EUROLYGA 2023

Prieš tarptautinį turnyrą – kalbos apie geriausią trenerių kolektyvą Lietuvoje

Profesionalų ritmas. Tokiu didžiąsias šventes pasitiks Šarūno Marčiuliono akademijos auklėtiniai. Gruodžio 20-22 dienomis bus surengtas tarptautinis krepšinio turnyras, kuriame varžysis stipriausi trylikamečiai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Ispanijos.

Pristatytas tarptautinis trylikamečių turnyras.<br>D.Umbraso nuotr.
Pristatytas tarptautinis trylikamečių turnyras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-20 13:27, atnaujinta 2018-02-19 18:06

Mūsų šaliai atstovaus Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai bei Š.Marčiuliono krepšinio akademijos pirmoji komanda. Pastaroji – jau dvejus metus iš eilės stovi ant Lietuvos moksleivių krepšinio lygos viršūnės.

„Finansinė parama nėra vienintelis dalykas, kuriuo galima padėti jauniems talentams“, - teigė „PZU Lietuva“ draudimo kompanijos generalinis direktorius Marius Jundulas.

„Matome komandos lygį, jaučiame, kad jie – vieni geriausių Lietuvoje, todėl norima dar aukščiau pakelti kartelę, - sakė jis. - Iš pradžių galvojome apie Baltijos šalių turnyrą, todėl labai džiaugiuosi, kad geografiją išplėtė Ispanijos ekipa. Tikiuosi, kad turnyras liks tradicija.“

Profesionalų gyvenimas

Š.Marčiuliono krepšinio akademijos vyriausiasis treneris Šarūnas Sakalauskas džiaugėsi, kad jauni žaidėjai gauna tokios patirties.

„Vaikai gyvena kaip profesionalai. Jie keliasi, miega, keliauja pagal griežtą dienotvarkę, kokios laikosi profesionalūs krepšininkai, - kalbėjo Š.Sakalauskas. - Vaikai sulaukia ir visai kitokio dėmesio. Be to, Moksleivių krepšinio pirmenybėse yra šiokia tokia monotonija, o toks turnyras – tikra šventė.“

2000-ųjų metų gimimo komandą muštruoja trenerio Tomo Keršio ranka. Strategas vadovauti ekipai ėmė tuomet, kai „PZU Lietuva“ nusprendė remti šią kartą ir, kol kas, tai daro sėkmingai.

„Pradėję bendrauti su akademija norėjome prisirišti prie kokios nors komandos. Mes norėjome kartu su vaikais augti nuo pradžių iki išėjimo į profesionalų sportą, - sakė M.Jundulas. - Manau, kad suteikdami galimybes padedame auginti geresnius sportininkus.“

Talentų atskleisti nenorėjo

Ar Š.Marčiulionio akademijos auklėtiniai – turnyro favoritai? „Kovosime, stengsimės nenuvilti“, - sakė T.Keršis, tikinęs, kad svarbos suteikia ne tik pats žaidimas, bet ir galimybė žaidėjams išvysti kitokį krepšinį. Tačiau šeimininkų šansai – dideli, juolab, kad berniukai turi patirties tarptautinėje arenoje.

„Turime ir aukštos klasės žaidėjų. Karta tikrai nebloga, tačiau išskirti kažko nenorėčiau – jie dar per jauni, kad kalbėtume apie atskirus krepšininkus, - kalbėjo T.Keršis. - Myliu visus, todėl apie kažkurį ar keletą žaidėjų kalbėti būtų negražu.“

„Yra įdomių vaikų“, - pridūrė Š.Sakalauskas, tačiau ir jis nenorėjo įvardinti jaunųjų talentų, kuriuos ateityje galime išvysti ir geriausiuose klubuose.

Pasak Š.Sakalausko – ne tik perspektyvių žaidėjų galima išvysti per rungtynes. Didelę patirtį sukaupęs strategas gyrė ir T.Keršį.

„Atėjęs treneris pozicijų neužleidžia, jo auklėtiniai – geriausi Lietuvoje, - kalbėjo Š.Sakalauskas. - Šiandienis Š.Marčiulionio krepšinio akademijos trenerių kolektyvas – geriausias Lietuvoje. Tai rodo ir rezultatai. Treneriai daug diskutuoja, yra žingeidūs, dalinasi patirtimi.“

***

Š.Marčiuliono krepšinio akademijos komanda.

Rokas Rutkauskas, Arnas Adomavičius, Kasparas Gečas, Gustas Giedraitis, Justas Norkus, Dovydas Giedraitis, Rapolas Raižys, Deividas Sirvydis, Gediminas Mokšeckas, Lukas Naimovičius, Gertautas Urbonavičius, Tomas Gerbutavičius.

Vilniaus krepšinio mokyklos komanda.

Donatas Okinčicas, Mykolas Astrauskas, Dovydas Balčiūnas, Gytis Baublys, Lukas Jurevičius, Justinas Kalinauskas, Ugnius Mickus, Jonas Paukštė, Mantas Stankevičius, Benediktas Vachninas, Darius Valkavičius, Rapolas Astrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.