EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytui“ pritrūko tritaškių rungtynėse su CSKA

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pakuteno nervus Maskvos CSKA klubui, bet nugalėti jo neįstengė.

G.Orelikas įsižaidė Vilniaus klube, kai treneriu tapo V.Šeškus.
G.Orelikas įsižaidė Vilniaus klube, kai treneriu tapo V.Šeškus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-04 20:13, atnaujinta 2018-01-28 14:27

Aleksandro Gomelskio taurės turnyro pusfinalyje šeštadienio vakarą Virginijaus Šeškaus treniruojami vilniečiai 70:87 (11:22, 30:23, 18:19, 11:23) nusileido Rusijos čempionams, nors ketvirtojo kėlinio viduryje rezultatas dar buvo lygus (66:66).

Tai buvo antroji turnyro Maksvoje pusfinalio dvikova.

Pirmosiose pusfinalio rungtynėse Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai 63:55 įveikė „Nižnij Novgorod“ klubą.

Tad A.Gomelskio taurės turnyro finale sekmadienį žais „Panathinaikos“ ir CSKA, o rungtynėse dėl trečiosios vietos – „Lietuvos rytas“ ir „Nižnij Novgorod“.

Rezultatyviausi. Gediminas Orelikas pelnė vilniečiams daugiausia - 16 taškų. Martynas Gecevičius įmetė 11, Adas Juškevičius - 10, Travisas Leslie - 9, Antanas Kavaliauskas ir Artūras Valeika - po 8.

CSKA komandai daugiausia taškų pelnė Vitalijus Fridzonas (14), Kyle'as Hinesas (13), Milošas Teodosičius ir Andrejus Voroncevičius (po 11).

Tritaškiai. Per pirmuosius du kėlinius vilniečiai pataikė 7 tritaškius iš 14. Tačiau po pertraukos - tik vieną iš 12.

Dvitaškiai. „Lietuvos rytas“ turėjo akivaizdžių problemų stabdydamas CSKA aukštaūgius. Maskviečiai pataikė 25 dvitaškius iš 37, o tai yra 67 proc.

Rungtynių eiga. Pirmajame kėlinyje Maskvos CSKA krepšininkai pataikė net 8 dvitaškius iš 10 ir tai leido Rusijos čempionams sukaupti dviženklę persvarą.

Antrasis kėlinys prasidėjo Mindaugo Lukauskio tritaškiu. Tai tik antrasis vilniečių tolimas taiklus metimas rungtynėse. Bet tai padėjo Lietuvos komandai sušvelninti rezultatą – 14:22.

Tačiau vilniečiai turi problemų po krepšiais – CSKA vidurio puolėjas Kyle'as Hinesas lengvai pelno taškus iš po krepšio. Kai įsišaudė ir serbas Milošas Teodosičius, CSKA pranašumas išaugo dar labiau – 31:16.

M.Teodosičius, regis, puikios sportinės formos. Jis jau pelnė 10 taškų.

„Lietuvos ryto“ žaidimą atgaivino aikštėje pasirodęs T.Leslie. Po amerikiečio dvitaškio svečiai buvo atsilikę 22:34.

M.Gecevičius pataikė fantastinį tritaškį! Iš kokių 10 metrų paleistas kamuolys paskutinę atakos sekundę įlėkė į krepšį, o Vilniaus komanda sumažino atsilikimą – 27:34.

Dar ir Gediminas Orelikas pelnė dvitaškį kaire ranka kartu su varžovo pražanga. Jau tik 32:36.

Kai po tritaškį pataikė G.Orelikas ir M.Gecevičius, Vilniaus krepšininkai išlygino rezultatą – 38:38.

„Lietuviai pavijo CSKA, kai suaktyvino gynybą“, – pastebėjo rungtynes per televiziją prisėdęs pakomentuoti buvęs CSKA krepšininkas Sergejus Tarakanovas.

Po dar vieno G.Oreliko tolimo metimo „Lietuvos rytas“ buvo atsidūręs priekyje (41:40). Bet antrojo kėlinio pabaigą geriau sužaidė CSKA – Vitalijus Fridzonas pataikė tritaškį sulyg sirena ir šeimininkai žengė ilsėtis pirmaudami 45:41.

