EUROLYGA 2023

A.Sabonis liko patenkintas Šiaulių krepšinio akademijos startu

Pirmus gyvavimo metus skaičiuojančios Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ veikla kol kas pateisina regionuose krepšinio talentų ieškoti ir juos ugdyti suskatusios Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) lūkesčius.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 26, 2013, 6:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:29 AM

Tai antradienį pareiškė Šiauliuose kartu su LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku apsilankęs LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Šiaulių krepšinio akademija, kurios dalininkais yra Šiaulių miesto savivaldybė bei LKF, trečiadienį pasipildė dar vienu dalininku – juo tapo Šiaulių krepšinio klubas „Šiauliai“.

Patvirtino du kandidatus į rinktinę

Šiaulių krepšinio mokyklos pagrindu šiemet liepos pirmąją įsteigtoje Šiaulių krepšinio akademijoje šiuo metu treniruojasi 320 jaunieji krepšininkai nuo septynerių iki devyniolikos metų amžiaus. Krepšininkus akademijoje ugdo 11 trenerių.

Akademijoje suformuotos 9 vaikinų ir 4 merginų komandos. Vaikinai dalyvauja Regionų krepšinio lygos, o merginos - Nacionalinėje moterų krepšinio lygos varžybose. Akademijos ugdytiniai taip pat dalyvauja Moksleivių krepšinio lygos čempionatuose.

Šiaulių krepšinio akademijos direktorius Martynas Račkauskas sakė, kad jau turi du patvirtintus kandidatus į Lietuvos vaikinų U-16 krepšinio rinktinę.

Šiauliai taps pavyzdžiu kitiems miestams

„Kadangi nuo akademijos įsteigimo nepraėjo nė pusmetis, kokias nors išvadas daryti sunku. Tačiau mus džiugina, kad visa tai veikia. Manau, kad tai, kas dabar vyksta, po kelerių metų duos vaisių. Jau dabar yra du kandidatai į rinktinę.

Jei čia įsikurs Šiaurės Lietuvos akademija, kur bus galima pritraukti perspektyvių vaikinų ir merginų iš viso regiono, tai bus didelė pagalba ateičiai. Norime, kad tie vaikinai ir merginos ateityje žaistų nacionalinėse rinktinėse. Manau Šiaulių pavyzdys bus geras ir kitiems miestams“, - per Šiaulių miesto savivaldybėje surengtą spaudos konferenciją pareiškė A.Sabonis.

LKF prezidentui antrinęs M.Špokas sakė, kad nors galutinis tikslas yra rinktinė, nereikėtų ignoruoti ir žemesnio lygio.

„Akademija - tai puiki proga „Šiaulių“ klubui užsiauginti krepšininkų. Iš akademijų krepšininkai per žemesnes lygas ateina iki LKL, o galutine stotele tampa rinktinė“, - apie krepšininkų rengimo modelį kalbėjo M.Špokas.

„Šiauliai“ nori turėti savų žaidėjų

„Visi žino, kad „Šiaulių“ klubas yra išugdęs ir tris Europos čempionus. Norime turėti daugiau savų žaidėjų. Anksčiau „Šiaulių“ komandoje žaisdavo daugiausia šiauliečiai. Tačiau rezultatų siekis verčia daryti kompromisus.

Norėtųsi, kad iš Šiaulių išvažiuotų kuo mažiau perspektyvių žaidėjų“, - sakė Šiaulių krepšinio akademijos dalininku tapusio krepšinio klubo „Šiauliai“ vadovas Adomas Klimavičius.

Liepos 1 dieną įkurtos Šiaulių krepšinio akademijos pagrindine dalininke yra Šiaulių miesto savivaldybė.

Antrąją dalininke tapusi LKF įsipareigojo akademijai kasmet ketverius metus skirti po 100 tūkstančių litų.

Trečiasis dalininkas – krepšinio klubo „Šiauliai“ - numatė Šiaulių krepšinio akademiją remti trejus metus, kasmet paramai skirdamas 50 tūkstančių litų.

Išaugs į regioninę akademiją

Planuojama, kad kitąmet Šiaulių krepšinio akademijos biudžetą turėtų sudaryti 900 tūkstančių litų.

Po kelerių metų Šiaulių krepšinio akademija turėtų išaugti į Šiaurės Lietuvos krepšinio akademiją, kuri apimtų visą Šiaurės Lietuvos regioną.

Gabiausių vaikų priėmimą į akademiją iš viso regiono turėtų palengvinti ir regioninės sporto gimnazijos Šiauliuose įsteigimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.