EUROLYGA 2023

T.Parkeris užsitarnavo su juo nesikalbėjusio T.Duncano pagarbą

Tony Parkeris ir Timas Duncanas kartu žaidžia nuo 2001-ųjų. Su „San Antonio Spurs“ klubu jie kartu triskart tapo NBA čempionais. Jie – draugai ne tik aikštėje, bet ir už jos. Tačiau šių krepšininkų santykiai ne visada buvo geri, rašo ESPN.

Dabar T.Duncanas ir T.Parkeris puikiai sutaria.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dabar T.Duncanas ir T.Parkeris puikiai sutaria.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-23 16:14, atnaujinta 2018-02-14 12:22

„Jis su manimi nesikalbėjo visus metus“, - sakė T.Parkeris, prisimindamas savo pirmąjį sezoną NBA 2001-aisiais.

Tai nebuvo tik kalbos barjeras, skyręs amerikietį ir prancūzą.

„Buvo keista atvykti iš Prancūzijos į komandą, kurioje yra superžvaigždė, kuri su tavimi, kaip su nauju įžaidėju, nesikalba. Sunku, nes turi kalbėtis su visais“, - prisiminė T.Parkeris.

Laikui bėgant krepšininkų santykiai keitėsi.

„Mes augome ir jis ėmė manimi labiau pasitikėti. Galiu pasakyti, kad tai yra ypatingi santykiai, nes aikštėje esame labai artimi. Per tuos metus daug dalykų patyrėme, manau, tai mus suartino“, - apie šešeriais metais vyresnį komandos draugą kalbėjo 31-erių T.Parkeris.

Jis prasitarė, kad patogiai jaustis reikšdamas savo nuomonę T.Duncanui pradėjo tik 2003-iaisiais. Tuomet laimėjo pirmąjį čempionų žiedą. Jis net prisimena pirmąjį pokalbį.

„Pamenu, buvau labai laimingas, kai jis galiausiai pradėjo kalbėtis. Tuomet pamaniau: „Gal ir galiu likti šioje komandoje“. Nes jei Timis su tavimi nesikalba, būtų sunku likti su „Spurs“, - šypsojosi įžaidėjas.

T.Parkerio vaidmuo ir reikšmė „Spurs“ komandoje laikui bėgant tik augo. 2007-aisiais jis tapo naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

„Manau, kad užsitarnavau jo pagarbą. Tokia realybė, kai tau 19-ka. Turėjau užsitarnauti komandos draugų ir trenerio pagarbą. Ypač trenerio Popo (Greggo Popovichiaus). Pirmus trejus – ketverius metus tai buvo lyg karas“, - prisiminė prancūzas.

Dabar T.Parkeris ir T.Duncanas kovoja dėl ketvirtojo jų NBA čempionų žiedo.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape jie žaidžia su „Dallas Mavericks“. Serijoje iki keturių pergalių „Spurs“ pirmauja 1:0.

Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.