EUROLYGA 2023

L.Kleiza – apie Lietuvos krepšinio permainas, M.Balčiūno naudą ir A.Guogos kalbas

Specialiai lrytas.lt, Kijevas (Ukraina)

L.Kleiza atviravo ir teigė, kad nesupranta, kodėl LKF savo skalbinius skalbė viešai.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Kleiza atviravo ir teigė, kad nesupranta, kodėl LKF savo skalbinius skalbė viešai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Mikaitis

Oct 19, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:48 AM

„Nesuprantu, kodėl nebuvo galima visko išspręsti ramiai“, - apie Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) blaškiusius vėjus kalbėjo Linas Kleiza. Lietuvos krepšinio rinktinės puolėjas, Europos čempionate su nacionaline ekipa iškovojęs sidabrą, neslėpė, kad iš šono stebėti pasikeitimus nebuvo malonu.

„Tai palietė visus. Buvo nemalonu matyti viską, kas vyko žiniasklaidoje. Manau, kad tokius dalykus galima ir kitaip išspręsti“, - sakė 28 metų krepšininkas, vasarą apsivilkęs Stambulo „Fenerbahce“ klubo marškinėlius.

Per porą savaičių LKF įvyko ne vienas reikšmingas pasikeitimas ir atsikeitimas. Apie pasitraukimą iš prezidento posto pareiškė Arvydas Sabonis, o rinktinę paliko Jonas Kazlauskas. Pirmasis dėl visko kaltino žiniasklaidą, o pastarasis – LKF generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną.

Po daugybės debatų ir kalbų M.Balčiūnas galiausiai pasidavė – pareiškė, kad pasitraukia. Netrukus apie sugrįžimą paskelbė A.Sabonis. „Jeigu jis grįžo, tai nematau problemų“, - iškart po A.Sabonio pareiškimo kalbėjo J.Kazlauskas, paklaustas, ar seks legendinio krepšininko pėdomis.

„Visi kalbėjo, kiek svarbus A.Sabonis, kiek jo nuomonė reiškia, bet aš nesuprantu, kodėl nebuvo galima atsisėsti ir visko išspręsti ramiai. O dabar padarė kažkokį purvą, sumenkino rinktinės pasiekimą. Man tai pasirodė labai negražu. Nežinau visų niuansų. Daug kalbėti apie tai negaliu, nes nežinau intrigų, tačiau skaičiau visus tuos pasisakymus ir kaltinimus“, - sakė L.Kleiza.

2006 metais Lietuvos rinktinės marškinėlius pirmą kartą apsivilkęs L.Kleiza prisimena pokyčius, kurie įvyko į LKF atėjus M.Balčiūnui.

„Kai jis atėjo, lygis pasidarė aukštesnis. Manau, kad kalbu už visus žaidėjus ir galiu pasakyti, kad buvo suteiktos geros sąlygos ir niekas nesiskundė. Viskas, kas susiję su žaidėjais, sąlygomis – buvo idealu. Jis labai daug prisidėjo ir prie visų Lietuvoje rengtų čempionatų. Jis turėjo daug idėjų“, - teigė L.Kleiza.

Septynerius metus NBA rungtyniavęs krepšininkas teigė, kad lyginti ankstesnių laikų sąlygų su dabartiniais – net nereikėtų.

„Man, kaip žaidėjui, viskas buvo labai aukšto lygio. Ir to tikrai nepalyginsi su tuo, kas vyko anksčiau, kai dar federacija nebuvo pasikeitusi. Tai labai skyrėsi, - sakė L.Kleiza. - Norėčiau padėkoti M.Balčiūnui už atliktą darbą, kurį jis darė nuoširdžiai.“

A.Sabonio, J.Kazlausko bei M.Balčiūno figūros – svarbiausios LKF, tačiau jie nebuvo vieninteliai, dalyvavę pokyčių procese. LKF paliko vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, o savo vietą Vykdomajame komitete apleisti nutarė rinktinės rėmėjas Antanas Guoga. Pastarasis pareiškė, kad vietą, kurios perduoti negalima, delegavo sirgaliui Tomui Balaišiui-Sėklai.

„Kiek aš matau, tai svarbiausias Lietuvos krepšinio žmogus – A.Guoga. Tai mane labiausiai ir stebina. Iš kur? Kaip? Tai man nesuprantama. Visais klausimais pasisako žmogus, kuris neturėtų apie tai iš viso kalbėti“, - juokėsi L.Kleiza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.