EUROLYGA 2023

Į Lietuvą grįžusiam J.Valančiūnui – poilsis ir žmonos dėmesys

Jonas Valančiūnas pro Vilniaus oro uosto atvykimo salės B duris įžengė stumdamas bagažo vežimėlį su penkiais didžiuliais juodais lagaminais, už kurių vos buvo matyti pats 213 cm ūgio krepšininkas. Ištuštėjusiame oro uoste prie „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo prišoko parašo norėjęs paprašyti berniukas, netrukus  jis įsiamžino su NBA žaidėju bendroje nuotraukoje.

J.Valančiūnas grįžo į Lietuvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Valančiūnas grįžo į Lietuvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 6, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:21 AM

Fotografiją berniukas saugos, nes šį sezoną NBA vidutiniškai 11,3 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio rinkusio J.Valančiūno žvaigždė ateityje už Atlanto turėtų šviesti dar ryškiau. 

Pasitiko žmona

Jokių gėlių, jokių fanfarų ir jokio būrio artimųjų. Tačiau J.Valančiūnui tą akimirką tereikėjo vieno žmogaus.

Pateikus krepšininkui klausimą, kur visa jo palaikymo komanda, lyg perkūnas iš giedro dangaus pasirodė J.Valančiūno žmona Eglė.

Čiupusi mylimąjį už rankos, netrukus ji apdovanojo vyrą dideliu bučiniu. Antradienį J.Valančiūnas švenčia 22-ąjį gimtadienį.

„Geriausia dovana – pabūti su artimaisiais ir truputį pailsėti, nes skrydis tikrai nebuvo lengvas“, – portalui lrytas.lt sakė pilko „Nike“ treningo gobtuvą užsimaukšlinęs „Raptors“ narys.

Juo apsirengęs jis beveik prieš parą dalyvavo „Raptors“ atsisveikinimo konferencijoje, kurioje laidė pokštus ir žadėjo naujajam sezonui grįžti dar labiau patobulėjęs.

O kaip J.Valančiūnas švęs gimtadienį?

„Apie šventimą gal vėliau“, – šyptelėjo atvirauti nepanorėjęs „centras“. Jo prie didelio gimtadienio stalo jau laukė artimieji.

Mintyse – tik poilsis

Vos prieš keletą dienų J.Valančiūnas grūmėsi su veteranu Kevinu Garnettu ir „Brooklyn Nets“ komanda. Tai jam buvo dar tik pirmosios NBA atkrintamosios varžybos, o Rytų konferencijos ketvirtfinalyje prireikė visų septynerių rungtynių.

J.Valančiūnui NBA atkrintamųjų magija paliko neišdildomą įspūdį, bet dabar jis tenori  gerai pailsėti.

„Iš pradžių pabūsiu namie, pailsėsiu. Keletą savaičių tikrai nieko nedarysiu, – net atsiduso vidurio puolėjas – O vėliau pabandysiu įsivažiuoti į ritmą.“

J.Valančiūnas labiausiai atsipalaiduoja pasislėpdamas gamtoje. „Žvejyba, medžioklė ir aktyvus poilsis gamtoje“, – geriausio poilsio formulę išdavė uteniškis.

Dar grįš į Torontą

Iki pirmosios Lietuvos nacionalinės komandos stovyklos Palangoje liko du mėnesiai. Tačiau viso šio laiko J.Valančiūnas tėvynėje nepraleis.

„Tikrai dar grįšiu į Ameriką, – portalui lrytas.lt sakė J.Valančiūnas. – Bet vadovai dar patys turi mane apie viską informuoti. Jie viską kontroliuoja.“

Vienu „Raptors“ lyderių šį sezoną tapęs lietuvis įgūdžius tobulins su NBA legenda Hakeemu Olajuwonu.

Jis praeityje žarstė patarimus NBA superžvaigždėms Dwightui Howardui ir Kobe Bryantui, o pernai galimybę pasisemti patirties iš dukart NBA čempiono ir vieno geriausių visų laikų „centrų“ gavo ir Donatas Motiejūnas.

Krepšinis iš žiūrovo kėdės

Tačiau J.Valančiūnas dabar apie treniruotes negalvoja. Vis dėlto ką tik iš NBA kovų sūkurio išmestas žaidėjas savo poilsio planuose galbūt ir atras vietos krepšiniui.

Penktadienį Vilniuje startuoja LKL pusfinalio serija tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“. Ar J.Valančiūną ir vėl išvysime „Siemens“ arenoje, kurioje jis atsispyrė nuo tramplino prieš išvykdamas į NBA.

„Nežinau, eiti neplanavau, bet jei kas pakvies, ateisiu“, – plačiai išsišiepė „Raptors“ atstovas.

Pailsėjusio J.Valančiūno išskėstomis rankomis liepos pradžioje Palangoje lauks nacionalinės komandos treneris Jonas Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.