EUROLYGA 2023

LKF generaliniu sekretoriumi tapo M.Špokas, A.Sabonis tęs darbą

Neramumams ir postų perskirstymams Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) dedamas taškas. Trečiadienį keletą valandų posėdžiavęs LKF Vykdomasis komitetas nusprendė generaliniu sekretoriumi skirti Mindaugą Špoką, kuris keičia septynerius metus dirbusį ir prieš keletą savaičių atsistatydinusį Mindaugą Balčiūną.

Lietuvos krepšiniui toliau vadovaus Arvydas Sabonis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos krepšiniui toliau vadovaus Arvydas Sabonis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Oct 30, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:42 PM

Lietuvos krepšiniui toliau vadovaus Arvydas Sabonis.

Verčia naują puslapį

„Braukiame brūkšnį, einame į priekį“, - po Vykdomojo komiteto posėdžio ištarė M.Špokas, kurio vienintelei iškeltai kandidatūrai pritarė visi LKF Vykdomojo komiteto nariai.

38 metų kaunietis krepšinyje naujokas nebus - jis yra dirbęs Lietuvos krepšinio rinktinės administratoriumi 2008–2009 metais.

Jis taip pat vadovavo Europos jaunimo pirmenybių Lietuvoje rengimui, o kartu su M.Balčiūnu buvo svarbiausi organizatoriai rengiant 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatą mūsų šalyje.

Eidamas šio turnyro organizacinio komiteto vykdomojo direktoriaus pareigas M.Špokas susipažino su A.Saboniu ir prikalbėjo krepšinio legendą tapti oficialiu Europos krepšinio čempionato ambasadoriumi. Šį kartą A.Sabonis prikalbėjo M.Špoką grįžti į federaciją.

"Plaukimo federacijoje jau daug padaryta. Be to, jau planavau iš ten išeiti - sausio ar vasario mėnesį. Turėjau kitų planų, bet kai sulaukiau tokio pasiūlymo", - pasakojo M.Špokas.

Po dviejų metų pertraukos į krepšinio federaciją sugrįžęs kaunietis teigė, kad dabar svarbiausi jo uždaviniai - įvertinti dabartinę situaciją federacijoje ir atlikti auditą.

„Sieksiu, kad federacijoje būtų daugiau skaidrumo, kad visuomenei būtų aiškūs federacijos tikslai ir veikla, kad nebeatsirastų pagrindo kilti skandalams“, – teigė M. Špokas.

Su nauju generaliniu sekretoriumi LKF valdžioje įvyko tam tikrų korekcijų - vykdomojo direktoriaus pareigose dirbusį Paulių Motiejūną keičia buvęs krepšininkas, rungtynių komisaras Tomas Rimkus. Vasaromis Lietuvos rinktinės atstovu dirbantis Linas Kunigėlis turės naują pareigybę - kuruos viešuosius ryšius ir rinkodarą.

A.Guoga lieka LKF?

Prieš Vykdomojo komiteto posėdį buvo atsiradusi dar viena intriga, kai LKF viceprezidentas Antanas Guoga paskelbė, kad į savo vietą siūlys krepšinio sirgalių Tomą Balaišį-Sėklą.

Tačiau teisiškai A.Guoga perleisti pareigų negali, nes pats yra deleguotas į LKF Vykdomąjį komitetą Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL), kurios garbės prezidentu yra išrinktas.

Jam buvo suteikti įgaliojimai atstovauti NMKL dvejus metus – iki šių metų spalio 20 dienos.

Tačiau praėjusią savaitę vykusiame NMKL valdybos posėdyje įgaliojimai A.Guogai, kuris trečiadienį Vykdomojo komiteto posėdyje nedalyvavo, buvo pratęsti dar metams.

Tiesa, LKF prezidentas prasitarė, kad pokyčių Vykdomajame komitete bus: "Kažkokie pasikeitimai įvyks", - užsiminė A.Sabonis.

Per savaitę - du sukrėtimai

Sukrėtimai Lietuvos krepšinio federacijoje prasidėjo prieš mėnesį - spalio 2-ąją po surengto LKF Vykdomojo komiteto posėdžio prezidentas Arvydas Sabonis pranešė, kad traukiasi iš posto. Jo pėdomis žengė treneris Jonas Kazlauskas, LKF vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas ir LKF viceprezidentas Antanas Guoga.

J.Kazlauskas rėžė tiesiai - jis traukiasi dėl M.Balčiūno.

Suirutė Lietuvos krepšinio valdyme truko savaitę - po septynių dienų LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas paskelbė apie pasitraukimą, o A.Sabonis - apie sugrįžimą. Prie rinktinės vairo nusprendė grįžti ir J.Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.