EUROLYGA 2023

Po dviejų metų „Žalgirio“ sirgaliai vėl palaikys komandą vienoje tribūnoje

Naują sezoną pradedanti Kauno „Žalgirio“ komanda, kaip visada, tikisi galingo palaikymo iš „Žalgirio“ arenoje susirenkančių žiūrovų. Šiais metais aktyviausių gerbėjų palaikymas turėtų būti ir gausus, ir darnus – po kelerių metų pertraukos energingiausi žalgiriečių fanai bandys suvienyti savo jėgas, rašo zalgiris.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-17 18:17, atnaujinta 2018-02-21 02:02

„Pradedame naują etapą „Žalgirio“ istorijoje, visi turime būti vieningi, todėl dedame visas pastangas, kad bendru keliu žengtų ir „Žalgirio“ fanai. Sulaukdavome daug pastebėjimų, kad skirtinguose aukštuose įsikūrę gerbėjai į komandos palaikymą įneša sumaišties. Džiaugiamės, kad per vasarą pavyko nugludinti kampus ir nuo šiol fanai vieningai rinksis 116-117 sektoriuose“, - teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos gerbėjų-fanų veikla tęsiasi jau beveik 30 metų. Aistringiausiai „Žalgirį“ palaikantys sirgaliai Kauno sporto halės E tribūnoje pradėjo rinktis nuo 1987-ųjų. Jiems norėjosi ne tik ramiai sėdėti ir plojimais skatinti komandą gerai žaisti, bet aktyviai už ją sirgti ne tik Kaune, bet ir išvykose.

Natūralu, kad per ketvirtį amžiaus pasikeitė ne viena „Žalgirį“ palaikančių gerbėjų karta. Prieš kelerius metus šalia ilgamečio fanų klubo „Green Death“ įsikūrė ir grupuotė „Green White Boys“, o praėjusį sezoną savo veiklą pradėjo ir dar viena fanų grupė „Green Legion“.

Prieš porą metų Lietuvos čempionų komandai persikėlus rungtyniauti į „Žalgirio“ areną, aktyviausi aistruoliai iš Kauno sporto halės E tribūnos suskilo į dvi dalis. „Green Death“ įsikūrė pirmajame „Žalgirio“ arenos aukšte, o „Green White Boys“ persikėlė į trečiąjį arenos aukštą.

Aktyviausių grupuočių išsiskyrimas įnešė painiavos ir į vieningą komandos palaikymą. Aistruoliai neretai pradėdavo skanduoti skirtingas skanduotes, todėl prie jų sunkiau tapdavo prisijungti ir visiems „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems žiūrovams.

„Žalgirio“ administracijai bei visų trijų fanų klubų atstovams susėdus prie bendro stalo ir įdėjus nemažai pastangų, nuo šio sezono visos fanų grupuotės ir vėl bursis vienoje tribūnoje. Prie diskusijų gerbėjų suvienijimo tema buvo prisidėjęs ir Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, pabrėžęs, kad komandai svarbiausia – vieningas palaikymas.

„Green White Boys“ džiaugiasi tuo, jog pagaliau pavyko išspręsti buvusius nesutarimus ir vėl komandą palaikysime kartu – vieningai. Visi puikiai suvokėme, jog tai, kas vyko pastaruosius dvejus metus, ilgiau tęstis nebegali ir turime pamiršti principus, nuoskaudas ir toliau ieškoti bendrų sąlyčio taškų. Visi esame „Žalgirio“ fanai ir tiek mes, tiek kiti sirgaliai nori, jog mūsų komanda turėtų jos vertą palaikymą“, - sakė „Green White Boys“ narys Tautvydas Kubilius.

Kad nuo šiol „Žalgirio“ laukia galingesnis ir vieningesnis palaikymas, tikisi ir ilgiausiai gyvuojančio fanų klubo „Green Death“ atstovai.

„Šis pasikeitimas, kai visos trys fanų grupės susiburia į vieną tribūną, buvo gana staigus, todėl sukėlė įvairių nuomonių tarp „Green Death“ narių. Kita vertus, pokalbis su „Žalgirio“ kapitonu P.Jankūnu ir komandos išreikštas noras matyti vieningą fanų palaikymą, mano nuomone, turėtų visus susiskaldymus nustumti į šoną. Visi kartu turime, ko pasimokyti vieni iš kitų, turime ieškoti kelių į bendrą, vieningą ir tris kartus galingesnį palaikymą mūsų mylimai komandai – „Žalgiriui“, - teigė „Green Death“ narys Giedrius Blažaitis.

„Nors mūsų palaikymo vizijos kartais ir skiriasi, bet mus vienija „Žalgiris“, todėl, manau, jog viską galima pasiekti, tereikia tik šiek tiek pastangų ir valios. Tikimės, jog ir likusi arena nebus abejinga ir prisidės prie kuriamo palaikymo, taip padėdama mūsų visų mylimai komandai žengti pergalių keliu. Visus norinčius prisidėti prie aktyvių sirgalių kviečiame į 116-117 sektorius, kuriuose nuo šiol bursis visi Kauno Žalgirio fanai“, - pridūrė T.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.