EUROLYGA 2023

Eurolyga Lietuvai durų neužvėrė

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu pokalbiuose Barselonoje su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovais išgirdo ir suprato lietuvių išsakytą poziciją, o svarbių sprendimų laukiama liepos mėnesį, rašo „Lietuvos rytas“.

Eurolygos vadovas J.Bertomeu (viduryje) išgirdo, ką sakė LKL prezidentas R.Milašius ir direktorius R.Brazauskas.<br>Eurolygos nuotr.
Eurolygos vadovas J.Bertomeu (viduryje) išgirdo, ką sakė LKL prezidentas R.Milašius ir direktorius R.Brazauskas.<br>Eurolygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė, specialiai „Lietuvos rytui“ iš Barselonos

Jan 30, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:54 PM

LKL nėra Eurolygos akcininkė, tačiau vakar Europos krepšinio lygų sąjungoje (ULEB) buvo priimta kaip lygiateisė partnerė.

Ketvirtadienį Barselonoje įvykusiame ULEB vadovų ir stipriausių Europos krepšinio lygų atstovų susitikime buvo aptariami klausimai dėl Eurolygos ateities ir galimybės sumažinti skirtumus tarp nacionalinių lygų.

Vienos licencijos – maža

Posėdyje dalyvavę LKL prezidentas Remigijus Milašius ir generalinis direktorius Romualdas Brazauskas pabrėžė Lietuvos norą gauti B licenciją – teisę žaisti Eurolygoje antrajam Lietuvos klubui.

„Lietuva tiki Eurolyga ir nori, kad joje žaistų ne tik Kauno „Žalgirio“ klubas. Šį sezoną Klaipėdos „Neptūno“ Eurolygoje įgyta patirtis yra neįkainojama.

Eurolygos rungtynėse Klaipėdos arena buvo pilna.

Mes esame įsitikinę, kad Lietuva tikrai verta antrojo kelialapio į Eurolygą. Esame krepšinio šalis ir negalime tenkintis tiktai viena „Žalgirio“ licencija Eurolygoje“, – Eurolygos vadovams vakar sakė LKL prezidentas R.Milašius.

„Mes esame labai patenkinti tuo, jog buvome pakviesti į šį susitikimą. Esame vienintelė lyga, neturinti Eurolygos akcijų, bet dalyvavusi susitikime.

Iš penkiolikos Eurolygoje žaidžiančių lygų tartis dėl Eurolygos ateities buvo pakviestos tik 9 akcininkės ir Lietuva.

Tai reiškia, jog mums skiriamas išskirtinis dėmesys ir B licencija yra ne už kalnų“, – apie susitikimą „Lietuvos rytui“ Barselonoje ketvirtadienį pasakojo R.Brazauskas.

Klubams – aukšti reikalavimai

Licencijų dalybos nebuvo pagrindinis aptartas klausimas, nes daugiau kalbėta apie Eurolygos viziją ir pereinamąjį 2015–2018 metų laikotarpį.

R.Brazauskas „Lietuvos rytui“ sakė, kad kiekvienai susitikime dalyvavusiai šaliai buvo suteikta galimybė išdėstyti savo poziciją.

„Mes pareiškėme, jog Lietuvai žūtbūt reikia antrosios vietos Eurolygoje. Pretenzijas dėl antrosios vietos reiškė ir Izraelis“, – pasakojo R.Brazauskas.

ULEB vadovas J.Bartomeu LKL vadovams priminė, jog nuo ateinančio sezono Eurolygoje žaidžiantys klubai privalės surinkti ne mažesnį kaip 4 milijonų eurų biudžetą ir turėti ne mažiau kaip 5000 žiūrovų galinčią priimti krepšinio areną.

Mano, kad eina geru keliu

Po ketvirtadienį įvykusio susitikimo LKL vadovai sakė manantys, jog galimybės Lietuvai gauti B licenciją yra nemažos.

„Mes atkakliai kovojame už tai, kad dar vienas Lietuvos klubas galėtų žaisti Eurolygoje. Kitaip mūsų čempionatas neteks dalies patrauklumo.

Tačiau Lietuvos klubai taip pat turi atlikti namų darbus ir atitikti Eurolygos reikalavimus.

Tikimės ir toliau sėkmingai tęsti derybas su Eurolyga. Manome, kad einame geru keliu“, – kalbėjo R.Milašius.

Galutinis sprendimas dėl antrojo Lietuvos kelialapio į Eurolygą turėtų būti priimtas liepos mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.