EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ varžovų komandoje – traumų virtinė

Nė vienam kitam Eurolygos klubui šį sezoną neteko tiek kentėti dėl krepšininkų traumų kiek Belgrado „Partizan“ ekipai, su kuria šį vakarą Kaune kovos „Žalgiris“.

„Partizan“ į Lietuvą atvyko ne stipriausios sudėties.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Partizan“ į Lietuvą atvyko ne stipriausios sudėties.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 6:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:45 AM

„Žalgiriui“ šis sezonas nėra lengvas – ne tik dėl to, kad reikia mokėti Vladimiro Romanovo paliktas skolas, taisyti žaidimą LKL čempionate ir vis siekti pirmosios pergalės Eurolygos „Top 16“ varžybose.

Traumos irgi nepadeda Lietuvos čempionams.

Kšyštofas Lavrinovičius patyrė rankos lūžį dar prieš Eurolygos startą. Siimas Sanderis Vene, Vytenis Lipkevičius ir Martynas Pocius gydėsi traumas ir paliko tuščią Kauno komandos lengvojo puolėjo poziciją.

Šarūnas Jasikevičius dėl nugaros skausmų praleido trejas pastarąsias Eurolygos rungtynes, o Kasparui Vecvagarui plyšo kelio raištis ir šį sezoną įžaidėjas iš Latvijos nebegalės padėti.

Tačiau „Partizan“ šį sezoną dėl traumų ir kitokių priežasčių kenčia dar labiau nei „Žalgiris“.

„Lietuvos rytas“ peržvelgė Serbijos jaunosios komandos traumų ir kitų negandų chronologiją.

Jaunimui plyšo raiščiai

21 metų latvis Davis Bertanis vis dar negali debiutuoti šį sezoną. „San Antonio Spurs“ klubo NBA naujokų biržoje pasirinktas taikliarankis 208 cm ūgio latvis turėjo būti labai svarbus „Partizan“ atakų schemose, tačiau praėjusį birželį D.Bertaniui trūko priekinis kelio raištis.

Dėl tokios pat priežasties visą sezoną praleis ir Leo Westermannas. 2012 metų Europos jaunimo čempionato naudingiausiu žaidėju pripažintas prancūzas, kuriuo užpraeitą vasarą domėjosi Vilniaus „Lietuvos rytas“, turėjo būti pagrindinis „Partizan“ įžaidėjas.

Tačiau dėl lapkritį patirtos kelio traumos pirma laiko baigėsi 196 cm ūgio įžaidėjo sezonas.

Bandydamas užpildyti L.Westermanno paliktą spragą, Belgrado klubas įžaidėją surado Vilniuje. „Lietuvos ryte“ šį sezoną pradėjęs, tačiau blankiai rungtyniavęs 25 metų Milenko Tepičius buvo išleistas į Belgradą.

Bet šis serbas dėl kelio sausgyslės traumos irgi buvo iškritęs iš rikiuotės porai savaičių.

Susirgo ir treneris

Sveikatos problemų turėjo net ir „Partizan“ treneris Duško Vujoševičius. Jis gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje porą savaičių praleido ligoninėje dėl paūmėjusios inkstų ligos.

Tuo metu komandai vadovavo trenerio padėjėjas Velimiras Gašičius.

Belgrado komandos kapitonas Draganas Milosavljevičius, Eurolygoje rinkęs po 12,1 taško, praėjusį mėnesį iškrito visam sezonui dėl kelio raiščių traumos.

Dėl to pirmą kartą per „Partizan“ istoriją ekipos kapitonu tapo legionierius Joffrey Lauvergne’as. Šis prancūzas yra vienintelis Belgrado komandos žaidėjas, šį sezoną visas Eurolygos rungtynes pradėjęs starto penkete.

Lyderis sulaukė vilionių

Lyg bėdų būtų mažai, praėjusį mėnesį treneris D.Vujoševičius už sportinės drausmės pažeidimus buvo nušalinęs nuo komandos jos lyderį Bogdaną Bogdanovičių.

21 metų atakuojantysis gynėjas šį sezoną yra vienas karščiausių Eurolygos žaidėjų.

Nepaisydamas jokių autoritetų, jis „Top 16“ varžybose renka po 19,8 taško.

B.Bogdanovičius įmetė 24 taškus į „Barcelona“ krepšį, o Eurolygoje asmeninį rekordą pasiekė pelnęs 27 taškus rungtynėse su Maskvos CSKA, kai „Partizan“ pasiekė vienintelę savo pergalę (73:72) antrajame etape.

B.Bogdanovičius jau traukia ne vieno turtingo Europos klubo akį, tačiau nebūtinai priims vieno jų pasiūlymą. Stebėti jaunojo serbo žaidimo į Tel Avivą buvo atvykęs vienas NBA čempionų klubo „Miami Heat“ vadovų.

Pasikvietė NBA veteraną

B.Bogdanovičius visose „Top 16“ varžybose renka dviženklę taškų sumą, bet ne jis yra rezultatyviausias Eurolygos antrojo etapo žaidėjas.

Jį lenkia kitas „Partizan“ krepšininkas Tarense’as Kinsey, per penkerias Eurolygos „Top 16“ rungtynes rinkęs po 20,2 taško. Bet ir jam nelemta išvengti traumų – lengvojo puolėjo pozicijoje žaidžiantis amerikietis susižeidė praėjusią savaitę ir į Kauną neatvyko.

Ieškodamas, kuo pakeisti traumuotus žaidėjus, „Partizan“pirmadienį iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 30-mečiu juodkalniečiu Saša Pavlovičiumi.

Prieš tai jis 10 metų žaidė NBA, atstovavo 7 klubams, tarp jų ir „Cleveland Cavaliers“, kur jo bendražygiai buvo ir Žydrūnas Ilgauskas, ir T.Kinsey.

Per karjerą NBA po 4,9 taško rinkęs 201 cm ūgio S.Pavlovičius Belgrado klube įregistruotas per vėlai ir negalės žaisti Eurolygos rungtynėse Kaune. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.