EUROLYGA 2023

Jonas Valančiūnas dėl pergalių pasirengęs sėdėti ant suolo

J.Valančiūnas žaidžia tiek pat, kiek nuo suolo į aikštę kylantis ir jo vietą užimantis P.Pattersonas (dešinėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas žaidžia tiek pat, kiek nuo suolo į aikštę kylantis ir jo vietą užimantis P.Pattersonas (dešinėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2015, 7:23 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:27 AM

Stiprus septynetas. Tokiu pažymiu „National Post“ žurnalistas Ericas Koreenas įvertino Jono Valančiūno pasirodymą pirmojoje NBA sezono pusėje.

22 metų vidurio puolėjas per vidutiniškai 26 minutes renka 12,6 taško, sugriebia 8,6 atšokusio kamuolio ir blokuoja po 1 varžovo metimą.

211 cm ūgio lietuvis rungtyniauja šiek tiek trumpiau nei pernai (28 min.), bet yra rezultatyvesnis (11,3), o po krepšiu atkovoja tik 0,2 kamuolio mažiau (8,8).

Vis dėlto „National Post“ apžvalgininkas mano, kad dvi J.Valančiūno žaidimo spragos neužsikimšo.

„Tai – jo nesugebėjimas sumaniai žaisti prieš dvigubą gynybą ir veiksmai gynyboje, – rašė E.Koreenas. – Tiesa, jo kova dėl atšokusių kamuolių ir taiklumas gerėja. Jei Jonui pavyktų patobulinti silpnąsias vietas, jis gerokai padidintų „Raptors“ galimybes.“

Treneris nepasitiki

Be abejo, daug kas priklausys nuo vyriausiojo trenerio Dwane‘o Casey pasitikėjimo Lietuvos rinktinės lyderiu.

O pasitikėjimo kol kas aiškiai trūksta – D.Casey vis dar nesiryžta skirti daugiau laiko ir J.Valančiūnui, ir kitam trečius metus NBA žaidžiančiam jo geriausiam draugui Toronte Terrence‘ui Rossui.

„Tiesa, kartais – dėl pagrįstų priežasčių“, – užsiminė „National Post“ žurnalistas. Jis D.Casey darbą įvertino taip pat stipriu septynetu – „Raptors“ su 27 pergalėmis ir 15 pralaimėjimų Rytų konferencijoje užima trečiąją vietą.

Rungtynių pabaigoje D.Casey dažniausiai sodina J.Valančiūną ant suolo ir vietoj jo į aikštę meta žemesnį, bet judresnį puolėją Pattricką Pattersoną.

Atsarginis „Raptors“ krepšininkas rungtyniauja tiek pat, kiek starto penkete susitikimus pradedantis J.Valančiūnas.

„Pergalės man yra svarbiausias dalykas. Man nesvarbu, ką turiu daryti. Jei dėl pergalės turiu sėdėti ant suolo, galiu tai padaryti“, – dar prieš rungtynes su „Memphis Grizzlies“ žurnalistams sakė J.Valančiūnas.

Gyrė už kovingumą

Mačą Memfyje praėjusią naktį „Raptors“ pralaimėjo 86:92, o J.Valančiūnas per 29 minutes pelnė 12 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Tiesa, „Grizzlies“ aukštaūgių pora Marcas Gasolis ir Zachas Randolphas pelnė atitinkamai 26 ir 19 taškų. Ispanas sugriebė 7, amerikietis – 13 atšokusių kamuolių.

„Didžiuojuosi vyrų kovingumu, – po rungtynių sakė D.Casey. – Jonas, A.Johnsonas ir P.Pattersonas puikiai kovojo po krepšiu. Atkovojome net 21 kamuolį puolime.“

Iki pergalės, D.Casey teigimu, trūko geresnio taiklumo – tikslą pasiekė vos 17,9 proc. tritaškių (5/28) ir tik 31,8 proc. visų metimų (27/85)

„D.Casey gynybos schema neveikia. Be didesnių permainų tiek puolime, tiek gynyboje, „Raptors“ atkrintamosiose varžybose laukia geriausiu atveju patekimas į antrąjį etapą“, – samprotavo E.Koreenas.

Dėl lietuvio – galvosūkis

J.Valančiūno žaidimą įdėmiai stebi savo darbu autoritetą NBA įgijęs „Raptors“ generalinis vadybininkas Masai‘us Ujiri.

Lietuvos krepšinio vilties kontraktas baigsis 2016-ųjų vasarą. Per šį sezoną J.Valančiūnas uždirbs 3,7 mln. JAV dolerio (nenuskaičiavus Kanados mokesčių), o 2015-2016 metais – 4,6 milijono.

Tarp daugelio klausimų M.Ujiri galvoje kirba ir šis – ar susieti „Raptors“ ateitį su J.Valančiūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.