EUROLYGA 2023

Rasizmo skandalas: „Hawks“ savininkas parduoda klubą

Rasizmo skandalai keičia NBA veidą. Kol koridoriuose vis dar vyksta buvusio „Los Angeles Clippers“ savininko Donaldo Sterlingo pasispardymai, klubo savo noru nusprendė atsisakyti „Atlanta Hawks“ savo rankose turintis Bruce'as Levensonas. Jis nusprendė parduoti franšizę, kai buvo paviešintas 2012 metais rašytas elektroninis laiškas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-08 12:29, atnaujinta 2018-02-09 17:24

Jame B.Levensonas stereotipiškai piešė afroamerikiečių sirgalius, praneša „Yahoo Sports“.

Sekmadienį krepšinio pasaulį pasiekė bendras NBA komisaro Adamo Silverio ir B.Levensono kreipimasis. Būtent jame ir buvo pranešta apie „Hawks“ pardavimą.

Prieš mažiau nei ketverius mėnesius buvo paviešintas D.Sterlingo pokalbis, kuriame dabar jau buvęs „Clippers“ savininkas išreiškė rasistinę nuomonę. A.Silveris jam buvo negailestingas – NBA komisaras privertė milijonierių parduoti komandą.

Prieš tai D.Sterlingas dar spardėsi, o B.Levensonas pasirinko kitą taktiką. Jis atsiprašė dėl senojo laiško, kurį siuntė „Hawks“ generaliniam vadybininkui Danny Ferry'ui.

B.Levensonas laiške aiškino, kad „Hawks“ sirgalių tarpe yra per daug juodaodžių ir, esą, dėl to baltieji nenori eiti į rungtynes.

„Mano teorija yra ta, kad juodoji minia atbaido baltuosius, o juodaodžiai nėra tokie pasiturintys, kad išpirktų pakankamai sezono bilietų, - laiške rašė B.Levensonas. - Nesuprask neteisingai. Ten nevyksta nieko baisaus. Aš niekada nesijaučiau nepatogiai, bet matau, kad baltaodžiai paprasčiausiai jaučiasi nejaukiai arenoje ar bare, kur jie – mažuma. Sirgalių svetainėse skaitau komentarus apie tai, kaip pavojinga aplink („Philips Arena“). Aš net nesu girdėjęs apie jokią vagystę ten. Tai tiesiog rasistiniai dalykai. Kai išgirstu, kad kas nors sako, jog arena nėra tinkamoje vietoje, manau, kad tai ženklas, jog ten per daug juodaodžių.“

B.Levensonas taip pat skundėsi, kad „Hawks“ turi per daug juodaodžių šokėjų.

„Aš pasakiau, kad norėčiau baltaodžių šokėjų. Man nesvarbu, kokia atlikėjo odos spalva, bet noriu, kad muziką atpažintų 40 metų baltaodis vyras (kalbėjo apie sezono bilietų pardavimo reklamą, - red.), - aiškino B.Levensonas. - Aš taip pat sulaukiau pastabų, kad kai pasirenkame žmogų metimui iš aikštės vidurio, tai visada būna juodaodis. Buvo priekaištų, kad net bučinių kamera yra per juoda.“

B.Levensonas vėliau atsiprašė.

A.Silveris tikina, kad B.Levensonas apie elektroninį laišką NBA pranešė dar liepą. Lyga tuomet pradėjo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.