EUROLYGA 2023

Dienoraštis (II): ačiū tvarkaraščiui, kad turime laiko įsibėgėti

Specialiai lrytas.lt, Las Palmas

Lietuvos rinktinės po mačo su Meksika laukia dvikova su Angola<br>G..Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinės po mačo su Meksika laukia dvikova su Angola<br>G..Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 31, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:35 PM

Na ką, prasidėjo. Nors ir ne be nerimo, bet svarbiausia, kad gerai.

Pergale prieš Meksikos rinktinę pirmose pasaulio čempionato rungtynėse neabejojome tikriausiai visi. Rūpėjo ne ar laimėsime, o kaip ir kiek laimėsime?

Abejonių, kas stipresnis, nekilo ir po mačo. Plius 13 taškų – įtikinama, ypač prisiminus, kad pirmajame kėlinyje buvo ir minus 8. Ir ne starto jaudulys to priežastis.

Iki pat didžiosios pertraukos atrodė, kad meksikiečius ir lietuvius skiria kažkokia nematoma spyruoklė – kiek bespausi, o ji vis išsitiesia. Mūsiškiai niekaip negalėjo persverti rezultato. Bet net tada, kai atsiliko, Lietuvos rinktinė nežaidė blogai.

Tiesiog meksikiečiai ilgai laikėsi, panašu, pašokę virš bambos. Komanda, iš kurios labiau buvo galima tikėtis gaivališko krepšinio, viską darė ramiai, kruopščiai ir iki pabaigos. O viską vainikavo Meksikos taiklumas.

Ką bepasakysi, kai pats sumeti 62 proc. dvitaškių ir tritaškių, bet varžovai atsako kosminiais 67 proc.?

Net Arvydui Saboniui, matyt, pasidarė neramu – Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas VIP ložėje paliko žmoną su dukra, o pats persėdo į tribūną, šalia rinktinės suolo.

Bet tiksėti sklandžiai kaip laikrodis ne pusantro kėlinio, o visas rungtynes gali tik itin kokybiška komanda. Meksika sugriuvo, kai savo kokybę įrodė kantriai dirbusi Lietuvos rinktinės gynyba.

Per du kėlinius padarę vos 6 klaidas trečiajame meksikiečiai prarado net 9 kamuolius. Metimų šou irgi baigėsi: antroje pusėje įkrito vos 1 tritaškis iš 10 (iki tol – 5 iš 11).

Dvitaškiai leido varžovams baigti rungtynes bendru pakankamai solidžiu 54 proc. taiklumu. Tuo tarpu Lietuvos krepšininkai, taikliai startavę, dar ir finišavo didmeistriškai: 63 proc. dvitaškių ir 55 proc. tritaškių, o bendrai – 60 proc.

Visą paskutinę minutę praskandavę “Mes laimėjom!” iš salės skirstėsi sirgaliai, kurie akivaizdžiai įrodė, kad šią savaitę visi keliai iš Lietuvos veda į Gran Kanariją.

Pagal geltonai-žaliai-raudonų žmonių tankį Las Palmo gatvėse galima buvo įtarti, kad jų susirinko išties daug, bet tikrasis krepšinio atlaidų mastas pasimatė tribūnose.

Per visus įmanomus tranzitinius Europos oro uostus suskridusių lietuvių Las Palmo arenoje buvo mažne trys tūkstančiai, choru traukiama “Vardan tos Lietuvos!” rovė stogą, o švieslentėse vietoj “Lithuania” degė “Lietuva”.

Sekmadienį tribūnos vaizdas bus toks pat. O kaip bus aikštėje, kur lietuviams iššūkį mes Angolos rinktinė?

Vėlgi – pergalę prieš afrikiečius sirgaliai avansu jau kaip ir įsirašė. Įkandin Meksikos vyrų, Angolos atstovai nesiginčija, kas bus favoritas.

“Ufff, - atsiduso Angolos rinktinės treneris Paulo Macedo, paklaustas, kaip ketina stabdyti lietuvių priekinę liniją, kuri į Meksikos krepšį įmetė net 64 iš 87 komandos taškų. – Turime būti agresyvūs. Stengsimės sukelti jiems problemų, sukomplikuoti žaidimą”.

Jonas Kazlauskas neslėpė, kad Meksikos rinktinė pateikė šiokių tokių staigmenų, bet savo komandos startą pasaulio čempionate įvertino teigiamai. Svarbiausia - įžaidėjai neatrodė blogai, o visas klaideles galima ištaisyti.

Ir kaip čia vėl nepadėkosi likimui už grupės varžybų tvarkaraštį, kuris atrodo lyg specialiai sudėliotas, kad mūsų rinktinė sklandžiai įsibėgėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.