EUROLYGA 2023

Slovėnijos lygoje – legendinio klubo fiasko ir muštynės

Prie Domžalų ekipos suolo kilo nedidelis susistumdymas, bet teisėjai ir ramesnieji žaidėjai greitai atvėsino labiausiai įsikarščiavusius krepšininkus.
Prie Domžalų ekipos suolo kilo nedidelis susistumdymas, bet teisėjai ir ramesnieji žaidėjai greitai atvėsino labiausiai įsikarščiavusius krepšininkus.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 8, 2015, 4:18 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:22 PM

Prieš keletą metų Vilniaus „Lietuvos ryto“ štabe dirbusiam Gašperiui Okornui per Slovėnijos lygos rungtynes teko gelbėtis nuo įtūžusių Liublianos „Olimpija“ krepšininkų. G.Okorno treniruojama Domžalų „Helios“ komanda ketvirtfinalio serijoje pasiuntė į nokautą garsiausią šalies klubą, kurio žaidėjai, patyrę nesėkmę, prarado savitvardą ir pradėjo mosuoti kumščiais.

„Helios“ krepšininkai ketvirtadienį savo aikštėje antrą kartą įveikė aiškia favorite laikytą „Olimpija“ komandą 72:69 ir kartu laimėjo ketvirtfinalio seriją 2:0. Tačiau pažemintiems favoritams susitaikyti su tokia baigtimi ir pripažinti varžovų pranašumą buvo pernelyg sudėtinga.

Sunkiai tramdomos aistros aikštėje užvirė paskutinę ketvirtojo kėlinio sekundę, kai esant lygiam rezultatui 69:69 ir „Helios“ rengiant paskutinę ataką teisėjai užfiksavo „Olimpija“ žaidėjo Marko Marinovičiaus pražangą.

Su šiuo sprendimu sutikti nenorėjęs M.Marinovičius surengė tikrą „nuskriaustojo“ spektaklį, paskui išplūdo teisėją ir buvo nubaustas diskvalifikacine pražanga, o galiausiai eidamas į rūbinę pabandė kibti į atlapus „Helios“ treneriui G.Okornui.

Prie Domžalų ekipos suolo kilo nedidelis susistumdymas, bet teisėjai ir ramesnieji žaidėjai greitai atvėsino labiausiai įsikarščiavusius krepšininkus.

Dar didesnė sumaištis kilo nuaidėjus finalo sirenai. „Helios“ gynėjui Jure Pelko pataikius tris baudos metimus (už paprastą ir diskvalifikacinę M.Marinovičiaus pražangas) iki sirenos dar buvo likusios 0,5 sek. ir kamuolys buvo grąžintas šeimininkams.

Nors tuo metu nugalėtojai jau buvo aiškūs, „Olimpija“ gynėjas Luka Rupnikas labai šiurkščiai atakavo vieną varžovą ir abiejų komandų žaidėjai vėl pabandė pasiaiškinti santykius kumščiais. Ypač agresyviai buvo nusiteikęs „Helios“ puolėjas Kyle‘as Casey, kuris veržėsi keršyti L.Rupnikui už nukentėjusį komandos draugą. Vis dėlto kiti Domžalų krepšininkai, žinodami amerikiečio karštą būdą, nutempė K.Casey toliau nuo įvykių epicentro.

Nuopolis. „Olimpija“ šis sezonas tapo prasčiausiu per visą nepriklausomos Slovėnijos laikotarpį. Garsiausias šalies klubas pirmą kartą nepateko į nacionalinės lygos pusfinalį ir taip pat pirmą kartą neiškovojo kelialapio į Adrijos lygą.

Iki šių metų „Olimpija“ buvo tik kartą nepatekusi į Slovėnijos lygos finalą. Tai atsitiko 2000 metais, kai Liublianos komanda, kurioje tada žaidė Šarūnas Jasikevičius, pusfinalio serijoje nusileido Novo Mesto „Krka“ klubui.

Pusfinalis. Be „Helios“ klubo kelialapius į Slovėnijos lygos pusfinalį jau iškovojo Novo Mesto „Krka“ ir Šentiuro „Tajfun“ komandos.

Ketvirtfinalio seriją dar tęsia „Rogaška“ ir „Grosuplje“, kuriai atstovauja Petras Baločka. Šios komandos šeštadienį žais lemiamas trečiąsias rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.