EUROLYGA 2023

„Raptors“ ir J.Valančiūno laukia įsiutę „Nets“ sirgaliai

Jeigu Dwane'as Casey ir turi rūpesčių dėl apsilankymo Brukline, jie nėra susiję su jo vaikinais. „Toronto Raptors“ jau įrodė, kad puikiai gali susitvarkyti su išvykomis. Bet ar tas pats taikoma ir klubo generaliniam vadybininkui Masai Ujiriui, kurio laukia labai triukšmingas pasisėdėjimas, kai naktį iš penktadienio į šeštadienį – Lietuvos laiku - „Raptors“ Brukline susirungs su „Nets“.

J.Valančiūnas per pirmuosius du mačus sulaukė daug pagyrimų.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnas per pirmuosius du mačus sulaukė daug pagyrimų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2014, 11:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:59 AM

„Aš jam pasakiau, kad šalia tikrai nesėdėsiu, - sakė D.Casey. - Bet jam viskas gerai. Žmogus matęs daug, tad viskas bus gerai.“

D.Casey tiki, kad jo jaunieji „Raptors“ krepšininkai, tarp kurių – Jonas Valančiūnas – taip pat jausis ir žais gerai, kai pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape stos į trečiąjį mūšį su patyrusiais „Nets“ vilkais. Įdomi ir intriguojanti serija iki keturių pergalių lygi – 1:1.

Dalis tų intrigų prasidėjo dar prieš pirmąjį švilpuką. M.Ujiri keiksmažodžiais baigė savo kalbą prieš pirmąsias rungtynes. Už Bruklinui skirtus žodžius vėliau jis sumokėjo 25 tūkstančius JAV dolerių.

Bet prarasti pinigai mažiausiai jaudins M.Ujiri, jeigu patys aistringiausi „Nets“ sirgaliai jį pamatys „Barclays Center“ arenos minioje.

„Labai nekantrauju pamatyti, kaip jie reaguos į tuos ištartus žodžius „Užsikrušk Bruklinai“, - šypsojosi „Nets“ aukštaūgis Kevinas Garnettas, pats išgarsėjęs pomėgiu provokuoti varžovus žodžiais.

Brooklyn Nets“ krepšininkai kliaujasi namų magija – reguliariajame sezone ši komanda savo aikštėje išbuvo nenugalėta du mėnesius. „Nets“ pasiekė ilgiausią klubo istorijoje pergalių seriją, kai penkiolika kartų iš eilės plojo sau ir sirgaliams.

Tačiau kol kas įvykiai iš kitų porų rodo, kad namų pranašumas tėra trapus mitas - „Chicago Bulls“ ir Donato Motiejūno atstovaujamas „Houston Rockets“ klubas savo arenose pralaimėjo abu mačus. Tad „Nets“ supranta, kad tikėti galima, bet reikia patiems pridėti daugiau.

„Puikiai suprantame, kad bus labai sunku. Apsidairykite po kitus mačus – daug komandų pralaimėjo namuose“, - sakė „Nets“ veteranas Joe Johnsonas.

„Raptors“ yra vienas iš tų klubų - „Nets“ laimėjo pirmąjį serijos mačą. Tačiau kitose rungtynėse „Raptors“ atsigriebė, kai įveikė savo klaidų problemą ir šventė pergalę 100:95. DeMaras DeRozanas pelnė 30 taškų, pasiekdamas klubo atkrintamojo etapo rekordą, kai septyniolika taškų pelnė ketvirtajame kėlinyje.

Dabar „Raptors“ turi pralaužti ledus išvykoje, kur jie atkrintamosiose pralaimėjo dvylika mačų iš eilės. Paskutinį kartą jie laimėjo 2001-aisiais, kai Rytų konferencijos pusfinalio pirmajame mače palaužė „Philadelphia 76ers“.

Šį sezoną „Raptors“ išvykoje iškovojo 22 pergales ir patyrė devyniolika pralaimėjimų. D.Casey žino, kad „Raptors“ išmoko suvaldyti emocijas, kylančias tarp svetimų sienų. Tai jis suprato gruodį, kai per pratęsimą nugalėjo „Dallas Mavericks“, o vėliau privertė pirmą kartą namuose pralaimėti „Oklahoma City Thunder“.

„Kai esi jaunas, tai nėra įprasta. Esu buvęs ir su vyresnėmis komandomis, kurių akys padidėdavo, kai atsidurdavo Oklahomoje ar tuometiniame Portlande, - sakė D.Casey. - Tad labai gerai, kad jie žino, kaip susitvarkyti su išvykomis. Bet tai bus pirmasis atkrintamųjų pojūtis išvykoje. Bus įdomu pamatyti, kaip jie reaguos į tai.“

D.DeRozanas turi atsakymą - „Raptors“ elgsis taip pat, kaip ir įprastai išvykose.

„Mes suprantame, kad mus galite vadinti poros autsaideriu. Vykstame ten nusiteikę kovoti. Jaučiamės lyg visi būtų prieš mus, tad atrodo, kad ten stosime prieš didelę minią, - sakė jis. - Toks mūsų nusiteikimas būna kiekvieną kartą, kai vykstame kitur.“

„Raptors” laimėjo pirmąją savo kelionę šį sezoną į „Barclays Center“ areną. Tik šįkart „Raptors“ sutiks piktesni sirgaliai. Na, jeigu ne ekipą, tai bent M.Ujiri.

„Aš nežinau, ar jų generalinis vadybininkas bus, ar ne. Bet esu tikras, kad Bruklinas to laukia“, - sakė J.Johnsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.