EUROLYGA 2023

„Raptors“ tikslai - išsaugoti K.Lowry ir suteikti progą jaunimui

Nepraėjus nė 48 valandoms po sezono pabaigos, Dwane'as Casey jau raitė parašą ant naujos, trejų metų sutarties su „Toronto Raptors“ ekipa. Klubo generalinis direktorius Masai Ujiri prisipažino, jeigu būtų jo valia – tai būtų nutikę gerokai anksčiau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:22 AM

„Būsiu nuoširdus. Kai pirmą kartą nuėjau pas jį su pasiūlymų ir apie tai pasikalbėjome, jis pasakė: „Padarykime tai po sezono“. Tą patį jis pasakė ir žaidėjams: „Palikime kontraktų dalykus tarpsezoniui, dabar yra mūsų šansas parodyti ką sugebame“, - pasakojo klubo generalinis direktorius.

„Raptors“ parodė ne tik sau, bet ir gerbėjams, bei kritikams. Komanda pirmą kartą nuo 2008-ųjų pateko į NBA atkrintamąsias varžybas. Pirmajame jų etape po atkaklios kovos serijoje iki keturių pergalių 3-4 nusileido „Brooklyn Nets“ komandai.

Dabar trenerio laukia rimtas darbas – išlaikyti komandos branduolį ir laisvuoju agentu tapusį vieną ekipos lyderių Kyle'ą Lowry.

„Kiekvienas žaidėjas šį sezoną atidavė save komandai. Viskas mūsų laukia tik ateityje. Šie metai buvo tik pradžia to, kiek mes norime augti ir tobulėti.

Esu labai dėkingas už galimybę būti atsakingu už šį augimo procesą. Mes turime daug jaunų ir talentingų žaidėjų. Jiems viskas dar prieš akis“, - sakė D.Casey.

Tikslas - išsaugoti K.Lowry

M.Ujiri patvirtino, kad klubo tikslas – pasirašyti naują sutartį su 28 metų 183 cm ūgio įžaidėju Kyle'u Lowry. Jis tapo komandos lyderiu ir siela ir jo praradimas būtų žingsnis atgal.

Pats krepšininkas sakė, kad kol kas apie ateitį smarkiai negalvojo. Tuo tarpu klubo generalinis direktorius įsitikinęs, kad derybos su įžaidėju neturėtų būti sudėtingos. Jis įsitikinęs, kad K.Lowry kitą sezoną grįš į komandą.

„Derybos man nebus sunkios, jei mes norime, kad Kyle'as būtų čia, o jis nori to paties. Viskas apsunktų, jei vienos pusės pusės norai išsiskirtų. Esame optimistiški“, - kalbėjo M.Ujiri.

Suteiks šansą jaunimui

Apie likusią komandos sudėtį, birželį vyksiančią naujokų ir liepą atsiversiančią laisvųjų agentų rinką M.Ujiri kalba nenoriai. Jis tikisi išsaugoti laisvaisiais agentais tapsiančius žaidėjus.

„Tikimės išsaugoti K.Lowry, Greivį Vasquezą, Patricką Pattersoną ir Nando DeColo. Jie mums yra prioritetas“, - sakė generalinis direktorius.

Sirgalių nusivylimui ar džiaugsmui, M.Ujiri vasarą neketina tuštinti klubo biudžeto įsigyjant NBA žvaigždžių.

„Esame auganti komanda ir augsime palaipsniui.

Man tikrai nesvarbu kokie yra kieno lūkesčiai. Mūsų komanda statoma suteikiant šansą jauniems žaidėjams. Prieš pasirašant sutartį su žaidėjais juos išbandome, kad būtume tikri, jog pasirinkimas yra teisingas“, - sakė jis.

Tai – gera žinia ir Jonui Valančiūnui. Šį sezoną 22 metų 213 cm ūgio puolėjas vidutiniškai rinko po 11,3 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio. Kitą sezoną jo vaidmuo komandoje turėtų būti dar svarbesnis.

Vienu „Raptors“ lyderių šį sezoną tapęs lietuvis šią vasarą įgūdžius tobulins su NBA legenda Hakeemu Olajuwonu. Jis praeityje žarstė patarimus NBA superžvaigždėms Dwightui Howardui ir Kobe Bryantui, o pernai galimybę pasisemti patirties iš dukart NBA čempiono ir vieno geriausių visų laikų „centrų“ gavo ir Donatas Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.