Po dviejų kėlinių vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė G.Orelikas (10 taškų) ir M.Gecevičius (9). Svarbiausias Lietuvos ekipos ginklas tritaškiai – jų vilniečiai pataikė 7 iš 14 per du kėlinius.

Trečiąjį kėlinį Vilniaus klubas pradėjo tokia sudėtimi: A.Juškevičius, M.Gecevičius, T.Leslie, G.Orelikas ir Antanas Kavaliauskas.

Šiam penketui trečiasis kėlinys prasidėjo nesėkmingai. CSKA vėl įgijo dviženklę persvarą 57:47.

Vėl buvo sunku sulaikyti K.Hinesą. Nors šio amerikiečio ūgis tik 198 cm, jis sveria 116 kg ir yra ne tik stiprus, bet ir greitas. K.Hinesas pelnė 13 taškų Maskvos klubui.

Trečiojo kėlinio antrojoje pusėje M.Lukauskis ir G.Orelikas sužaidė aktyviau ir „Lietuvos rytas“ vėl atsidūrė per kelis taiklius metimus nuo Rusijos čempionų – 59:64.

Vilniaus komanda patikimai gynėsi, o į greitą ataką pabėgęs Mike'as Moseris dvitaškiu dar labiau priartino „Lietuvos rytą“ – 64:66.

Paulius Dambrauskas buvo nubaustas technine pražanga, kai audringai sureagavo į arbitro neskirtą pražangą.

Įpusėjus ketvirtam kėliniui Artūras Valeika pataikė dvitaškį iš krašto ir išlygino rezultatą – 68:68.

Bet CSKA gretose iniciatyvos vėl ėmėsi M.Teodosičius. CSKA serbas pataikė tritaškį ir šeimininkai vėl porą žingsnių priekyje – 73:68.

Vilniaus komandos atakos ima strigti. Nepataikė nei M.Gecevičius, nei A.Valeika.

Tuo tarpu CSKA aukštaūgiai įsismarkavo – Aleksandras Kaunas ir Andrejus Voroncevičius pelnė taškų seriją, po kurios maskviečiai nutolo 81:68.

Mačo pabaiga visiškai priklausė šeimininkams. Jie nugalėjo 87:70.

Varžovai. Maskvos CSKA – vienas turtingiausių ir labiausiai tituluotų Europos klubų.

Per klubo istoriją šešis kartus Europos stipriausio klubo titulą iškovojęs CSKA per pastaruosius 12 sezonų net 11 kartų žaidė Eurolygos finalo ketverto turnyre.

Maskvos klubas dvylika pastarųjų sezonų tapo Rusijos čempionu.

Ant suolo. CSKA pusfinalio rungtynes nusprendė žaisti be trijų svarbių žaidėjų. Buvęs žalgirietis Sonny Weemsas, Viktoras Chriapa ir N.De Colo įsitaisė pirmosiose eilėse.

Permainos. Per vasarą Maskvos CSKA labiausiai pasikeitė trenerių korpuse. Vietoj italo Ettore Messinos, kuriam praėjusį sezoną talkino lietuvis krepšinio skautas Benas Matkevičius, atėjo graikas Dimitris Itoudis.

Šis strategas labiau žinomas kaip ilgametis Željko Obradovičiaus asistentas Atėnų „Panathinaikos“ klube, bet praėjusį sezoną D.Itoudis sėkmingai treniravo Banvito klubą Turkijoje.

Vasarą CSKA gretas paliko serbai Vladimiras Krstičius ir Vladimiras Micovas, amerikietis Jeremy Pargo.

Jų vietą užėmė iš NBA į Europą sugrįžęs prancūzas Nando De Colo, amerikietis Demetris Nicholsas bei gruzinas Manucharas Markošvilis.

Turnyras. Buvusio ilgamečio CSKA trenerio Aleksandro Gomelskio vardo turnyre komandos sužais po dvejas rungtynes.

Pirmajame pusfinalio mače šeštadienį Atėnų „Panathinaikos“ 63:55 įveikė „Nižnij Novgorod“ klubą.

Daugiausia prie pergalės į turnyro finalą patekusiam Graikijos klubui prisidėjo urugvajietis Estebanas Batista, kuris ne tik pelnė 19 taškų, bet ir atkovojo net 16 kamuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.