EUROLYGA 2023

M. Balčiūnui – tarptautinis sporto mokslo pripažinimas

Lietuvos sporto universiteto kancleris sulaukė nacionalinio ir tarptautinio pripažinimo. Neseniai jis tapo ne tik Lietuvos sporto mokslo ekspertų tarybos (LSMET), bet ir tarptautinės Universitetų sporto mokslo organizacijos (USSO) valdybos nariu.

Universitetų sporto mokslo organizacijos steigimas, sutarties pasirašymas.
Universitetų sporto mokslo organizacijos steigimas, sutarties pasirašymas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 10:37 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:09 AM

Lietuvos sporto universiteto kancleris dr. Mindaugas Balčiūnas teigia, kad Lietuvos žmonių fizinis aktyvumas kelia nerimą, o padėčiai keisti reikia aiškios vizijos ir mokslinio požiūrio. M.Balčiūnas įsitikinęs, kad įkurta Lietuvos sporto mokslo ekspertų taryba (LSMET) ir tarptautinė Universitetų sporto mokslo organizacijos (Universities Sport Science Organisation, USSO) yra svarbūs postūmiai ieškoti bei siūlyti sprendimo būdus.

„Sportas, sveikatinimas ir fizinis aktyvumas tampa vienu pagrindinių mūsų kasdieninės veiklos prioritetu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje bei pasaulyje. Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie dideles galimybes turinčios veiklos plėtotės. 2014 metų „Eurobarometro“ tyrimai dar kartą parodė, kad gyventojų fizinis aktyvumas Lietuvoje – vienas mažiausių Europoje. Dalyvavimas Lietuvos sporto mokslo ekspertų tarybos veikloje suteiks naujų galimybių keisti padėtį bei ypatingą dėmesį skirti vaikų fiziniam aktyvumui,“– apie Lietuvos sporto mokslo ekspertų tarybos tikslus mintimis dalijosi M. Balčiūnas. Pasak LSU kanclerio, reikia aktyviai veikti ne tik Lietuvoje, bet ir siekti pripažinimo bei bendradarbiauti tarptautiniu mastu.

„Tarptautinėje sporto mokslo organizacijoje, kurią sudaro Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Turkijos, Lietuvos, Portugalijos ir kitų šalių universitetai daugiausia dėmesio bus skiriama sveikatinimo ir fizinio aktyvumo plėtros priemonių veiksmingumo tyrimui, bendrai mokslinei veiklai bei projektams. Universitetai turi vystyti sveikos gyvensenos inovacijų plėtrą, šviesti visuomenę, siūlyti naujus sveikatinimo būdus bei veiklas. Neabejoju, kad ši organizacija leis sėkmingiau apjungti pajėgas siekiant bendro tikslo – sveikesnės visuomenės kūrimo“ – apie organizacijos perspektyvas kalbėjo M. Balčiūnas.

Priminsime, kad praėjusiais metais dr. M.Balčiūnui už sėkmingą tarptautinę veiklą buvo suteiktas Jungtinės Karalystės Vusterio (Worcester) universiteto garbės profesoriaus vardas. Jo iniciatyva LSU buvo įsteigtas Europos krepšinio tyrimų centras bei pradėtas aktyvus bendradarbiavimas su Šiaurės Amerikos nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Europos padaliniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.