EUROLYGA 2023

R.Brazauskas baigia profesionalaus teisėjo karjerą

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) teisėjas ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) direktorius – dvi pareigos, kurių netrukus bus priverstas atsisakyti ketvirtadienį LKL valdybos sprendimu generalinio direktoriaus postą nuo naujųjų metų užimsiantis Romualdas Brazauskas.

R.Brazausko atsisveikinimo rungtynės vyks šeštadienį.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
R.Brazausko atsisveikinimo rungtynės vyks šeštadienį.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:08 PM

„Tas pasiūlymas neatsirado vakar. Iki vakar turėjau galimybę apsvarstyti, ar aš to noriu. Valdybos nariai mane palaikė, tad man liko tik sutikti“,  - sakė naujasis lygos direktorius.

- Sakykite, kas jus paskatino žengti naują žingsnį karjeroje?

- Kaip bebūtų, tai yra mano gyvenimo krepšinyje tąsa. Šiuo metu mano užimamos Baltijos krepšinio lygos direktoriaus pareigos ir darbas aikštelėje nėra ilgaamžės. Kalbant apie teisėjavimą, ta karjera irgi kažkada turi baigtis. Prieš trejus metus baigiau teisėjauti tarptautinėje arenoje, o Lietuvoje niekada nebuvau užsibrėžęs, kiek teisėjausiu. Sulaukęs tokio pasiūlymo, supratau, kad ir Lietuvoje teks kabinti švilpuką. Tiesa, neatmetu tokios galimybės, kad laisvalaikiu mane išvysite Vilniaus miesto pirmenybėse.

- Kada jūsų atsisveikinimo rungtynės?

- Šį šeštadienį Alytuje.

- Kuo skirsis jūsų pareigos Baltijos lygoje nuo naujojo posto?

- Visų pirma, Lietuvos krepšinio lygoje darbo bus gerokai daugiau, nes Baltijos lygos rungtynės vyksta tik kas trečią savaitę. Atrodo, esu Lietuvos krepšinio lygos vandenyse nuo jos įkūrimo pradžios, tačiau yra daug dalykų, daug problemų, į kurias nesu įsigilinęs, o tą padaryti reikės. Ir ne tik įsigilinti, o ir spręsti. Patikėkite, darbo visai LKL komandai tikrai užteks.

- Gal jau esate numatęs pirmuosius darbus, kuriuos reikia nedelsiant atlikti?

- Kadangi darbą oficialiai pradėsiu tik nuo naujų metų sausio 2 dienos, tai kažko labai stipriai nesidėliojau. Tačiau tikrai žinau, nuo ko pradėsiu. Reikia pakoreguoti įstatus nedelsiant, nes ten yra taisytinų dalykų, pavyzdžiui, kai kurių valdybos narių atšaukimas. Dabar yra toks paradoksas, kad kai kurios „mirusios sielos“ dar egzistuoja valdybos posėdyje. Taip pat skubiai reikia pradėti ruoštis „Žvaigždžių dienai“. Sakyčiau, kad šie darbai yra pirmutiniai, o toliau į viską reikia įsigilinti, kas yra atlikta, o ką reikia daryti.

- Ar jau žinote kada ir kur vyks „Žvaigždžių diena“?

- Preliminari data kovo 3 – oji, o dėl vietos dar nesame apsisprendę, bet aišku, kad yra minčių, kur ji turėtų vykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.