LKF vykdomojo komiteto posėdžio, kuriame bus nuspręsta, kas generalinio sekretoriaus pareigose pakeis M.Balčiūną.

M.Špokas vadovavo 2011 metų Europos krepšinio čempionato Lietuvoje direktoratui, o paskui perėjo dirbti į Plaukimo federaciją ir iki šiol ten ėjo generalinio sekretoriaus pareigas. 

T.Balaišis nuo 2003-iųjų nepraleidžia nė vieno didesnio krepšinio renginio, kur žaidžia Lietuvos rinktinė. Jis vadinamas Lietuvos krepšinio sirgalių tėvu.

A.Guoga iš krepšinio nesitraukia, jis lieka tik LKF rėmėju.

Permainos Lietuvos krepšinio federacijoje prasidėjo šio mėnesio pradžioje. Spalio 2-ąją per spaudos konferenciją LKF prezidentas Arvydas Sabonis pareiškė apie atsistatydinimą, jo įkandin pasekė viceprezidentas A.Guoga, vykdomasis direktorius P.Motiejūnas ir treneris Jonas Kazlauskas, kuris teigė, kad pasitraukia dėl Mindaugo Balčiūno.

Praėjus savaitei apie pasitraukimą pranešė generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Ši rokiruotė pakeitė ir trenerio, ir prezidento planus. Kaip problema buvo įvardijamas M.Balčiūnas. Po jo pasitraukimo į federaciją nusprendė grįžti ir J.Kazlauskas ir A.Sabonis.

Ne kartą kritiką M.Balčiūnui išreiškęs J.Kazlauskas patikino, kad nesikiš į LKF generalinio sekretoriaus rinkimus. „Aš nesu prieš nieką nusistatęs. Neturiu jokių kandidatūrų, – iš Kinijos kalbėjo J.Kazlauskas. – Galiu dirbti su bet kuo. Tačiau tai – Arvydo reikalas. Tegul jis išsirenka, ką nori, ir tegul pasitelkia visas pajėgas.Svarbu, kad federacijai būtų kuo geriau. Kad būtų kuo daugiau garsių pavardžių. Kad daugiau ginčytumės, kad gimtų tiesa.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?