EUROLYGA 2023

Dar viena drama: A.Horfordo metimas atnešė „Hawks“ pergalę

Dramatiškų rungtynių serija NBA atkrintamosiose varžybose tęsiasi. Ir šį kartą sėkmės šypsojosi „Atlanta Hawks“ krepšininkams. Jie namie paskutinę sekundę 82:81 (23:19, 18:28, 22:15, 19:19) palaužė „Washington Wizards“ ekipą ir Rytų konferencijos pusfinalio serijoje išsiveržė į priekį 3:2.

A.Horfordas tapo mačo didvyriu.<br>AP nuotr.
A.Horfordas tapo mačo didvyriu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2015, 7:41 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 9:44 PM

8 sekundės. Tiek laiko turėjo „Hawks“ krepšininkai paskutinei atakai, prieš kurią „Wizards“ dėka P.Pierceo tritaškio buvo įgijusi minimalų pranašumą (81:80).

Pergalę išplėšti bandė šeimininkų ekipos įžaidėjas D.Schroderis, tačiau jo prasiveržimas baigėsi nesėkmingai – jo metimą blokavo J.Wallas. Tačiau tai neišgelbėjo svečių – pirmasis kamuolį sugriebė „Hawks“ vidurio puolėjas A.Horfordas, kuris likus 1,9 sek. iki mačo pabaigos taikliu dvitaškiu iš po krepšio atnešė labai svarbią pergalę Atlantos komandai.

„Wizards“ po šio metimo jau negalėjo paprašyti minutės pertraukėlės, todėl chaotiška paskutinė ataka rezultato nepakeitė – J.Wallo metimas nuo vidurio aikštės buvo gerokai per silpnas.

Vašingtono komandai šis pralaimėjimas – itin apmaudus. Didžiąją dalį mačo pirmavęs, o trečiajame kėlinyje ir dviženklį pranašumą turėjęs „Wizards“ klubas pirmą kartą šioje serijoje atsilieka, o pergalės šeštajame serijos mače atveju lemiamas rungtynes turės žaisti varžovų arenoje.

Nugalėtojams, kuriuos Atlantos „Philips“ arenoje palaikė beveik 19 tūkst. sirgalių, mačo didvyris pelnė 23 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. P.Millsapas ir J.Teague surinko po 14 taškų, D.Carrollas (10 atk. kam.) 10. Vokietijos krepšinio talentas D.Schroderis, bandęs tapti paskutinio taiklaus metimo autoriumi, šiame mače pelnė tik 6 taškus, o krepšį atakavo itin netaikliai – tikslą pasiekė vos 3 metimai iš 12.

Vašingtono komandai B.Bealas pelnė 23 taškus, po traumos atsigaunantis J.Wallas (7 rez. perd.) 15, M.Gortatas (8 atk. kam.) 14. P.Pierce'as, kurio dvitaškis paskutinę sekundę atnešė „Wizards“ pergalę trečiajame serijos mače, šį kartą iš žaidimo pataikė tik tris metimus, o iš viso surinko 11 taškų.

Šeštosios serijos rungtynės penktadienį vyks Vašingtone. „Hawks“ komanda turi galimybę pirmą kartą nuo 1968-ųjų, kai ekipa persikėlė iš St. Louiso, patekti į Rytų konferencijos finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.