EUROLYGA 2023

Gintaras Krapikas apie įžaidėjo paieškas: „Antro šūvio neturime“

Žalgiriečiai norėtų susistiprinti dar vienu užsieniečiu.<br>G.Šiupario nuotr.
Žalgiriečiai norėtų susistiprinti dar vienu užsieniečiu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:55 AM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nori solidesnio ir labiau patyrusio atakų dirigento. Iš pagrindinio įžaidėjo pozicijos dvidešimtmečius Luką Lekavičių ir Vaidą Kariniauską greičiausiai išstums legionierius.

Prieš rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda spaudos konferencijoje G.Krapikas atskleidė, jog klubas tęsia įžaidėjo paieškas.

Naujokas pakeistų amerikietį Maaliką Waynsą, su kuriuo dėl sveikatos problemų teko abipusiu susitarimu nutraukti kontraktą.

„Pasirinkimas turi būti labai tikslus. Antro šūvio mes neturime, – pabrėžė G.Krapikas. – Bet noriu pabrėžti, kad tai neturėtų stabdyti šių mūsų jaunų vyrų tobulėjimo. Jei ir pasirašysime sutartį su naujoku, surasime laiko pažaisti visiems. Tik šiek tiek pasikeis rotacija.“

Eurolygoje L.Lekavičius per 24 minutes pelnydavo vidutiniškai po 7 taškus (85 proc.), atkovodavo 3,5 kamuolio ir atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus.

V.Kariniauskas žaisdamas po 16 minučių rinkdavo po 8 taškus (63 proc. dvit.), sugriebdavo 0,5 kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

Pirmosiose rungtynėse su Madrido „Real“ starto penkete žaidė L.Lekavičius, antrosiose su „Nižnij Novgorod“ – V.Kariniauskas.

„Žalgirio“ vairininkas neslėpė esąs patenkintas abiem atakų dirigentais, bet nujaučia, kad Eurolygoje jiems bus vis sunkiau.

„Jie demonstruoja tikrai gerą žaidimą. Jie nepasimeta net sunkiose Eurolygos rungtynėse prieš stiprius varžovus. Labai norisi tikėtis, kad tą jie darys ir ateityje. Tačiau dabar priešininkai į juos žiūrės labai rimtai. Nebe į kaip jaunus, laikinai čia esančius krepšininkus, o Eurolygos komandą į priekį vedančius įžaidėjus. Jų laukia sunkios dienos, kai varžovai ims į juos kreipti didelį dėmesį ir statyti ant jų gynybą. Pažiūrėsime, kaip jie sugebės žengti kitą žingsnį“, – pasakojo G.Krapikas.

D.Ivkovičiaus ranka

„Anadolu Efes“ krepšininkai žalgiriečius Stambule pasitiks dar nepralaimėję. Eurolygos sezoną turkai pradėjo pergalėmis namuose prieš Kazanės „Uniks“ (82:76) ir svečiuose prieš Sasario „Dinamo“ (82:75).

Prieš savaitę „Anadolu Efes“ pasipildė buvusiu žalgiriečiu Donnie McGrathu, bet, be abejo, pirmaisiais smuikais komandoje griežia ne jis.

Vidurio puolėjas Nenadas Krstičius per 19 minučių spėja rinkti po 15 taškų, gynėjai Matthew Janningas bei Dontaye Draperis – atitinkamai po 13 ir 11, jaunasis kroatas Dario Šaričius ir kitas puolėjas Stephane‘as Lasme – po 9 taškus.

Tiesa, „Anadolu Efes“ nėra nepažeidžiami. Jau pirmosiose Turkijos čempionato rungtynėse D.Ivkovičiaus kariauną sensacingai nustelbė Gaziantepo „Royal Hali“ klubas. Vis dėlto vėliau sekė dvi „Anadolu Efes“ pergalės.

„Mūsų laukia sunkus darbas žinant, kokį krepšinį propaguoja D.Ivkovičius. Tai labai disciplinuota, aiškų žaidimo planą turinti komanda. Turkai turi gerų atlikėjų visose pozicijose. Ne be reikalo jie pirmauja mūsų grupėje“, – sakė G.Krapikas.

Treneris paminėjo, kad „Žalgiris“ Turkijoje versis be traumuoto esto Siimo-Sander Venės.

„Tai labai gerai suburta komanda. Turkai stengiasi žaisti per priekinę linija, todėl bus daug darbo. Namie varžovai žaidžia su dviguba energija. Turime neleisti jiems pajusti žaidimo tempo ir bandysime diktuoti savo sąlygas“, – „Žalgirio“ strategijos Turkijoje kontūrus nupasakojo ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.