EUROLYGA 2023

T.Parkeris nedalyvaus pasaulio čempionate Ispanijoje

Prancūzijos rinktinės lyderis Tony Parkeris nedalyvaus 2014 metų pasaulio čempionate Ispanijoje.

Prancūzai turės verstis be NBA vertinamo T.Parkerio.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Prancūzai turės verstis be NBA vertinamo T.Parkerio.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2014, 12:37 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:31 PM

Prancūzijos krepšinio federacija (FFBB) penktadienį oficialiai paskelbė 24 krepšininkus, kurie įtraukti į rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau tarp jų nėra „San Antonio Spurs“ įžaidėjo.

„Tony Parkerio nėra išankstiniame sąraše. Kartu su Vincent'u Collet (Prancūzijos rinktinės treneriu – Red.) mes linkime, kad jis pagaliau pailsėtų po daugybės su „Les Bleus“ praleistų vasarų ir varginančių sezonų su San Antonijaus klubu, – FFBB svetainei teigė Prancūzijos rinktinės vadovas Patrickas Beesley. – Mes įspėjome apie tai žaidėją ir jis pritarė tokiam sprendimui. Jis nedalyvaus šios vasaros kompanijoje, kad galėtų pailsėti prieš būsimas tarptautines varžybas, kurios dar laukia Prancūzijos krepšinio“.

Netrukus pats krepšininkas taip pat oficialiai patvirtino, jog neatstovaus Prancūzijos rinktinei pasaulio pirmenybėse.

„Aš kalbėjausi su juo (P.Bessley – Red.) ir Vincentu Collet. Aš labai daug žaidžiau pastaruosius keturis sezonus ir nesiilsėjau nė vieną vasarą, – savo interneto svetainėje penktadienį aiškino T.Parkeris. – Kadangi mes nuolatos su „Spurs“ žaidžiame Vakarų konferencijos finale, neturiu jokio poilsio. Šią vasarą pailsėsiu, kad galėčiau būti geros formos 2015 metais“.

T.Parkerio vedama Prancūzijos rinktinė pernai pirmąsyk istorijoje tapo Europos čempione, o 31 metų 188 cm ūgio įžaidėjas buvo pripažintas naudingiausiu „Euro 2013“ krepšininku.

Vėliau T.Parkeris buvo išrinktas ir geriausiu 2013 metų Prancūzijos sportininku. „San Antonio Spurs“ įžaidėjas pripažino, jog jam nebuvo lengva priimti šį sprendimą ir šią vasarą atsisakyti padėti Prancūzijos rinktinei.

„Bus labai keista. Dievinu žaisti Prancūzijos rinktinėje, dievinu atstovauti savo šaliai, – neslėpė T.Parkeris. – Bet reikia, kad aš žvelgčiau į ateitį ir taip pat galvočiau apie savo kūną ir karjeros ilgaamžiškumą. Manau, kad priėmiau gerą sprendimą, nors jis mano širdžiai suteikė skausmo, nes praleisiu pasaulio pirmenybes, kurios yra prestižinės varžybos. Bet manau, kad bus dar geriau, kai grįšiu kitais metais“.

T.Parkeris dabar ruošiasi NBA Vakarų konferencijos finalui, kuriame „Spurs“ susitiks su „Oklahoma City Thunder“ krepšininkais.

Nors per paskutiniąsias pusfinalio serijos rungtynes su „Portland Trail Blazers“ trečiadienį prancūzas patyrė kairės blauzdos traumą, jis tikisi, jog suspės pasveikti iki pirmojo mačo su „Thunders“ šį pirmadienį.

„Jaučiu, kad galiu žaisti. Tikiuosi, kad pirmadienio vakarą viskas bus gerai. Jaučiu nedidelį skausmą, nes šiek tiek įplyšo raumuo, bet turėsiu tris keturias dienas poilsio. Tikiuosi, kad pirmadienį viskas bus gerai “, – vylėsi T.Parkeris.

Nors Europos čempionai prarado savo lyderį, Prancūzijos rinktinei pasaulio čempionate ruošiasi atstovauti dar 7 krepšininkai iš NBA klubų.

Prancūzijos rinktinės kandidatai:

A.Ajinca („New Orleans Pelicans“, NBA), N.Batumas („Portland Trail Blazers“, NBA), N.De Colo („Toronto Raptors“, NBA), B.Diaw („San Antonio Spurs“, NBA), E.Fournier („Denver Nuggets“, NBA), R.Gobert'as („Utah Jazz“, NBA), K.Seraphinas („Washington Wizards“, NBA), F.Causeur (Vitorijos „Laboral Kutxa“, Ispanija), M.Gelabale („Chimki“, Rusija), T.Heurtelis (Vitorijos „Laboral Kutxa“, Ispanija), J.Lauvergne (Belgrado „Partizan“, Serbija), K.Tillie (Mursijos UCAM, Ispanija), A.Traore („Amchit“, Libanas), R.Beaubois („Charleroi“, Belgija), A.Albicy („Paris Levallois“), N.Boungou Colo (Limožo CSP), A.Diot (Strasbūro SIG), E.Jacksonas (Liono Vilerbano ASVEL), C.Kahudi (Le Mano MSB), A.Moermanas (Limožo CSP), J.Passave-Ducteilis („Nanterre“), J.Petro (Limožo CSP), F.Pietrusas (Nansio SLUC), P.Sy (Le Mano MSB).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.