EUROLYGA 2023

S.Jasaitis sulaukė J.Kazlausko skambučio

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas savo kandidatų sąraše jau ryškina pavardes 2014 metų pasaulio čempionatui Ispanijoje. Stratego skambučio neseniai sulaukė Krasnodaro „Lokomotiv“ puolėjas Simas Jasaitis. Ir neatsitiktinai – J.Kazlauskui Europos čempionate Slovėnijoje labai trūko snaiperių.

S.Jasaitis ir M.Kalnietis į Lietuvą su „Lokomotiv“ atvyko Eurolygos „Top 16“ mačui su Kauno „Žalgiriu“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Jasaitis ir M.Kalnietis į Lietuvą su „Lokomotiv“ atvyko Eurolygos „Top 16“ mačui su Kauno „Žalgiriu“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 19, 2014, 11:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:56 AM

J.Kazlauskas ne kartą minėjo, kad 34 proc. taiklumu iš toli atakavusioje Lietuvos komandoje jam būtų pravertęs vienas kitas taikliarankis, todėl nenuostabu, kad panevėžietis jau rūpinasi S.Jasaičio vasaros planais. Būtent S.Jasaitis praėjusią vasarą skyrė poilsiui.

„Treneris teiravosi, kaip sekasi, kaip sveikata, viskas. Tai viskas gerai“, – bendraudamas su portalo lrytas.lt žurnalistu šyptelėjo S.Jasaitis.

Ketina žaisti

Žodinio J.Kazlausko kvietimo į nacionalinę komandą, panašu, „Lokomotiv“ legionierius dar negavo. Antraip krepšininkas nekalbėtų, kad apie nacionalinę komandą dar anksti šnekėti ir esą pirmiausia reikia sulaukti kvietimo.

„Jei būsiu pakviestas, tada jau viskas priklausys nuo manęs“, – pridūrė S.Jasaitis.

Portalo lrytas.lt žurnalistui S.Jasaitis ne kartą užsiminė, kad dar labai anksti kalbėti apie rinktinę. Tačiau jis atsakė į svarbiausią klausimą.

„Jei viskas gerai susiklostys, planuoju žaisti rinktinėje“, – turėdamas omenyje sveikatą, sakė S.Jasaitis.

Neatrodo, kad J.Kazlauskas galėjo supykti ant poilsį 2013-ųjų vasarą pasirinkusio žaidėjo. Jiedu neblogai sutaria nuo tų laikų, kai treneris dar stovėjo prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo.

Bet kokiu atveju, J.Kazlauskas neturi kitos išeities. Apie pertrauką nacionalinėje komandoje prabilo Linas Kleiza ir Martynas Pocius, todėl S.Jasaičio atostogos po sezono specialistui darosi vis įdomesnės.

Nemeta po 20 taškų

Apie rinktinę nedaugžodžiaujantis S.Jasaitis kur kas tvirčiau jaučiasi kalbėdamas apie „Lokomotiv“ komandą. Ketvirtadienį Krasnodaro klubas privalo nugalėti Kauno „Žalgirį“, jei dar tikisi pakilti iš penktosios vietos ir pralenkti Miuncheno „Bayern“ kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.

„Laukia labai svarbios rungtynės“, – šypsojosi S.Jasaitis. „Lokomotiv“ privalo laimėti, bet, atrodo, nebus nuskalpuoti, jei galų gale ir nepateks į kitą etapą. S.Jasaičio teigimu, Krasnodaro komanda jau ir taip padarė nemažai.

„Pradžioje vadovai kėlė tikslą patekti į „Top 16“, dabar – ketvirtfinalį. Stengsimės. Klubui tai pirmasis sezonas Eurolygoje, todėl „Top 16“ nėra blogas rezultatas. Bet apetitas auga bevalgant“, – kalbėjo S.Jasaitis.

Į Eurolygą sugrįžęs S.Jasaitis pelno vidutiniškai po 6 taškus. Tiesa, „Top 16“ etape jo vidurkis nuo 7,3 reguliariajame sezone smuktelėjo iki 4,8 taško. Velniškai krito tritaškių pataikymas – nuo 48 iki vos 21 procento.

Tačiau „Lokomotiv“ treneris Jevgenijus Pašutinas pasitiki savo auklėtiniu ir leidžia jam pasireikšti mažiausiai po 20 minučių per rungtynes.

„Niekada nebuvau tas, kuris įmeta po 20 taškų. Stengiuosi padėti komandai ir gynyboje, ir puolime. Būna ir geresnių, ir blogesnių rungtynių. Norisi visada sužaisti gerai, bet kaip išeina, taip“, – apie savo žaidimą kalbėjo S.Jasaitis.

Simboliška, bet rezultatyviausias „Top 16“ rungtynes jis sužaidė prieš „Žalgirį“ Krasnodare, kai pelnė 11 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.