EUROLYGA 2023

D.Lavrinovičius – apie ateitį rinktinėje ir „Žalgirio“ sunkumus

Kijevo „Budivelnyk“ puolėjas Darjušas Lavrinovičius per savo, kaip legionieriaus karjerą, taip dažnai į Lietuvą, ko gero, negrįždavo. Dėl Ukrainoje kilusių neramumų Eurolyga uždraudė „Budivelnyk“ klubui Europos taurės rungtynes žaisti Kijeve, todėl jau antrą kartą Kijevo klubas Europos taurės turnyro namų rungtynes žais Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Darjušas (kairėje) ir Kšyštofas Lavrinovičiaus dar nežino, ar vasarą atstovaus rinktinei.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Darjušas (kairėje) ir Kšyštofas Lavrinovičiaus dar nežino, ar vasarą atstovaus rinktinei.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 18, 2014, 12:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 AM

Kaunas tapo namais

Kauno arenos parketas tris lietuvius savo sudėtyje turinčiai „Budivelnyk“ ekipai - kol kas sėkmingas. Pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse Kaune su Nantero JSF klubu Kijevo krepšininkai šventė pergalę 86:82, o atsakomajame Prancūzijoje taip pat buvo stipresni 76:71.

Antradienio vakarą „Budivelnyk“ krepšininkai „Žalgirio" arenoje žais pirmąsias turnyro ketvirtfinalio rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda, kuri aštuntfinalyje parklupdė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Tačiau artėjant vasarai D.Lavrinovičius vis dažniau pagalvoja ir apie rinktinės stovyklą. Į Ispaniją, kurioje vyks pasaulio čempionatas, Lietuvos rinktinė vyks kaip planetos pirmenybių prizininkė. Prieš ketverius Turkijoje jauna ir pergalių ištroškusi Kęstučio Kemzūros treniruojama komanda iškovojo bronzą.

Nežino, ar žais rinktinėje

Čempionato burtai lėmė, kad Lietuvos rinktinė pateko į D grupę ir Gran Kanarijoje žais su Australijos, Slovėnijos, Angolos, Meksikos ir Pietų Korėjos nacionalinėmis komandomis.

„Nepasakyčiau, kad grupė yra labai sudėtinga, tačiau krepšinį visi moka žaisti. Ir, manau, kad kuo sunkesnė grupė, tuo vėliau bus lengviau.

Tačiau mes – lietuviai, mes – dabartiniai prizininkai, todėl ne mes turime bijoti, o mūsų turi bijoti. Turime gerą komandą, gerą trenerį, federacijoje viskas yra tvarkoje, todėl, manau, kad daugiau turi kalbėti apie mus, o ne mes apie kitus“, - lrytas.lt sakė D.Lavrinovičius.

34 metų 212 cm ūgio puolėjas prieš ketverius metus į Turkiją nevyko. Rinktinės veteranas taip pat nėra tikras, ar šią vasarą prisijungs prie komandos.

„Žinoma, galvoju apie tai, bet tas galvojimas dar toks preliminarus: ar galutinai pasakyti „ne“, ar žaisti. Bet žiūrėsime kaip klostysis sezonas, kokia bus sveikata ir paskui po sezono spręsiu“, - sakė D.Lavrinovičius.

Palengvino „Žalgirio" naštą

Pasaulio čempionato medalio savo kolekcijoje neturi ir krepšininko brolis Kšyštofas. 34 metų 209 cm ūgio puolėjas savo sprendimo dėl rinktinės taip pat dar nepranešė.

Šiuo metu Valensijos „Basket“ ekipos naujokas taip pat ruošiasi Europos taurės ketvirtfinalio rungtynėms. Ispanų varžovė – Berlyno „Alba“ komanda.

Sėkmės atveju brolių atstovaujamos komandos susitiktų finale.

K.Lavrinovičius į Valensiją persikėlė vasario viduryje. Sprendimą palikti „Žalgirį“ pasveikino ir krepšininko brolis Darjušas.

„Žinoma, vertinu teigiamai (Kšyštofo persikėlimą į Valensiją - red.), nes jis pusantrų metų žaidė „Žalgiryje“ gavęs atlyginimą, nežinau kiek, bijau sumeluoti, bet labai mažai.

Juk krepšininkas, jeigu žaidžia, turi uždirbti. Ir ypač tokioje geroje komandoje, kaip Valensijos, kur ir sąlygos geros. Manau, kad ne tik jam gerai, bet ir „Žalgiriui“, nes jų padėtis yra nepavydėtina. Finansiškai sunku. Tai, kad jis išvažiavo – gerai visiems“, - įsitikinęs D.Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.