EUROLYGA 2023

V. Šeškus: „Europos taurėje visi iš mūsų laukia pergalių“

Rekonstruotoje Vilniaus „Lietuvos ryto“ arenoje trečiadienio vakarą (19 val. 30 min.) pakils Europos taurės turnyro uždanga. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai priims tituluotąjį Belgrado „Partizan“ klubą. Tačiau panašu, kad iš „Partizan“ liko tik vardas – Serbijos čempionus sukrėtė didžiulės permainos.

V.Šeškus vis dar klijuoja „Lietuvos ryto“ žaidimą.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus vis dar klijuoja „Lietuvos ryto“ žaidimą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-10-14 13:34, atnaujinta 2018-01-27 09:49

Į elitinius Europos klubus išsibarstė būrys Belgrado komandos lyderių – Bogdanas Bogdanovičius Turkijos oro linijomis išskrido į Stambulo „Fenerbahce Ulker“, Davis Bertanis – į Vitorijos „Laboral Kutxa“, Joffrey Lauvergne – Maskvos srities „Chimki“, Leo Westermannas – „Barcelona“.

Tačiau „Lietuvos rytas“ prieš startą žvalgosi ne į susilpnėjusius varžovus, o save. Didžiausias Virginijaus Šeškaus galvos skausmas – laikas, kurio dar trūksta suklijuoti į kumštį pasikeitusią vilniečių sudėtį su aštuoniais naujokais.

– Europos taurėje jau esate debiutavęs su „Prienais“. Koks dabar jausmas pradėti turnyrą, kai esate kitoje komandoje? – žurnalistai paklausė V.Šeškaus.

– Su „Prienais“ debiutas prilygo iššūkiui. Tada jautėme, kad visos komandos yra stipresnės ir mums reikėjo parodyti, jog galime žaisti. Dabar situacija kitokia. Visi iš mūsų laukia pergalių. Jaučiu didesnę atsakomybę.

– Ką akcentuojate rungtynėms su „Partizan“?

– Tai yra jauna ir labai agresyvi komanda. Akcentuojame, kad turime nugalėti serbus protu. Turime gynyboje būti kietesni. Reikės visko po truputį. Prisiminsime savo bėdas, privalumus. Reikia ruoštis.

– „Partizan“ lyderis – 10,7 taško renkantis Edo Muričius. Ką dar išskirtumėte?

– Kažko išskirti negalima, nes „Partizan“ Adrijos lygoje renka vidutiniškai po 60 taškų. Kol kas jų puolimas šlubuoja, bet tai nereiškia, kad ši komanda negali pelnyti taškų. Tai klubas, kuris stringa prieš pozicinį žaidimą ir kuris kelia pavojų greitu puolimu. Mes negalime leisti jiems taip greitai pelnyti taškų. Turėsime skubiai grįžti atgal į gynybą.

– Ką laikote grupės favoritais?

– Kažko išskirti negalėčiau. Bet manau, kad neblogai turėtų atrodyti Jeruzalės „Hapoel“. Jie dalyvavo Eurolygos atrankoje ir ten pasirodė garbingai. Bet kuri komanda gali iššauti. Grupė tikrai nebloga.

– Kodėl legionieriai taip sunkiai įsibėgėja?

– Komanda kartu dar tik 25 dienas. Turime aštuonis naujus žaidėjas. Yra naujas treneris, kuris nori įdiegti savo idėjas. Dar reikia, kad jas suprastume. Bet kuo toliau, tuo geriau suprantame vienas kitą.

– Bet dar bijote keturis legionierius leisti į aikštę vienu metu?

– Ir toliau bijosiu (Šypsosi.).

– Kada „centras“ Kyrylas Natiažka duos vaisių?

– Manau, kad jam dar reikia poros savaičių ir jis jau turėtų žaisti pilna jėga.

– Ar visi žaidėjai pasiruošę rungtyniauti su „Partizan“?

– Keturi žmonės neseniai buvo pasigavę virusą. Tada nenorėjau skųstis, bet tai paveikė komandą. Tačiau dabar visi sveiki.

* * *

Netektys. Po praėjusio sezono Eurolygoje iš Belgrado išvyko Davis Bertanis („Laboral Kutxa“), Joffrey Lauvergne (Maskvos srities „Chimki“), Bogdanas Bogdanovičius (Stambulo „Fenerbahce Ulker“), Leo Westermannas („Barcelona“).

Startas. „Partizan“ sezoną pradėjo nesėkmingai. Adrijos lygoje Belgrado ekipa startavo sudėtinga pergale prieš Solnoko „Olaj“ klubą (60:55), namuose nusileido Novo Mesto „Krka“ (64:68) ir svečiuose nepasipriešino Zagrebo „Cedevita“ (50:70). Adrijos čempionate užima devintąją vietą.

Lyderiai. Edo Muričius vid. 10,7 tšk., Džordže Gagičius 10 tšk., Milenko Tepičius 8 tšk.

Sudėtis. Edo Muričius, Milenko Tepičius, Luka Bogdanovičius, Džordže Gagičius, Borisas Dallo, Petaras Aranitovičius, Ioannis Kouzeloglou, Vanja Marinkovičius, Nikola Milutinovas, Draganas Milosavljevičius, Ivanas Bojaničius, Džoko Saličius, Mihajilo Andričius, Andreja Milutinovičius, Milošas Glišičius, Nemanja Bezbradica; treneris – Duško Vujoševičius.

Amžius. Serbijos klubo amžiaus vidurkis – 21,1 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.