EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus atskleidė, kiek kilogramų numetė K. Natiažka

V.Šeškų sužavėjo „Lietuvos ryto“ sirgaliai.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškų sužavėjo „Lietuvos ryto“ sirgaliai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-10-12 19:19, atnaujinta 2018-01-27 15:16

Atnaujintos „Lietuvos ryto“ arenos krikštas nepraėjo be nervų, bet kaip sakė vilniečių treneris Virginijus Šeškus, „geriau tokia pergalė nei gražus pralaimėjimas“.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmosiose rungtynėse namuose 98:92 palaužė „Šiaulius“ ir LKL čempionate nuskynė šeštąją pergalę.

„Sužaidėme pačias blogiausias rungtynes gynyboje. Iki šio mačo mūsų praleistų taškų vidurkis buvo apie 67. Tačiau tiek praleisti negalima. Aišku, „Šiauliai“ nėra silpni, bet taip gintis negalima, – spaudos konferencijoje po rungtynių sakė V.Šeškus. – Mus maudė tuo pačiu deriniu. Susitardavome, viskas lyg ir gerai, pasigindavome, bet po to vėl tas pats. Įmetėme daug taškų, bet ir puolime nesužaidėme gerai. Tiesiog žaidimas buvo toks. Be to, M.Gecevičius prametė visus 8 tritaškius. Retai jam taip nutinka.“

Tuo tarpu „Šiaulių“ strategas Gediminas Petrauskas džiaugėsi intrigą sukūrusiais savo auklėtiniais, tik neslėpė apmaudo dėl praleisto puikaus šanso pateikti staigmeną.

„Labai gaila taip pralaimėti Vilniuje, kai 39 minutes turi šansą nugalėti. Paprastai vilčių su grandais būna nedaug, bet komanda gerai kovojo ir atidavė visas jėgas, – pasakojo G.Petrauskas. – Ar grandai šiemet dar pažeidžiamesni? Parodys sezonas. Vilniečiams dar reikia apsiprasti – naujas kolektyvas, treneris. Dar sunku pasakyti jų lygį. priprasti, naujas treneris, kolektyvas. Labiausiai gaila, kad turėjome galimybę. Nežinau, ar „Lietuvos rytas“ dažnai dalins tokias progas, bet reikėjo ja pasinaudoti.“

– Pirmosios rungtynės namuose, atnaujintoje „Lietuvos ryto“ arenoje. Kokie įspūdžiai? – žurnalistai paklausė V.Šeškaus.

– Įspūdis „fainas“. Kai dirbau Prienuose, neatkreipdavau dėmesio į sirgalius. Dabar, kai rezultatas buvo lygus, atkreipiau dėmesį. Malonu, kad jiems padovanojome pergalę. Tai buvo sunkios pirmosios rungtynės. Kai startavome čempionate Alytuje, irgi buvo sunku. Nežinau, kodėl laimėjome taip sunkiai, gal tikėjomės lengvesnės pergalės. Bet svarbiausia, kad laimėjome.

– Kaip trečiojo kėlinio pabaigoje per nepilną minutę išbarstėte 8 taškų persvarą?

– Tarėmės to nedaryti, bet neišėjo - į aikštę vienu metu išleidau keturis užsieniečius. Sezono pradžioje tarėmės tokių fokusų nedaryti. Buvo kėlinio pabaiga, persvara buvo nebloga. Gal tiesiog jau taip sutapo.

– Ukrainietis Kyrylas Natiažka per 2 minutes nepelnė nė taško. Kokia nauda iš tokio legionieriaus?

– Esame sutarę. Jis numetė gal 4 kilogramus. Treniruotėse jis atrodo visai neblogai. Jis kitoks nei buvo anksčiau. Turime jam leisti pasižaisti. Reikia daugiau laiko.

Turėjome problemų, nes Antanas Kavaliauskas susirgo ir tik šiandien prie mūsų prisijungė. Galėjau leisti jį žaisti daugiausia 10 minučių (žaidė 22. – Red.). Bet nereikia teisintis, negalime taip žaisti, ypatingai namie. Turime susikrauti 10 taškų persvarą ir žaisti be nervų. Bet visos rungtynės buvo banguotos.

– Mike‘as Moseris pelnė 12 taškų, bet po sėkmingos pradžios nebebuvo pastebimas.

– Jis - sparčiausiai tobulėjantis mūsų žaidėjas iš užsienio. Jis mėgsta žaisti atkarpomis. Pradžią sužaidė gerai, bet kitą kartą ne ten pastatė užtvarą, bėgo ne ten. Tai žiūrovams nematomi dalykai. Sužaidėme tikrai blogas rungtynes. Bet LKL laukia 40 rungtynių. Geriau sužaisti tokį mačą ir laimėti. Gyveni ir mokaisi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.