EUROLYGA 2023

Prancūzai pasaulio čempionate kliovėsi ir T. Parkerio patarimais

Prancūzijos rinktinė į pasaulio čempionatą žengė negalvodama apie Tony Parkerį. Apie jį negalvojo ir tada, kai mažajame finale smogė lietuviams, palikusi krepšinio šalį be medalių. Prancūzai jau rengtis pradėjo žinodami, kad turės verstis be NBA žvaigždės, atvedusios ekipą iki Europos čempionų pakylos, rašo fibaeurope.com.

NBA čempionu tapęs T.Parkeris šią vasarą ilsėjosi, kad kitą žaistų Europos čempionate.<br>„USA Today Sports“/“ScanPix“ nuotr.
NBA čempionu tapęs T.Parkeris šią vasarą ilsėjosi, kad kitą žaistų Europos čempionate.<br>„USA Today Sports“/“ScanPix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2014, 8:11 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:42 PM

32 metų krepšininkas trečią kartą nuo 1997 metų nusprendė vasarą pailsėti, kai išliejo gausybę prakaito, kad su „San Antonio Spurs“ ekipa taptų NBA čempionu.

Bet nors ir nežaidė, jis palaikė komandą.

Davė patarimų

„Aš susisiekdavau su ekipa po kiekvienų rungtynių. Taip pat ir per draugiškus mačus. Bendravau beveik su visais krepšininkais, o dažniausiai su Nicolasu Batumu, Borisu Diaw ir Edwinu Jacksonu“, - prancūzų radijui RMC sakė T.Parkeris.

„Kalbėjau su treneriu Vincent'u Collet ir jo asistentais apie ekipos strategiją. Jaučiausi lyg būčiau ten. Mes dalinomės nuomonėmis, jie klausė mano patarimų. Buvo keista žiūrėti, kaip mano ekipa žaidžia be manęs“, - sakė T.Parkeris.

2013 metų Europos krepšinio čempionate jis buvo naudingiausias.

„Tai mums padės ateityje“, - sakė žaidėjas, nusprendęs vasarą leisti kūnui pailsėti. T.Parkeris pasirengęs kitą rugsėjį ginti Europos čempionų vardą.

Gins čempionų vardą

Nors prancūzai žaidė be savo lyderio, jie sugebėjo nutildyti kritikus. Jie smogė šeimininkams ir vieniems favoritų ispanams ketvirtfinalyje ir nors pusfinalyje nusileido serbams, atsigriebė ant Lietuvos rinktinės. Būtent jie, o ne Jono Kazlausko auklėtiniai, lipo ant podiumo.

„Labai jais didžiuojuosi, - sakė T.Parkeris. - Daugelis manė, kad jie nieko nepasieks, tačiau ekipa kabinosi ir nugalėjo ispanus. Tai buvo viena didžiausių pergalių istorijoje. Tai suteikė pasitikėjimo ir jėgų kovoje dėl bronzos. Komanda buvo gerai valdoma, o jauni žaidėjai tikrai patobulėjo. Visą šią patirtį galėsime panaudoti kitais metais, kai namuose žaisime Europos čempionate.“

Prancūzijoje vyks vienas iš „Eurobasket 2015” grupių etapų. Taip pat ir atkrintamasis etapas nuostabiojoje „Lille“ arenoje. T.Parkeris jau išreiškė norą vėl vilkėti rinktinės marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.