EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjai greitai suaugo

Nepaisant jauno amžiaus, 20-mečiai Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas greitai pritapo Kauno „Žalgirio“ komandoje. Kai kurie jų partneriai aikštėje vyresni 14–16 metų, bet tai netrukdo jauniausiems žaidėjams diriguoti komandos atakoms.

V.Kariniauskas (nuotraukoje) ir L.Lekavičius pasireikšti gauna užtektinai, o už minutes atsidėkoja naudingu žaidimu.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Kariniauskas (nuotraukoje) ir L.Lekavičius pasireikšti gauna užtektinai, o už minutes atsidėkoja naudingu žaidimu.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus, „Lietuvos rytas“

2014-10-27 13:33, atnaujinta 2018-01-24 13:16

20-mečiai L.Lekavičius ir V.Kariniauskas netikėtai tapo LKL čempionų įžaidėjais ir tvirtai debiutavo Eurolygoje, nors įšoko ten be patirties.

„Vaikai įmesti į vyrų krepšinį, bet žaidžia labai drąsiai, – apie jaunuosius komandos draugus sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. – Žaidė drąsiai pirmosiose Eurolygos rungtynėse ir Vilniuje su „Lietuvos rytu“ – taip pat. Jų laukia labai šviesi ateitis.“

Tapo vienu rezultatyviausiu 

Jie turėjo būti ateities žaidėjais, bet savo valandos sulaukė anksčiau. Situacija pasikeitė, kai amerikietis Maalikas Waynesas dėl traumos paliko Kauną, latvis Kasparas Vecvagaras vis dar tęsia reabilitaciją po traumos, o kito patyrusio įžaidėjo paieškos užsitęsė.

Iš Šilalės kilęs, bet „Žalgirio“ jaunimo komandose užaugęs L.Lekavičius praėjusį sezoną dar žaidė NKL pirmenybėse. Dabar L.Lekavičius renka po 11,5 taško ir yra rezultatyvumu Kauno komandoje nusileidžia tik Jamesui Andersonui (12,5 taško), kuris dar praėjusį sezoną buvo NBA klubo "Philadelphia 76ers" starto penketo žaidėju.

„Prieš sezoną galvojau, kad žaisiu kitoje LKL komandoje, galbūt Pasvalyje. Tačiau viskas taip susiklostė, kad esu čia. Džiaugiuosi, kad turiu tokią galimybę“, – buvo patenkintas L.Lekavičius.

Lietuvos pirmenybėse jis pataikė pataikė 48 proc. tritaškių. Tarp jų ir svarbų Kauno komandai tritaškį LKL rungtynėse Vilniuje, kur „Žalgiris“ 84:82 palaužė „Lietuvos rytą“.

Klauso Š.Jasikevičiaus

Prieš mėnesį, kai „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną įveikė „Lietuvos rytą“ Vlado Garasto turnyre Klaipėdoje, kertinį tritaškį pataikė V.Kariniauskas.

Iš Alytaus kilęs 197 cm ūgio įžaidėjas yra daugiausia rezultatyvių perdavimų (po 2,9) atliekantis „Žalgirio“ krepšininkas, nors patirties LKL varžybose turi nedaug.

„Stengiuosi daryti tai, ką moku geriausiai, – sakė V.Kariniauskas. – Tai pati geriausia vieta jaunimui, nes mes nesėdime ant atsarginių suolo, o žaidžiame. Vienose rungtynėse vienas žaidžia daugiau, kitose – kitas, bet niekas nesėdi.“

Praėjusį sezoną, kai V.Kariniauskas buvo paskolintas Panevėžio „Lietkabeliui“, šią komandą treniravęs Algirdas Brazys buvo palyginęs V.Kariniauską su Šarūnu Jasikevičiumi.

Skirtumų kol kas daugiau nei panašumų, bet jaunasis žalgirietis sugeria visą informaciją, kurią jam suteikia trenerio Gintaro Krapiko asistentu „Žalgirio“ komandoje dirbantis Š.Jasikevičius.

„Šarūnas Jasikevičius su jais daug dirba ir daug bendrauja. Būtų keista neišnaudoti, kai komandoje dirba vienas geriausių visų laikų įžaidėjų“, – kalbėjo G.Krapikas.

Ant vyrų rinktinės slenksčio

Abu jauni gynėjai anksčiau yra atstovavę įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms.

Praėjusią vasarą L.Lekavičius pelnė po 7 taškus ir atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo Europos jaunimo (iki 20 metų) pirmenybėse Kretoje, kur jis su kitais jaunaisiais žalgiriečiais – Tomu Dimša ir Donatu Taroliu – užėmė penktąją vietą.

V.Kariniauskas buvo dvidešimtmečių rinktinės lyderiu pernai, kai pelnė po 12,2 taško ir atliko po 3,2 rezultatyvaus perdavimo Europos jaunimo pirmenybėse.

Abu „Žalgirio“ įžaidėjai jau išaugo jaunimo komandų marškinėlius ir netrukus turės galimybių pabandyti patekti į vyrų rinktinę.

V.Kariniauskas jau pernai buvo įtrauktas į išplėstinį Jono Kazlausko komandos kandidatų sąrašą.

Kol kas jaunieji įžaidėjai patenkinti tuo, ką gauna „Žalgiryje“, o „Žalgiris“ – ką jie duoda komandai.

„Manęs jauni žaidėjai nestebina – aš juos matau du kartus per dieną. Matau, kaip jie dirba ir ruošiasi, – sakė „Žalgirio“ treneris G.Krapikas. – Galbūt jiems padedame neskubėdami su naujuoju įžaidėju. Jie gauna žaidimo minučių, kurių nusipelno.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.